Komunikaty PR

Kuchnia dla opornych - gotowanie z Peka to pestka

2023-10-02  |  09:10
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Nie każdy lubi gotować. Dla jednych jest to moment wytchnienia i relaksu, dla innych droga przez mękę. Niewątpliwie ułatwieniem dla tych drugich będzie dobrze zorganizowana kuchnia wypełniona systemami, które ułatwiają prace kuchenne.

Zacznijmy od garnków….

Dobra organizacja to podstawa. By ułatwić sobie pracę najpierw przygotujmy odpowiednie naczynia, których będziemy potrzebować. Patelnie schowane w szafce z systemem Le Mans, łatwo jest wyjąć jedną ręką, a garnki i małe AGD mogą być przechowywane w okrągłym systemie REVO, który obraca się wokół własnej osi wraz z frontami. Dzięki tym systemom mamy całkowity przegląd wnętrza. Zawsze wiemy co wybrać, bo widać je na pierwszy rzut oka.

Lista składników..

Wszystkie produkty spożywcze niezbędne do gotowania najlepiej trzymać w jednym miejscu. Dzięki temu zawsze wiemy  co mamy w domu, a co trzeba jeszcze dokupić. Świetnie nadaje się do tego system TANDEM, pomieści on wszystkie zapasy, których zazwyczaj potrzebujemy. Podczas gotowania nie musimy szukać towarów w różnych szafkach, ani otwierać i zamykać każdej z nich, czy też przekładać całej zawartości, by sięgnąć po produkt ukryty głębiej. Można łatwo wyjąć z koszyka cokolwiek, co jest nam potrzebne – ryż, makaron czy kuskus.

Trochę soli, trochę pieprzu…

Dobrze zorganizowana przestrzeń kuchenna, to szybsze gotowanie. Dzięki specjalnemu systemowi do szuflad Nova Pro Scala – Sensomatic  kosz na śmieci można otworzyć jednym dotknięciem. To się szczególnie sprawdzi przy obieraniu warzyw i wyrzucaniu obierków, lub gdy mamy zwyczajnie brudne ręce, a trzeba coś wyrzucić..

Wąski koszyk PINELLO na przyprawy pozwala zachować porządek w tych małych słoiczkach, a wysuwając go, już na pierwszy rzut oka widzimy co, gdzie jest. Wystarczy tylko 15 cm wolnej przestrzeni na  taką szafkę,  by cieszyć się przejrzystym miejscem na przyprawy i oliwy.

Idealnie zorganizowane szuflady, to też mniejszy powód do kuchennych frustracji.  Drewniane skrzyneczki i kratki, w połączeniu z matami antypoślizgowymi pozwalają wydzielić miejsce na akcesoria, przyprawy czy przybory. Dla tych co gotują sporadycznie, to mniej stresu przy przyrządzaniu posiłku, bo wszystko jest na swoim miejscu. Dla pasjonatów sztuki kulinarnej to też spore ułatwienie pracy.

Talerz za talerzem…

Góra talerzy, poukładanych w szafce jeden na drugim, też może irytować, szczególnie, gdy chcemy sięgnąć ten, schowany z tyłu. Z pomocą przychodzi system PLENO. Wysuwane półki niczym szuflady, jak na tacy prezentują całą swoją zawartość.

Porządek w szufladzie ze sztućcami zapewniają natomiast drewniane wkłady, utrzymujące wszystko na swoim miejscu.

W tak zorganizowanej kuchni gotowanie to sama przyjemność, a jeśli jednak wolimy oddawać się innym sztukom innym niż kulinarna, to samo przebywanie i przygotowywanie  chociażby porannej kawy, jest milsze w poukładanej kuchni, niż w chaosie organizacyjnym.

