Newsy

Tomasz Jacyków nie będzie blogerem. Przestrzega jednak przed amatorskimi blogami

2013-10-10  |  11:45
Tomasza Jacyków nie założy sobie bloga. Stylista przyznaje, że nie planuje tego, bo nie ma potrzeby dzielić się swoimi przemyśleniami z innymi. Popiera jednak inne blogi modowe i kulinarne. Stawia jednak jeden warunek: niech nie robią ludziom krzywdy.

Stylista Tomasz Jacyków uważa, że blogi modowe to możliwość dla młodych ludzi na zaistnienie w branży i na pokazanie swoich pomysłów innym. Zastrzega jednak, że sam nie będzie prowadził bloga.

 –  Jestem człowiekiem dojrzałym i nie potrzebuję dzielić się z kimś swoimi spostrzeżeniami. Noszę się dla siebie i nie mam takiej potrzeby, żeby fotografować się w każdym zestawie, by pokazać jak wyglądam. Być może dlatego, że wykonuję taką pracę i mam przejrzyste wypowiedzi. Są chętnie publikowane w różnych mediach, więc nie mam wewnętrznej potrzeby prowadzenia bloga i dzielenia się na nim swoimi spostrzeżeniami – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Tomasz Jacyków.

Stylista podkreśla, że ruch blogerski jest potrzebny, ale nie może krzywdzić ludzi.

 – Jest ruch blogerski i na zdrowie, jeżeli tylko nie będą robić krzywdy ludziom. To się tyczy nie tylko blogów szafiarsko-modowych, ale również blogów kulinarnych. Ja wiem, że właśnie przez blogi kulinarne ostre dyżury pękają w szwach. Ludzie się trują, próbują potrawy, które niby fantastycznie robią. To samo jest z ubraniami, co prawda nikt przez złe ubranie nie trafia do szpitala – zaznacza Jacyków. 

Czytaj także

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Luna: W moim życiu jest więcej momentów zwątpienia i bezradności niż szczęścia i ekscytacji. Tylko tego nie pokazuję na Instagramie

Wokalistka chce, by jej pierwszy singiel zaprezentowany po Eurowizji był symbolem wewnętrznego odrodzenia, nowego początku i nadziei, bo choć życie pełne jest upadków, to najważniejsze jest, by z każdej porażki wyciągnąć odpowiednie wnioski, zawsze walczyć o swoje szczęście i odnaleźć w sobie siłę do działania. „Alive” to pełne emocji, intymne wyznanie Luny, ukazujące jej wewnętrzną walkę z wątpliwościami i przytłaczającymi myślami. Utwór opowiada o stanie zawieszenia między dwoma światami – rzeczywistym, pełnym wyzwań i wyimaginowanym, gdzie można znaleźć chwilowe ukojenie.

Handel

W ciągu 5–10 lat spodziewane duże wzrosty sprzedaży żywności ekologicznej. Największą barierą pozostaje niska świadomość konsumentów

Już blisko 80 proc. polskich konsumentów deklaruje kupowanie żywności ekologicznej – wynika z badania przeprowadzonego dla Polskiej Izby Żywności Ekologicznej przez Stowarzyszenie Delta Partner. Ten odsetek sukcesywnie rośnie, podobnie jak wartość rynku ekologicznej żywności, która według szacunków NIQ wynosi już ok. 2 mld zł, stanowiąc prawie 1 proc. wartości całego rynku spożywczego. Dalsze wzrosty utrudnia jednak fakt, że wielu konsumentów wciąż ma problem z rozpoznaniem produktów bio na sklepowych półkach. Według badań tylko co czwarty klient potrafi prawidłowo rozpoznać w sklepie symbol euroliścia, który gwarantuje, że produkt powstał zgodnie z restrykcyjnymi unijnymi wymogami rolnictwa ekologicznego.

Podróże

Klaudia Carlos: Nigdzie nie ma takiego piasku złocistego jak nad Bałtykiem. Mam tam swoje ulubione miejsca, ale lubię też poszukiwać nowych

Wokół wakacji nad polskim morzem przez lata narosło wiele stereotypów. Prezenterka zapewnia jednak, że ją samą nie zniechęcają ani stwierdzenia, że „jest za drogo”, ani że „zazwyczaj jest zła pogoda”. I choć turyści chociażby ze względu na „paragony grozy” coraz częściej omijają łukiem Morze Bałtyckie, to ona jest konsekwentna w swoich wyborach. Każdego roku stawia właśnie na Bałtyk i przekonuje, że nadmorskie miejscowości są bardziej urokliwe niż zagraniczne kurorty, a polskie piaszczyste plaże nie mają sobie równych.