Komunikaty PR

Dlaczego warto przyjmować witaminę C jesienią?

2021-11-17  |  18:00

Po czym możemy poznać niedobory?

Jest wiele objawów wskazujących na niedobór witaminy C w naszym organizmie. Są one subtelne, postępują powoli i trzeba zwracać na nie uwagę. To właśnie w okresie jesiennym łatwiej je zauważyć. Głównym symptomem jest podatność na infekcje i zapalenia błony śluzowej nosa, zatok czy gardła. Pogorszenie stanu psychicznego, tak zwana „jesienna depresja”, ogólna apatia i senność. Osłabienie fizyczne, szybkie męczenie się podczas czynności, które wcześniej nie sprawiały nam problemów. Pojawia się również większa skłonność do siniaków, brak apetytu czy bóle mięśni i stawów, a odpowiedzialność za nie jest często zrzucana na inne dolegliwości. To wszystko jest wynikiem niedoboru witamin, które warto suplementować, zwłaszcza jesienią, gdy infekcje szaleją wszędzie.

Witamina C – działanie i zalety

Witamina C działa pobudzająco na procesy odpornościowe. Dlatego stosuje się ją profilaktycznie, kiedy zauważamy osłabienie. Dlaczego warto? Zwiększa ona aktywność białych krwinek oraz interferonu uszczelniając naczynia krwionośne, dzięki czemu choroba ma łagodniejszy przebieg. Chroni również przed łatwym tworzeniem się sińców, krwotoków czy krwawień dziąseł i przyspiesza gojenie ran. Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem i zapobiega powstawaniu wolnych rodników oraz przyczynia się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym. Jesteśmy narażeni na niego codziennie poprzez bycie w ciągłym napięciu, niezdrowy tryb życia, zanieczyszczenie środowiska czy nawet zażywanie niektórych leków. Oprócz wzmocnienia odporności, kwas askorbinowy kreuje także środowisko kwasowe zarówno w jelitach, jak i w narządach intymnych, uniemożliwiając rozwijanie się grzybiczych i bakteryjnych infekcji w organizmie.

Jaki suplement wybrać?

Podczas wyboru witaminy C, warto kierować się przede wszystkim składem. Powinno się szukać produktu, który jest w pełni naturalne i nie podlega w żaden sposób modyfikacji. Taka jest właśnie DuoLife Vita C, która jest świetnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, którzy poszukują sprawdzonego sposobu na poprawę samopoczucia, a także zaspokojenie 100% zapotrzebowania przez organizm na tę witaminę. Pozwala na utrzymanie optymalnego stanu organizmu i wzmacnia układ odpornościowy. Jest to naturalne źródło zdrowia i energii na jesienną porę!


W składzie tego produktu znajdziemy najbogatsze źródła kwasu askorbinowego, takie jak na przykład acerola. Jeden jej owoc zawiera tyle naturalnej witaminy C, co kilogram cytryn! Składnik ten doskonale też przyspiesza regenerację organizmu i działa przeciwutleniająco. Oprócz aceroli w składzie Vita C kryje się między innymi sok z dzikiej róży, który jest niezastąpionym źródłem łatwo przyswajalnych witamin, soli mineralnych oraz kwasów organicznych, które wzmacniają cały organizm. W Vita C znajdziemy także jagody CamuCamu, niezwykle bogate w kwas askorbinowy i flawonoidy, które wzmocnią cały układ immunologiczny. Dlatego sięgnijcie po niezawodny preparat z naturalnym składem pełnym zdrowodajnym właściwościom witaminy C, aby zadbać o organizm w podczas jesieni!

 

Należy pamiętać o dbaniu o odporność szczególnie podczas jesieni, kiedy organizm jest najbardziej narażony na różnego rodzaju infekcje. Dzięki temu można korzystać w pełni z uroków tej złotej pory roku, spacerując po parku, wybierając się na grzybobranie, czy też wypoczywając w ogrodzie z kubkiem rozgrzewającej herbaty.

 

 

Więcej informacji na www.myduolife.com

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Zdrowie Czy Twoje codzienne zmęczenie może być objawem głębszego problemu zdrowotnego? Biuro prasowe
2024-11-04 | 14:35

Czy Twoje codzienne zmęczenie może być objawem głębszego problemu zdrowotnego?

W dzisiejszym dynamicznym świecie coraz więcej osób zgłasza dolegliwości związane z przewlekłym zmęczeniem, problemami ze snem, oraz brakiem energii, co wpływa nie tylko na ich
Zdrowie Wrodzona łamliwość kości, obrzęk stawów i wypadanie zębów. Obchodzimy Światowy
2024-10-30 | 14:10

Wrodzona łamliwość kości, obrzęk stawów i wypadanie zębów. Obchodzimy Światowy

Hipofosfatazja (HPP) to rzadkie schorzenie metaboliczne o podłożu genetycznym, które sprawia, że kości oraz zęby stają się słabe, kruche i podatne na złamania. U dzieci HPP objawia
Zdrowie Inspirujące spotkanie z Ewą Ewart i Magdą Atkins
2024-10-29 | 14:00

Inspirujące spotkanie z Ewą Ewart i Magdą Atkins

Centrum Designu DOMOTEKA świętowało swoje 18. urodziny w wyjątkowej atmosferze, łącząc miłośników dobrego wzornictwa, sztuki i filmu. W ramach jubileuszowego wydarzenia,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Uroda

Konsument

Sztuczna inteligencja wzbudza w Polakach głównie ciekawość i obawy. Ponad połowa widzi w niej zagrożenie

Prawie połowa Polaków twierdzi, że myśląc o sztucznej inteligencji, odczuwa zaciekawienie, ale aż 39 proc. przyznaje, że są to głównie obawy. Dotyczą one niewłaściwego wykorzystania SI, utraty kontroli nad nią i marginalizacji roli człowieka na rynku pracy. Na razie jednak tylko 11 proc. badanych używa narzędzi opartych na sztucznej inteligencji w swojej pracy. Chociaż rozwiązania te zyskują zwolenników, to wciąż duża grupa pracowników nie wie, w jaki sposób mogłyby one wspomóc ich w obowiązkach zawodowych – wskazuje badanie „Polacy o AI. Codzienność, nadzieje, obawy”.

Ochrona środowiska

Polski rynek roślinny rozwija się wolniej niż na Zachodzie. Kraje z największą konsumpcją mamy szansę dogonić za kilkanaście lat

Wartość rynku roślinnego w Polsce przekroczyła już wartość 1 mld zł. Roślinne zamienniki nabiału stanowią ponad połowę tej kategorii, a silną pozycję w sprzedaży mają alternatywy dla mleka – wynika z raportu Polskiego Związku Producentów Żywności Roślinnej. Polski rynek z rocznymi wydatkami rzędu 4,23 euro na osobę wciąż jednak odbiega od kwot wydawanych na żywność roślinną na Zachodzie. Branża liczy na wsparcie państwa w wykorzystaniu potencjału konsumentów.