Link do filmu: https://youtu.be/XHqpkbWAjow?si=hvEMbtGWz3gh2M5W

Link do produktów:

https://peka.pl/kategoria/le-mans

https://peka.pl/kategoria/revo

https://peka.pl/kategoria/tandem

https://peka.pl/kategoria/pinello

Więcej przydatnych informacji na stronie: https://peka.pl

Fot. mat. prasowe Peka

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: OKK! PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Oaza spokoju na Żoliborzu Biuro prasowe
2024-07-31 | 16:20

Oaza spokoju na Żoliborzu

Żoliborz, jedna z najbardziej urokliwych dzielnic Warszawy, stała się idealnym miejscem  do zamieszkania dla trzyosobowej rodziny oraz psa. Właściciele bardzo cenią sobie wygodę i
Dom Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule
2024-07-31 | 13:50

Architektoniczne inspiracje ze świata arch. Magdaleny Federowicz-Boule

Podróże są nieodłącznym elementem zarówno życia zawodowego, jak i prywatnego architektki Magdaleny Federowicz-Boule, założycielki wielokrotnie nagradzanej pracowni
Dom Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym
2024-07-31 | 09:30

Vileda wprowadza nową linię suszarek Ultimate – styl i funkcjonalność w jednym

Kultowe suszarki w stylowym, czarnym kolorze Firma Vileda, znana z dostarczania nowoczesnych rozwiązań ułatwiających domowe obowiązki, wprowadza nową, wyjątkową linię suszarek do

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Handel

Z programów lojalnościowych w sklepach korzysta 85 proc. Polaków. Ważne są dla nich promocje, personalizowane oferty i zbieranie punktów na nagrody

Przy wyborze sklepu stacjonarnego Polacy zwracają uwagę na dogodną lokalizację, duży wybór produktów i atrakcyjne ceny. Istotne są dla nich również programy lojalnościowe, z których korzysta już 85 proc. konsumentów, a 40 proc. decyduje się na zakupy właśnie ze względu na oferowane w nim rabaty – wynika z badania SW Research na zlecenie sieci Carrefour. Przyszłością rozwoju takich programów są spersonalizowane oferty, które pomagają klientom oszczędzać pieniądze na produktach kupowanych przez nich najczęściej. W taką stronę swoją platformę rozwija również Carrefour. Ostatnio sieć połączyła siły z programem Payback, przez co zasięg programu lojalnościowego zwiększył się do 10 mln klientów.

Handel

Co jedenasta osoba na świecie głoduje, a jednocześnie gwałtownie przybywa ludzi otyłych. Dużym problemem jest marnowanie żywności

W 2023 roku głodowało 733 mln ludzi, a ponad 2,3 mld zmagało się z umiarkowanym bądź poważnym brakiem bezpieczeństwa żywnościowego, czasami nie jedząc przez cały dzień lub dłużej. Z powodu ostrego niedożywienia każdego roku umiera około miliona dzieci – pokazuje nowy raport „Stan bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia na świecie”, opracowany przez pięć wyspecjalizowanych agend ONZ. Z publikacji wynika, że w walce z głodem i niedożywieniem świat cofnął się o kilkanaście lat, do poziomu notowanego w latach 2008–2009. – System żywnościowy potrzebuje głębokich, strukturalnych zmian, ponieważ w tej chwili jest zorientowany na maksymalizację zysków, a nie wyżywienie ludzi – wskazują eksperci.

Media

Rafał Zawierucha: Trzeba być do zawodu aktora w jakimś stopniu powołanym. Nie można jednak mówić ludziom, jak mają żyć, na kogo głosować i co jeść

Zdaniem Rafała Zawieruchy, żeby zostać aktorem, trzeba poczuć w sobie powołanie do wykonywania tego zawodu, mieć talent i charyzmę, ale też być świadomym tego, że niesie on ze sobą wiele trudności i niełatwych decyzji. Na dobrą rolę i na sukces trzeba ciężko zapracować, ale sława jest ulotna, konkurencja duża i szybko można zostać zapomnianym. Artysta sądzi też, że nawet zdobywając dużą popularność i będąc na szczycie, nie wolno się wywyższać, uważać się za wyrocznię i dyktować innym, co mają robić i jak żyć.