Komunikaty PR

Mistrzowie ochłodzenia, czyli mrożone kawy w Costa Coffee

2021-08-17  |  08:11
Biuro prasowe

W upalne dni pyszne orzeźwienie zapewnią wyjątkowe kawy mrożone od Costa Coffee. Kuszący smak połączony z niezwykłą mocą ochłodzenia jest tym, czego wszyscy potrzebujemy podczas letnich, gorących dni. Iced Caramel Macchiato, Karmelowe Frostino oraz Latte Mrożona – to propozycje, które warto spróbować tego lata!

Letnie orzeźwienie

Zimne napoje to doskonały sposób na dawkę ochłodzenia podczas rozgrzanego słońcem lata. Kawy mrożone obok pysznego orzeźwienia mogą pomóc dodatkowo dostarczyć nam energii w upalne dni. W letnim menu Costa Coffee tego lata warto spróbować trzech pysznych propozycji. Pierwsza z nich to łącząca klasykę z nowym, wakacyjnym obliczem – Iced Caramel Macchiato. Tradycyjna, gorąca wersja tego napoju od lat podbija serca wielbicieli kawy i trudno się temu dziwić. Lekkość i słodycz mleka doskonale komponuje się z polewą karmelową, która podnosi wrażenia smakowe na zupełnie nowy poziom. Fani karmelu powinni sięgnąć także po Karmelowe Frostino. Napój ten na pewno trafi w gusta wszystkich łasuchów, którzy od swojej kawy oczekują deserowego charakteru. Naturalny aromat ziaren kawy zwieńczony został tu puszystą bitą śmietaną oraz rozpływającą się w ustach posypką ze złotej czekolady - te składniki zostały dla siebie stworzone! Wielbicieli klasyki w letnim wydaniu zachwyci też Latte Mrożona. Wszystkim dobrze znany styl kawy, ceniony za swoją delikatność, uzyskał teraz moc orzeźwienia, a gałka lodów śmietankowych, na bazie, której przygotowywana jest kawa dostarcza niespotykanej, lekko kremowej konsystencji. Tej propozycji po prostu trzeba spróbować!

Orzeźwienie w całym mieście 

Aby wypróbować jednej z pysznych kaw mrożonych lub zasmakować w klasycznych smakach Costa Coffee wystarczy odwiedzić najbliższą kawiarnię lub zamówić swoich ulubieńców z dostawą poprzez aplikację UberEats.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Żabka Jush łączy siły z wlodim4444 Biuro prasowe
2024-09-27 | 14:10

Żabka Jush łączy siły z wlodim4444

Żabka Jush, w ramach swojej najnowszej kampanii wizerunkowej, rozpoczęła współpracę z popularnym grafikiem i instagramerem wlodim4444. Efektem tych działań jest
Styl życia Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI
2024-09-27 | 13:10

Ewa Ewart i Magda Atkins gośćmi specjalnymi DOMOTEKI

DOMOTEKA, centrum designu z najbogatszą w Polsce ofertą do wnętrz premium, świętuje w tym roku 18. rocznicę swego powstania. Z tej okazji, 4 października 2024 r.
Styl życia Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord
2024-09-27 | 07:30

Poloneza czas zacząć! Sokołów Podlaski idzie po rekord

Sokołów Podlaski obchodzi swoje 600-lecie i z tej okazji władze miasta postanowiły pobić Rekord Polski w kategorii „Najwięcej osób tańczących poloneza”.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.