Do szkoły i do pracy! Szybkie śniadanie na zdrowy start
MIX BAKALII KRESTO to dwie szybkie w przygotowaniu i pełne wartościowych składników kompozycje, pomagające energicznie zacząć dzień.
Poranne wstawanie nie zawsze jest łatwe, dlatego idealne śniadanie to takie, które jest pożywne, smaczne i szybkie w przygotowaniu. MIX BAKALII KRESTO z nerkowcem i żurawiną to dwie bakaliowe kompozycje stanowiące wartościowy posiłek zarówno podjadane prosto z paczki, jak i w połączeniu z mlekiem lub jogurtem.
W wersji na słodko mieszanka stanowi połączenie delikatnego, maślanego smaku nerkowców z kostkami daktylowymi i chrupiącymi płatkami migdałowymi. Dla zwolenników orzeźwiających połączeń doskonałą opcją jest słodko-kwaśny mix łączący suszoną żurawinę, kostki daktylowe i chrupiące płatki migdałów.
Pyszny smak to nie wszystko. MIX BAKALII KRESTO zawiera wiele wartościowych składników, takich jak np. potas czy żelazo. Potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Żelazo natomiast wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz pomaga zmniejszyć uczucie zmęczenia. Dzięki temu MIX BAKALII łączy walory smakowe z ekspresowym tempem przygotowania oraz wartościowym składem odżywczym.
Co ważne, MIX BAKALII KRESTO jest dostępny w dwóch wielkościach opakowań: 140 g i 35 g. Większa paczka idealnie sprawdza się w domowej kuchni, jako baza ekspresowych śniadań dla całej rodziny, a wygodne zamknięcie strunowe pomaga na długo zachować świeżość. Mniejsze opakowanie warto włożyć do szkolnego plecaka, torby czy torebki jako zdrową, pożywną przekąskę w ciągu aktywnego dnia.
Produkt jest optymalnym dopełnieniem diety również dla osób na diecie wegańskiej i bezglutenowej, co potwierdza licencja Polskiego Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
CENY:
MIX BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO 140 g - 7,99 zł/szt.
MIX BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO 140 g - 7,99 zł/szt.
MIX BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO 35 g – 2,39 zł/szt.
MIX BAKALII Z ŻURAWINĄ KRESTO 35 g – 2,39 zł/szt.
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA! Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
![Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!](/files/_uploaded/glownekonf_1256229714,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
![Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu](/files/_uploaded/glownekonf_2129046053,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Najlepszy sposób na idealną ICE TEA w domu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Handel
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4-ram,w_274,r_png,_small.png)
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.
Handel
Co jedenasta osoba na świecie głoduje, a jednocześnie gwałtownie przybywa ludzi otyłych. Dużym problemem jest marnowanie żywności
![](/files/1922771799/glod-raport-foto2,w_133,r_png,_small.png)
W 2023 roku głodowało 733 mln ludzi, a ponad 2,3 mld zmagało się z umiarkowanym bądź poważnym brakiem bezpieczeństwa żywnościowego, czasami nie jedząc przez cały dzień lub dłużej. Z powodu ostrego niedożywienia każdego roku umiera około miliona dzieci – pokazuje nowy raport „Stan bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie”, opracowany przez pięć wyspecjalizowanych agend ONZ. Z publikacji wynika, że w walce z głodem i niedożywieniem świat cofnął się o kilkanaście lat, do poziomu notowanego w latach 2008–2009. – System żywnościowy potrzebuje głębokich, strukturalnych zmian, ponieważ w tej chwili jest zorientowany na maksymalizację zysków, a nie wyżywienie ludzi – wskazują eksperci.
Media
Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść
![](/files/1922771799/zawierucha-aktorstwo-foto,w_133,_small.jpg)
Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.