Smaki lata w Porcie Łódź
Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations
ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Port Łódź zaprasza na czerwcową edycję Jarmarku Produktów Regionalnych. Stoiska ze zdrowymi przysmakami będzie można odwiedzać od środy - 9 czerwca do soboty - 12 czerwca.
Nadchodzący Jarmark w Porcie Łódź to doskonała okazja do spotkania lokalnych producentów, oferujących naturalne produkty żywnościowe i rękodzielnicze. Goście odwiedzający Centrum - przez cztery dni - będą mogli zapoznać się z ich ofertą. Zgłębią także tajniki tradycyjnych metod wytwarzania żywności dostępnej na Jarmarku. Wśród produktów spożywczych, które zagoszczą na stoiskach, znajdą się wędzone tradycyjnymi metodami wędliny, świeże, chrupiące pieczywo na naturalnym zakwasie czy miód z lokalnych pasiek.
Podczas czerwcowej edycji, szeroką ofertę wyrobów regionalnych urozmaici także ser koryciński, od 2005 roku figurujący na liście produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Stoiska wystawców są zlokalizowane obok sklepu Media Markt oraz funkcjonują w godzinach otwarcia Centrum (10:00-21:00), od środy do soboty 9-12 czerwca.
Logistyka może zadecydować o sukcesie sprzedażowym e-sklepu w szczycie sezonu
W centrum handlowym powstał punkt zbiórkowy darów dla powodzian
Studio Tańca Duet otwiera się w nowej lokalizacji – Centrum Modlińska 6D
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak: Nasza kolejna podróż będzie znowu do Azji. Ale tym razem będziemy mieli gdzie spać i nie będziemy łapać stopa
Mimo że ta konkretna wyprawa do Azji to nie był luksusowy wyjazd z szeroką paletą wygód i atrakcji, to jednak Jacek Jelonek i Oliwer Kubiak będą ją długo wspominać. Uczestnicy reality show TVN-u co prawda przyznają, że na miejscu szczególnie brakowało im normalnej łazienki i dobrego jedzenia bez grama cukru, to jednak w tych ekstremalnych warunkach jeszcze lepiej się poznali i przekonali, że mogą na siebie liczyć w każdych okolicznościach.
Konsument
Rośnie zapotrzebowanie na dietetyków. Przekłada się to na rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem
Ostatnie lata przyniosły duży rozwój kierunków studiów związanych z żywieniem człowieka i dietetyką. Zapotrzebowanie na ekspertów w tych dziedzinach rośnie przede wszystkim ze względu na większą świadomość społeczną na temat wpływu diety na zdrowie i życie. A Polacy wciąż najbardziej ufają poradom żywieniowym właśnie ze strony lekarzy i dietetyków. Nowe kadry są potrzebne także producentom żywności i placówkom edukacyjnym, np. do prowadzenia edukacji zdrowotnej, nowego obowiązkowego przedmiotu w szkołach, a także w rozwoju dziedziny sprofilowanego żywienia.
Psychologia
Piotr Zelt: Tygodniowo udaje mi się przejechać na rowerze 250–300 kilometrów. Bardzo fajnie to czyści głowę i jest to forma medytacji sportowej
Aktor z dumą przyznaje, że robi niesamowite wyniki na rowerze szosowym. Nie wyobraża już sobie życia bez dwóch kółek i w każdą trasę wyjeżdża spokojny, bo umie sam naprawić większość usterek. Piotr Zelt preferuje aktywny styl życia, bo jak podkreśla – sport pomaga mu zachować dobrą kondycję, pozwala pozbyć się stresu i poprawia samopoczucie. Od wielu lat uprawia windsurfing, narciarstwo alpejskie, a także gra w hokeja.