Innowacyjne rozwiązania Ceramiki Paradyż na Cersaie w Bolonii
Wyjątkowe stoisko zaprojektowane przez Maję Ganszyniec łączy nie tylko cztery linie produktowe, ale tworzy przede wszystkim przestrzeń do dialogu ludzi i różnych koncepcji w architekturze. W strefie Ceramiki Paradyż zostaną również premierowo zaprezentowane nieoczywiste kolaboracje marki, a eksperci firmy oraz partnerzy biznesowi będą mieli okazję do rozmów o odważnych trendach wyeksponowanych przez wiodącego producenta płytek ceramicznych w Polsce.
Nowa kategoria produktów z oferty marki Paradyż, czyli spieki wielkoformatowe, slaby, płyty tarasowe 2.0 oraz nowa odsłona klinkieru zostały skomponowane w harmonijną przestrzeń przez cenioną polską projektantkę Maję Ganszyniec. Powstałe stoisko to miejsce szerokich inspiracji, nie tylko z płaszczyzny designu i łączenia różnych materiałów, lecz również wynikających z rozmów i wymiany doświadczeń specjalistów z branży, architektów oraz projektantów różnych dziedzin.
Ceramika Paradyż jako polska firma z największą ofertą produktową, zaprezentuje barwione w masie spieki wielkoformatowe TRI-D, trendowe kolekcje slabów cieszącego się ogromną popularnością setu Monumental oraz wytrzymałe
i uniwersalne płyty tarasowe 2.0. Jak przystało na lidera branży podczas targów zostaną zaprezentowane odważne projekty, w tym świeże spojrzenie na klinkier, dzięki kolekcji Sundown by Maja Ganszyniec.
"Jesteśmy odważni. To jedna z wartości, która w działaniu naszej firmy jest bardzo ważna. Odwaga w projektowaniu, w tworzeniu biznesu, w patrzeniu w przyszłość. Taka jest Ceramika Paradyż
i ludzie ją tworzący" – mówi dr Anna Tępińska-Marcinek, Współwłaścicielka i Członkini zarządu Ceramiki Paradyż.
Prócz autorki projektu stoiska będzie tam można spotkać cenione również na świecie polskie projektantki. Jedną z najważniejszych w polskiej modzie jest Gosia Baczyńska, która od lat współpracuje z marką, czego efektem jest 7 spektakularnych kolekcji płytek ceramicznych.
Kolejną nowością, którą zostanie zaprezentowana na Cersaie jest kolekcja biżuterii by Anna Orska, która została specjalnie zaprojektowana w duchu „zero waste” z wykorzystaniem odpadów poprodukcyjnych z kolekcji Monumental.
To nie koniec zaskoczeń w strefie Ceramiki Paradyż podczas jubileuszowej edycji targów. Gdzie najlepiej rozmawiać o designie? Przy wspólnym stole, zwłaszcza takim, który zaprojektował Oskar Zięta. Blat ze spieku wielkoformatowego TRI-D połączony z nogami Chippensteel Inox to idealna kompozycja tego, co innowacyjne i świeże w wyposażeniu wnętrz. Na stoisku będzie można podziwiać także inne projekty Oskara Zięty, w tym całą gamę modnych na całym świecie krzeseł i stołków Ultraleggera oraz taboretów Plopp wykonanych w technologii FiDU.
"Ceramika Paradyż to ogromna firma, obecna na kilkudziesięciu rynkach, której nie mogło zabraknąć na tak ważnych targach, jakimi są Cersaie w Bolonii. Wysyłamy na te targi mocny skład, tworzony przez największych ekspertów z branży zarówno na polu projektowaniu, produkcji, marketingu jak i sprzedaży. Jesteśmy liderem branży i dlatego zawsze stawiamy sobie wysoko poprzeczkę" – podsumowuje Piotr Tokarski, Prezes Zarządu Ceramiki Paradyż.
To już 40-ta edycja tych prestiżowych targów dla producentów ceramiki. Na ponad 145 tysiącach metrów kwadratowych swoje produkty wystawiać będzie 630 firm z całego świata. W 15 salach wystawienniczych bolońskiego Centrum Wystawowego spotkają się profesjonaliści, architekci i dziennikarze gotowi dyskutować
o trendach w designie, o tym co aktualne i innowacyjne. To okazja, aby umocnić istniejące, jak i rozpocząć nowe relacje biznesowe.
Spotkajmy się na stoisku marki Paradyż – w hali 19 na stoisku C40-D39 – miejscu nieograniczonych możliwości w dniach 25-29.09.2023.
![Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1581999827,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oaza spokoju na Żoliborzu
![Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule](/files/_uploaded/glownekonf_239389579,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
![Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym](/files/_uploaded/glownekonf_561437929,w_177,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Handel
![](/files/1922771799/carrefour-programy-foto-4-ram,w_274,r_png,_small.png)
Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody
Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.
Handel
Co jedenasta osoba na świecie głoduje, a jednocześnie gwałtownie przybywa ludzi otyłych. Dużym problemem jest marnowanie żywności
![](/files/1922771799/glod-raport-foto2,w_133,r_png,_small.png)
W 2023 roku głodowało 733 mln ludzi, a ponad 2,3 mld zmagało się z umiarkowanym bądź poważnym brakiem bezpieczeństwa żywnościowego, czasami nie jedząc przez cały dzień lub dłużej. Z powodu ostrego niedożywienia każdego roku umiera około miliona dzieci – pokazuje nowy raport „Stan bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie”, opracowany przez pięć wyspecjalizowanych agend ONZ. Z publikacji wynika, że w walce z głodem i niedożywieniem świat cofnął się o kilkanaście lat, do poziomu notowanego w latach 2008–2009. – System żywnościowy potrzebuje głębokich, strukturalnych zmian, ponieważ w tej chwili jest zorientowany na maksymalizację zysków, a nie wyżywienie ludzi – wskazują eksperci.
Media
Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść
![](/files/1922771799/zawierucha-aktorstwo-foto,w_133,_small.jpg)
Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.