Powitajmy pierwsze dni lata na Jarmarku Żuławskie Smaki
Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.
Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl
Żuławskie Smaki to wydarzenie, które odbywa się cyklicznie i za każdym razem daje możliwość wypróbowania nowych produktów prosto od najlepszych dostawców. Szeroka oferta pozwala każdej osobie znaleźć coś odpowiedniego dla siebie. Dostawcy posiadają niezawodne receptury, które towarzyszą im od lat, dając przy tym gwarancję, że ich produkty nie posiadają chemicznych dodatków.
Żuławy to miejsce, które słynie z najlepszych dostawców, do których wiele osób ma zaufanie. Ich produkty są zawsze starannie przygotowywane, a najlepszym dowodem na to, są zadowoleni klienci, którzy każdego miesiąca zaopatrują swoje półki w ich przetwory, które oceniane są jako produkty wysokiej jakości.
Dieta pełna witamin, pozbawiona sztucznych konserwantów to podstawa dobrego samopoczucia. Ekologiczne przetwory, posiadające dobre składy wzbogacą wasze dania i przyniosą samo zdrowie. Miłośnicy ekologicznych produktów, będą mieli świetną okazję do tego, aby przetestować jedzenie od lokalnych dostawców. Aby dokonać zakupów zdrowych przysmaków w dniach 2-3 lipca należy wybrać się do Centrum Handlowego Osowa, gdzie dostępne będą naturalne wypieki, domowe wędliny, przetwory, kiszonki oraz wiele innych produktów.
Na Żuławskich Smakach pojawią się produkty od:
- Specjały z borów
- Pierogi Halinki
- Witek sery
- Domowe Przysmaki
- Żuławska Zagroda
- Domowe wypieki
Czas letni, który rozpoczął się wraz z pierwszymi promieniami słońca to też idealna okazja, aby pomyśleć o diecie wpływającej na lepsze samopoczucie. Miody, kiszonki w słoikach albo różne przetwory, których pragniemy skosztować w tym czasie można znaleźć właśnie na Jarmarku.
Więcej informacji na temat Jarmarku: www.chosowa.pl
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.