Newsy

Fryzury na jesień 2015: niedbałe fale, proste przedziałki, niesforne grzywki, warkocze i włosy karbowane

2015-09-04  |  06:20
Mówi:Marie Witek-Partyka
Funkcja:stylista fryzur
Firma:atelier fryzjerskie LOVE HAIR
  • MP4
  • W tym sezonie będzie królował styl boho, a najmodniejsza fryzura tej jesieni to delikatne, niedbałe fale z przedziałkiem na czubku głowy. Takie uczesanie pasuje zarówno na spotkanie biznesowe, jaki i na imprezę czy lunch ze znajomymi – tłumaczą styliści. Powracają również grzywki – klasyczne bądź zawadiackie, zaokrąglone, ścięte na prosto bądź na skos. Warunek jest tylko jeden: muszą pasować do owalu twarzy.

    W tym sezonie fryzjerzy stawiają na szykowną nonszalancję. Ma być zwiewnie, ale i zadziornie.

    Trendy na jesień 2015 przyniosą nam we włosach lekki lok, lekki skręt i absolutnie żadnych prostowań. Włosy mają być rozwiane wiatrem, ma być dużo. Przede wszystkim naturalności, dużo grzywek, które są niesforne, niegrzeczne, absolutnie niegładkie, ale za to proste przedziałki – mówi agencji informacyjnej Newseria Lifestyle Marie Witek-Partyka, stylista fryzur z atelier fryzjerskie LOVE HAIR.

    Styliści zdecydowanie odradzają fryzury typu koński ogon. Zarówno koki, jak i kucyki powinny być upięte na wysokości karku lub na czubku głowy. Nadal modne będą warkocze – klasyczne francuskie, plecione z boku lub subtelne, przebijające się wśród rozpuszczonych włosów.

     Najmodniejsze kolory to będą złociste blondy, rudości, lekkie, przenikające. Mieliśmy długi sezon różnego rodzaju sombre, ombre – to nie zginie nam tak szybko, bo jesteśmy zakochani w tych odcieniach i w tej metodzie, ale będziemy to teraz delikatnie wprowadzać we włos, bardzo minimalistycznie – tłumaczy Marie Witek-Partyka.

    Modne będzie ozdabianie włosów zdobionymi spinkami i błyszczącymi opaskami. Do łask powraca również karbownica.

    Czytaj także

    Kalendarium

    Więcej ważnych informacji

    Jedynka Newserii

    Jedynka Newserii

    Media

    Konsument

    Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie

    Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.

    Podróże

    Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok

    W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.