Komunikaty PR

Cosentino i Peka zaprosiły architektów na Rozmowy ze Smakiem w Swarzędzu

2023-04-12  |  09:10
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Showroom Peka w Swarzędzu powstał z myślą o wszystkich, którzy pragną maksymalnie ułatwić sobie codzienne funkcjonowanie w kuchni. Taka misja przyświeca także firmie Cosentino, producentowi wielkoformatowych okładzin Dekton, Silestone i kamieni Sensa, które znajdują zastosowanie m.in na blatach, wyspach i frontach kuchennych. Z myślą o architektach, którzy szukają wyposażenia kuchni i materiałów wykończeniowych z najwyższej półki, firmy zaprosiły zaprzyjaźnione pracownie projektowania wnętrz na Rozmowy ze Smakiem. Spotkanie w showroomie Peka udowodniło zaproszonym architektom i projektantom wnętrz, że dobrze zaprojektowana kuchnia to więcej radości z gotowania i mniej stresu.

Od podstawowych obszarów, takich jak zaprojektowanie estetycznego blatu i zabudowy, przez wybór odpowiednich urządzeń do przygotowywania jedzenia, aż po funkcjonalne rozwiązania, pozwalające na ekonomiczne rozplanowanie miejsca i komfort korzystania z szafek oraz szuflad; produkty Peka i Cosentino, pozwalają na nowatorską aranżację zarówno niewielkich aneksów kuchennych, jak i przestronnych kuchni otwierających się na salon. W portfolio doskonale znanych na polskim rynku producentów najważniejszą rolę odgrywa wysoka jakość, funkcjonalność i estetyka.

Podczas spotkania z architektami, które odbyło się 4 kwietnia 2023 r. w Swarzędzu, gospodynie wieczoru: Anita Łopatka, Marketing Manager Peka i Iwona Sieluk, Architect & Designer Sales Manager Cosentino, zaprezentowały zgromadzonym gościom nowatorskie rozwiązania, ułatwiające korzystanie z kuchni oraz wykonywanie w niej codziennych czynności. Dzięki nowoczesnym mechanizmom Peka i trwałym powierzchniom Cosentino, gotowanie okazało się być przyjemne, wygodne i, co ważne, bezpieczne.

Gościem specjalnym Rozmów ze Smakiem, była dr Jo Jurga, projektantka produktu i przestrzeni, innowatorka i wykładowczyni, specjalistka projektowania dedykowanego poczuciu bezpieczeństwa.

” Rzeczywistość odbieramy za pomocą zmysłów, których w podstawowej klasyfikacji mamy pięć. Każdy z nich pracuje inaczej i dostarcza do naszego mózgu inny zakres informacji. Niektórych używamy świadomie, a inne działają bez użycia naszej woli (np. słuch). To za ich pomocą dobieramy partnerów (węch), poruszamy się w przestrzeni (wzrok), uspokajamy się (dotyk) czy odczuwamy przyjemność (np. smak). Niektóre uległy drastycznej nobilitacji w postindustrialnej rzeczywistości (wzrok), inne popadły w zapomnienie (węch). Jednak to zgrane działanie wszystkich pięciu powoduje, że możemy odczuwać spokój i budować w sobie poczucie bezpieczeństwa zarówno w kontekście przestrzeni, jak i dobrostanu psychicznego. Oświetlenie, materiały, zapach czy ergonomia to tylko kilka elementów kuchni na miarę XXI wieku. Miejsce do przygotowywania posiłków, jednoczy dom stanowiąc jego serce. Tu zaczynamy i kończymy dzień, dlatego każdy element tego wnętrza jest na wagę złota - naszego dobrostanu” – mówiła podczas swojego wystąpienia.

Idea spotkania ”Rozmowy ze Smakiem” obligowała oczywiście do zatroszczenia się o podniebienia gości. Zadbał o to uznany poznański szef kuchni, Grzegorz Filozof. Jego oryginalne potrawy, przygotowane na oczach gości, a także sekrety kulinarne, zrobiły ogromne wrażenie na zgromadzonych. Z zaproszenia skorzystało kilkudziesięciu najlepszych architektów z Poznania i okolic.

„Doskonałe wyniki sprzedaży warszawskiego oraz katowickiego centrum, torują drogę naszej kolejnej inwestycji, jaką będzie nowy magazyn Cosentino w Poznaniu. Region Wielkopolski to już trzecia lokalizacja firmy w Polsce, poza Warszawą i Katowicami. Nowoczesna powierzchnia, oferowana w ramach parku MLP Poznań West, zapewni wkrótce idealne warunki do dalszego, dynamicznego rozwoju firmy i ułatwi nawiązywanie relacji biznesowych z partnerami Cosentino. Dzisiejsze spotkanie z poznańskimi architektami to bardzo udany początek tej drogi” – powiedziała Karolina Sieniawska, Marketing Coordinator Cosentino.

„Od ponad 26 lat rozwijamy ofertę systemów kuchennych, po to żeby rozwiązywać codzienne problemy wszystkich, korzystających na co dzień z kuchni. W showroomie Peka można przetestować rozwiązania, dzięki którym praca w kuchni, staje się prostsza i przyjemniejsza. To pomysły, które pomagają nam w utrzymaniu porządku i dzięki którym zyskujemy dodatkową przestrzeń na przechowywanie”- dodaje Anita Łopatka, Marketing Manager Peka.

Więcej na: www.cosentino.com i www.peka.pl

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: OKK! PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Gdzie przechować rzeczy? Praktyczne rozwiązania na różne życiowe sytuacje Biuro prasowe
2025-06-18 | 06:00

Gdzie przechować rzeczy? Praktyczne rozwiązania na różne życiowe sytuacje

W życiu każdego z nas pojawiają się sytuacje, w których nagromadzone przez lata przedmioty muszą na jakiś czas opuścić nasze mieszkania i domy. Niezależnie od
Dom Jak wybrać idealną szklarnię ogrodową? Poradnik dla początkujących
2025-06-17 | 10:30

Jak wybrać idealną szklarnię ogrodową? Poradnik dla początkujących

Własna szklarnia to marzenie wielu ogrodników, gdyż dzięki niej można cieszyć się świeżymi, naturalnymi warzywami i ziołami. Chcąc stać się jej posiadaczem, powinniśmy
Dom BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce
2025-06-02 | 16:00

BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce

Wyobraź sobie, że urządzasz salon marzeń albo wreszcie wymieniasz kuchnię na nową, a wszystko to bez czekania na wypłatę czy wizyty w banku. Teraz to możliwe dzięki nowej metodzie

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dziecko

Edukacja

W ubiegłym roku spadła liczba samobójstw. Dalsza reforma psychiatrii powinna pomóc utrzymać tę tendencję

W 2024 roku po raz pierwszy od kilku lat liczba samobójstw w Polsce spadła, jednak skala problemu wciąż jest poważna. Polska jest w trakcie reformy psychiatrii, w ramach której największy nacisk w kształtowaniu opieki ma być położony na wsparcie środowiskowe. Eksperci zwracają jednak uwagę również na potrzebę utrzymania działań oddolnych i podniesienia społecznej wiedzy na temat prewencji suicydalnej. Bardzo istotne w tym kontekście jest odpowiednie kształtowanie dyskursu medialnego, a także edukowanie na temat tego, jakie zasady są kluczowe w pierwszej pomocy emocjonalnej.

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań

– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.