Komunikaty PR

Praktyczna i designerska kuchnia od Netto

2020-10-08  |  15:30
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Za sukcesem kulinarnym stoją nie tylko talent i serce do gotowania, ale też dobrze wyposażona kuchnia. Komplet odpowiednich akcesoriów ułatwi przygotowanie smacznych posiłków. A dzięki nowoczesnemu designowi będą także oryginalną dekoracją. Kuchenne sprzęty w stylu black&white oraz drewniane dodatki, przydatne w każdym domu, są dostępne w najnowszej ofercie sieci handlowej Netto.

Każdy miłośnik gotowania z pewnością doceni szuflady pełne przydatnych akcesoriów. Dzięki nim odmierzanie i krojenie składników, a także przyrządzanie jesiennych potraw czy wypieków może być jeszcze bardziej proste i satysfakcjonujące. Odpowiednio dobrane sprzęty to też szansa na podkreślenie charakteru każdej kuchni.

Kuchnia w stylu black&white

Połączenie czerni i bieli to klasyczna kombinacja, która pozwala na stworzenie minimalistycznej, a zarazem eleganckiej i ponadczasowej aranżacji. Czasem wystarczą pojedyncze elementy, które nadadzą właściwy akcent danemu wnętrzu. Takie rozwiązanie sprawdzi się idealnie w kuchni urządzonej w stylu black&white. Komplet biało-czarnych sprzętów z napisem home sweet home to doskonały wybór. W każdej kuchni przyda się czajnik elektryczny (39 zł) i ekspres przelewowy (49 zł) podtrzymujący ciepło, a także blender (49 zł), który z pewnością docenią miłośnicy koktajli. Fanów pieczenia ucieszy mikser ręczny (39 zł), a wielbicieli tostów i kanapek – opiekacz (39 zł), a także toster (39 zł) z sześcioma stopniami zarumienienia i podgrzewaczem do bułek w zestawie. Doskonałym dopełnieniem nowoczesnej aranżacji są szklane akcesoria, m.in. szklanki z podwójnymi ściankami (od 14 zł za 1 szt., w zależności od rozmiaru) czy naczynie żaroodporne (39 zł). Do kompletu sprawdzi się podstawka z podgrzewaczem (16 zł), doskonała pod małe naczynie czy dzbanuszek – estetycznie wpasuje się w wystrój niemal każdego stołu.

Drewno w roli głównej – praktyczne w każdej kuchni

Dla osób, które bardziej cenią tradycyjne wnętrza lub bliższy jest im skandynawski klimat, idealnym rozwiązaniem będą drewniane akcesoria. W kuchni sprawdzą się m.in. gadżety wykonane z bambusa. Przydatne będą deski do krojenia (16 zł, różne rodzaje), obrotowa taca bambusowa (29 zł), taca z wysuwaną szufladką (24 zł), a także bambusowa nakładka na płytę indukcyjną (29 zł), która nie tylko chroni przed zabrudzeniami, uszkodzeniami i osiadaniem kurzu, ale może pełnić funkcję dodatkowego blatu i służyć jako podstawka pod gorące garnki czy patelnie. Kuchenne prace ułatwią także akcesoria ze stali z drewnianą rączką, dostępne w cenie 9 zł – szczypce kuchenne, sitko, łopatka do ciasta i krajacz do pizzy. Z kolei pomocne w organizacji i przechowywaniu będą: chlebak bambusowy (39 zł), pojemnik szklany z bambusową pokrywką (od 12 zł, w zależności od rozmiaru), pojemnik do folii aluminiowej lub spożywczej (26 zł), a także bambusowy organizer rozsuwany na sztućce (36 zł).

Inspiracje Netto na jesień: Zapiekane ziemniaki z grzybami, pomidorami i mozzarellą

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 czerwona cebula
  • 400 g świeżych grzybów (podgrzybki, maślaki, według uznania)
  • sól i pieprz do smaku
  • pęczek pietruszki
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1 kulka mozzarelli
  • garść świeżego szpinaku

Przygotowanie

Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na połówki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ziemniaki skrop oliwą, posyp solą i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na ok. 15 minut. Kiedy ziemniaki się pieką, przygotuj farsz. Grzyby oczyść, umyj i pokrój na mniejsze plastry. Na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy podsmaż posiekaną w drobną kostkę czerwoną cebulę. Dodaj grzyby, dopraw je solą i smaż, aż grzyby będą miękkie. Na koniec dodaj do farszu posiekaną natkę pietruszki. Po 15 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika, ułóż na nich grzybowy farsz oraz połówki pomidorków. Całość posyp delikatnie pokrojoną mozzarellą. Włóż ponownie ziemniaki do piekarnika na ok. 5-10 minut. Podawaj jeszcze ciepłe ze świeżym szpinakiem.

Oferta ważna od 12 października do wyczerpania zapasów.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Łazienka inspirowana kolorem roku 2025 – jak ją urządzić? Biuro prasowe
2024-12-24 | 00:21

Łazienka inspirowana kolorem roku 2025 – jak ją urządzić?

Czy łazienka może być modna i ponadczasowa jednocześnie? Kluczem do takiego efektu jest odpowiednia paleta barw, która łączy w sobie harmonię, elegancję i przytulność - element
Dom Luksus, który nie przytłacza
2024-12-23 | 13:00

Luksus, który nie przytłacza

Styl quiet luxury to elegancja w najbardziej subtelnej, wysmakowanej formie. Nie znajdziemy tu krzykliwych wzorów, przesadnego przepychu ani trendów, które
Dom Klienci zaakceptowali naszą wizję architektoniczną
2024-12-23 | 10:00

Klienci zaakceptowali naszą wizję architektoniczną

Ponad dwie dekady zawodowych doświadczeń, długa lista zrealizowanych projektów oraz setki rozmów z klientami, by lepiej zrozumieć ich potrzeby i dopasować do nich kształt

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Wiktor Dyduła: Znam osoby w branży muzycznej wypalone z powodu nadmiaru pracy. To, co kiedyś sprawiało im przyjemność, teraz jest zawodowym obowiązkiem

Artysta promuje obecnie swój najnowszy singiel zatytułowany „Szybkie tempo” i właśnie z taką prędkością od trzech lat podbija polski rynek muzyczny. Piosenkarz zdaje sobie jednak sprawę z tego, jakie wyzwania narzuca życie w ciągłym biegu, dlatego on sam, mimo że prężnie rozwija swoją karierę i czerpie ogromną radość ze śpiewania, od czasu do czasu zatrzymuje się i patrzy na to, co robi z innej perspektywy, by złapać tak potrzebny dystans. Wiktor Dyduła przyznaje bowiem, że w branży muzycznej nie brakuje osób, które skarżą się na zbyt duże obciążenie psychiczne i wypalenie zawodowe.