Praktyczna i designerska kuchnia od Netto

Walk PR
Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl
Za sukcesem kulinarnym stoją nie tylko talent i serce do gotowania, ale też dobrze wyposażona kuchnia. Komplet odpowiednich akcesoriów ułatwi przygotowanie smacznych posiłków. A dzięki nowoczesnemu designowi będą także oryginalną dekoracją. Kuchenne sprzęty w stylu black&white oraz drewniane dodatki, przydatne w każdym domu, są dostępne w najnowszej ofercie sieci handlowej Netto.
Każdy miłośnik gotowania z pewnością doceni szuflady pełne przydatnych akcesoriów. Dzięki nim odmierzanie i krojenie składników, a także przyrządzanie jesiennych potraw czy wypieków może być jeszcze bardziej proste i satysfakcjonujące. Odpowiednio dobrane sprzęty to też szansa na podkreślenie charakteru każdej kuchni.
Kuchnia w stylu black&white
Połączenie czerni i bieli to klasyczna kombinacja, która pozwala na stworzenie minimalistycznej, a zarazem eleganckiej i ponadczasowej aranżacji. Czasem wystarczą pojedyncze elementy, które nadadzą właściwy akcent danemu wnętrzu. Takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie w kuchni urządzonej w stylu black&white. Komplet biało-czarnych sprzętów z napisem home sweet home to doskonały wybór. W każdej kuchni przyda się czajnik elektryczny (39 zł) i ekspres przelewowy (49 zł) podtrzymujący ciepło, a także blender (49 zł), który z pewnością docenią miłośnicy koktajli. Fanów pieczenia ucieszy mikser ręczny (39 zł), a wielbicieli tostów i kanapek – opiekacz (39 zł), a także toster (39 zł) z sześcioma stopniami zarumienienia i podgrzewaczem do bułek w zestawie. Doskonałym dopełnieniem nowoczesnej aranżacji są szklane akcesoria, m.in. szklanki z podwójnymi ściankami (od 14 zł za 1 szt., w zależności od rozmiaru) czy naczynie żaroodporne (39 zł). Do kompletu sprawdzi się podstawka z podgrzewaczem (16 zł), doskonała pod małe naczynie czy dzbanuszek – estetycznie wpasuje się w wystrój niemal każdego stołu.
Drewno w roli głównej – praktyczne w każdej kuchni
Dla osób, które bardziej cenią tradycyjne wnętrza lub bliższy jest im skandynawski klimat, idealnym rozwiązaniem będą drewniane akcesoria. W kuchni sprawdzą się m.in. gadżety wykonane z bambusa. Przydatne będą deski do krojenia (16 zł, różne rodzaje), obrotowa taca bambusowa (29 zł), taca z wysuwaną szufladką (24 zł), a także bambusowa nakładka na płytę indukcyjną (29 zł), która nie tylko chroni przed zabrudzeniami, uszkodzeniami i osiadaniem kurzu, ale może pełnić funkcję dodatkowego blatu i służyć jako podstawka pod gorące garnki czy patelnie. Kuchenne prace ułatwią także akcesoria ze stali z drewnianą rączką, dostępne w cenie 9 zł – szczypce kuchenne, sitko, łopatka do ciasta i krajacz do pizzy. Z kolei pomocne w organizacji i przechowywaniu będą: chlebak bambusowy (39 zł), pojemnik szklany z bambusową pokrywką (od 12 zł, w zależności od rozmiaru), pojemnik do folii aluminiowej lub spożywczej (26 zł), a także bambusowy organizer rozsuwany na sztućce (36 zł).
Inspiracje Netto na jesień: Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- 400 g świeżych grzybów (podgrzybki, maślaki, według uznania)
- sól i pieprz do smaku
- pęczek pietruszki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 1 kulka mozzarelli
- garść świeżego szpinaku
Przygotowanie
Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na połówki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki skrop oliwą, posyp solą i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 15 minut. Kiedy ziemniaki się pieką, przygotuj farsz. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na mniejsze plastry. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmaż posiekaną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Dodaj grzyby, dopraw je solą i smaż, aż grzyby będą miękkie. Na koniec dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki. Po 15 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika, ułóż na nich grzybowy farsz oraz połówki pomidorków. Całość posyp delikatnie pokrojoną mozzarellą. Włóż ponownie ziemniaki do piekarnika na ok. 5-10 minut. Podawaj jeszcze ciepłe ze świeżym szpinakiem.
Oferta ważna od 12 października do wyczerpania zapasów.

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.