Cieślak – Makabu. Gracze wierzą w Polaka
Ta walka budzi emocje jeszcze przed pierwszym gongiem. W piątek około 22.30 polskiego czasu Michał Cieślak zmierzy się z Ilungą Makabu. Stawką pojedynku jest mistrzostwo świata WBC w kategorii junior ciężkiej. Jakie są najlepsze zakłady na ten pojedynek? Zapraszamy na analizę kursów legalnego bukmachera TOTALbet!
Makabu bardzo dobrze zaprezentował się w dwóch poprzednich walkach. Co więcej, piątkowa gala odbędzie się na jego terenie, w stolicy Demokratycznej Republiki Konga – Kinszasie. Nic dziwnego, że faworytem jest Makabu, a kurs na jego zwycięstwo wynosi w TOTALbet 1.60. Wygraną Polaka można obstawić z mnożnikiem stawki 2.20.
Za pięściarzem z Konga przemawia przede wszystkim doświadczenie w starciach z czołówką, bardzo mocne uderzenie oraz łatwość składania kombinacji. Michał Cieślak góruje natomiast warunkami, ma lepszy zasięg i dobre ciosy proste. Wszystko wskazuje, że pojedynek zakończy się przed czasem – kurs na to wynosi 1.22.
Wydaje się, że Polak ruszy na Makabu w początkowych rundach, starając się nie pozostawić decyzji w rękach sędziów. Chociaż WBC delegowało na ten pojedynek czołowych arbitrów, to fakt, że starcie odbywa się w Kinszasie, może budzić obawy o werdykt. Ciekawy wydaje się na przykład kurs, że Cieślak wygra w rundach 1-6 (6.50). Co ciekawe, wielu graczy TOTALbet stawia właśnie na wygraną Polaka przed czasem.
Makabu jednak jest obyty w ringowych wojnach i możliwe, że to on zwycięży w drugiej części pojedynku. Kurs na to, że wygra w rundach 7-12 wynosi 2.75.
Starcie Cieślak – Makabu i inne wydarzenia ze sportów walki można obstawiać na TOTALbet.pl.
***
TOTALbet Zakłady Bukmacherskie Sp. z o.o. to legalny polski bukmacher, utworzony w 2017 roku. Jest częścią holdingu Zjednoczonych Przedsiębiorstw Rozrywkowych, do którego należy także Grupa ZPR Media. Spółka TOTALbet Zakłady Bukmacherskie działa w oparciu o zezwolenie Ministerstwa Finansów z marca 2018 roku, oferując możliwość zawierania zakładów wzajemnych w Internecie.

Bieganie zimą? Marka Montis proponuje latarkę czołową

Świąteczna niespodzianka od siatkarek KSG Warszawa

Siatkarki KSG Warszawa wprowadziły sportową energię do warszawskich szkół
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.