CELEBRATION - kapsułowa kolekcja KAZAR
Sezon imprez i towarzyskich spotkań uważamy za otwarty! Marka KAZAR zaprasza do wspólnego celebrowania uroczystych chwil. Każda z nich zasługuje na wyjątkową oprawę i wyszukaną stylizację, która zostanie dostrzeżona i zapamiętana. Kapsułowa kolekcja wieczorowych butów i torebek CELEBRATION powstała z intencją podkreślenia wyjątkowych momentów i zaprojektowana tak, aby dodać im blasku w stylu glamour.
Let’s Celebrate!
Znajdziemy w kolekcji szeroki wybór zmysłowych sandałów i lekkich klapków na obcasach o różnej wysokości. Miłośniczki szpilek będę zachwycone wysokimi, smukłymi obcasami, a dla zwolenniczek komfortu zostały zaprojektowane modele na niższym, stabilniejszym słupku i niewielkich obcasach w modnym od kilku sezonów kształcie klepsydry. Modele ozdobione kryształami, piórami oraz lśniącymi złotymi lub srebrnymi skórami, mogą pełnić rolę biżuterii i doskonale uzupełniać nie tylko świąteczne, ale także sylwestrowe i karnawałowe stylizacje.
Kolorystyka kapsuły CELEBRATION to przede wszystkim ponadczasowa czerń i wyrafinowany odcień bordo, a także kremowa odsłona bieli. Wieczorowy charakter został podkreślony delikatnie połyskującym satynowym wykończeniem. Na uwagę zasługuje elektryzujący pomarańcz, który pojawia się na niewielkiej torebce w całości wykonanej z piór. Nie sposób oderwać od niej wzroku!
W kolekcji znajdziemy też wybór wieczorowych torebek na delikatnych paskach lub eleganckich łańcuszkach. Stanowią idealne wykończenie każdej, nawet najprostszej stylizacji przeznaczonej na wyjątkowy wieczór. Do wyboru są małe noszone w dłoni pudełkowe torebki oraz nieco większe modele przeznaczone do noszenia na ramieniu. Wyjątkowe w designie przyciągają spojrzenia dzięki zdobieniom, na które składają się błyszczące kamienienie, kryształy lub pióra.
Wieczorowy, wyjątkowy charakter kapsułowej kolekcji KAZAR CELEBRATION w pełni oddaje sesja zdjęciowa autorstwa Tatiany i Karola Pacewicz.
Multibrandowy salon z modą premium otworzył się w Magnolia Park
Majówka z modą za różowymi drzwiami – weekend otwartych pracowni w OFF
Concept store PRM w Fabryce Norblina już otwarty
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca
Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.
Prawo
Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia
Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.
Handel
Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa
Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.