Pierwsza we Wrocławiu Kraina Serów już otwarta
PR Expert
Przestrzenna 48/3
50-533 Wrocław
akondratowicz|prexpert.com.pl| |akondratowicz|prexpert.com.pl
+48 502 332 358
www.prexpert.com.pl
W Magnolia Park właśnie otworzył się nowy sklep. To Kraina Serów – pierwsza we Wrocławiu. Oprócz serów różnego rodzaju i pochodzenia w ofercie dostępne są sosy, konfitury, a także ciekawe akcesoria.
Kraina Serów to miejsce pełne serów krowich, kozich i owczych, ze specjalną przestrzenią na sery pleśniowe: miękkie i półtwarde. Pochodzą one z krajów uznawanych za serowe królestwa: Holandii, Francji, Włoch i Szwajcarii, a także z państw kojarzonych z serem nieco mniej: Hiszpanii, Niemiec, Danii i Wielkiej Brytanii. – Smakosze na pewno nie będą zawiedzeni, podobnie jak osoby dopiero odkrywające bogactwa smaków i aromatów – mówi Joanna Sawośko-Duda z Multi Poland, dyrektor centrum handlowego Magnolia Park. – Otwarcie Krainy Serów cieszy z kilku powodów. Po pierwsze jest to pierwszy sklep tej marki we Wrocławiu, a po drugie to kolejne, po salonie odzieży męskiej Recman, otwarcie w Magnolia Park w tym roku. Dzięki Krainie Serów zwiększa się i urozmaica nasza oferta sklepów specjalistycznych, które bardzo podobają się klientom – dodaje.
W asortymencie sklepu znajduje się niemal 60 rodzajów serów, ale Kraina obfituje nie tylko w te produkty. Są w niej rozmaite dodatki, które podkreślają smak sera: wina, sosy, dżemy, konfitury i octy. W ich doborze Kraina Serów stawia przede wszystkim na unikalność i naturalność, tak aby każdy amator kuchni eksperymentalnej znalazł coś dla siebie. Nie brakuje także akcesoriów, takich jak podstawki, tasaki, noże i zestawy do podgrzewania. – Sprzedawcy chętnie pomogą w wyborze, udzielą profesjonalnych porad, a także doradzą przy komponowaniu zestawów prezentowych. Nasz nowy sklep to prawdziwa kraina skarbów serowarstwa – mówi Joanna Sawośko-Duda.
Nowo otwarta Kraina Serów znajduje się w Magnolia Park na parterze, w doskonałym sąsiedztwie Przysmaków Domu Wiśniowieckich. Zajmuje powierzchnię 51 mkw. Pozostałe sklepy pod tym szyldem w Polsce znajdują się w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Rzeszowie i Gdańsku.
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.