Komunikaty PR

Pyszny smak i dobry skład - na okrągło!

2020-11-09  |  13:00
Biuro prasowe

Rodzice często stają przed dylematem – jak pogodzić dbałość o pełnowartościową dietę z zaspokojeniem oczekiwań ich pociech? Dla dzieci ważny jest nie tylko smak, ale też wygląd dań. Kolorowe, ciekawie podane, zaskakujące w formie posiłki idealnie trafiają w gusta najmłodszych. Warto więc sięgać po takie produkty, które dostarczać będą ważnych składników odżywczych, a jednocześnie zachęcą dzieci do nowych, kulinarnych odkryć. Przecież zdrowy posiłek może być też doskonałą, radosną zabawą!

Nowa propozycja firmy Sokołów – Foodbolówki Sokoliki – są znakomitym pomysłem na urozmaicenie dziecięcego jadłospisu. To produkty z „czystą etykietą” – bez sztucznych konserwantów i innych substancji dodatkowych. Powstają z wysokiej jakości, sprawdzonego surowca i zawierają aż 90% mięsa (z czego 85% to mięso z kurczaka oraz 5% to mięso cielęce). Stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym elementem codziennej diety dzieci. Są łagodnie przyprawione, dzięki czemu mają delikatny smak, lubiany przez najmłodszych konsumentów. Podobnie jak inne produkty z linii Sokoliki, Foodbolówki posiadają certyfikat Przekreślonego Kłosa – odpowiadają więc również wymaganiom diety bezglutenowej. Ponadto nie zawierają laktozy.

Ich oryginalny kształt spodoba się z pewnością nie tylko małym fanom piłki nożnej. Każde opakowanie Foodbolówek Sokoliki zawiera 22 niewielkie, okrągłe paróweczki – dokładnie tyle, ilu zawodników jest w dwóch drużynach piłkarskich. Foodbolówki nie mają osłonki. Świetnie sprawdzą się jako szybka, pożywna przekąska na zimno. Doskonale smakują po podgrzaniu w wodzie lub na patelni. Można z nimi przygotować wiele oryginalnych, smacznych dań – idealnych na wspólny, rodzinny posiłek.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dziecko Innowacyjna przestrzeń edukacyjna – STEM Kindloteka – debiutuje w gliwickim Biblioforum Biuro prasowe
2025-06-12 | 06:00

Innowacyjna przestrzeń edukacyjna – STEM Kindloteka – debiutuje w gliwickim Biblioforum

Gliwice dołączyły do ogólnopolskiej sieci Amazon STEM Kindlotek – przestrzeni edukacyjnych wspierających rozwój dzieci i młodzieży w obszarach nauk ścisłych
Dziecko Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba
2024-12-23 | 01:00

Powrót na Lwią Skałę z zestawami LEGO Simba

Klocki LEGO dla młodych odkrywców! Zestaw Lwiątko Simba to doskonały sposób na przybliżenie najmłodszym przygód „Króla Lwa”. Dzieci od 6 roku życia
Dziecko Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce
2024-12-20 | 11:00

Avionaut wspiera SOS Wioski Dziecięce

W okresie świątecznym polski producent fotelików samochodowych, firma Avionaut, zaangażował się w akcję charytatywną na rzecz Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce. W ramach

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.