Zumba, tai chi i joga w Manufakturze – sierpień na sportowo
Lipiec się skończył, ale nie oznacza to, że zniknęły sportowe aktywności, które można uprawiać na rynku Manufaktury. Sierpień to kolejny miesiąc, w którym goście mogą wyszaleć się tańcząc zumbę, wyciszyć podczas praktykowania tai chi czy trenować jogę z widokiem na malowniczy Rynek Włókniarek Łódzkich.
Zumba z instruktorami Saturn Fitness
w każdą środę, godz. 19:00, rynek Manufaktury, przy plaży
Nie ma chyba bardziej energetycznej i wakacyjnej formy ruchu niż zumba! Latynoska muzyka, uśmiechnięci, pełni pozytywnej energii instruktorzy i proste, acz intensywne choreografie, sprawiły, że zumbę pokochały miliony ludzi na całym świecie. Od dekady nie traci na popularności również w Polsce.
Otwarte warsztaty gimnastyki Tai Chi
w każdą sobotę, godz. 11:00, przy plaży w Manufakturze
W każdą sobotę o godzinie 11:00 przy plaży w Manufakturze będą odbywać się otwarte zajęcia Tai Chi w wersji Mistrza Moy Lin Shin, któe poprowadzą instruktorzy z Akademii Tai Chi i Lok Hup. Ćwiczyć może każdy bez względu na wiek i stan zdrowia. Wystarczy luźny strój oraz płaskie obuwie. Zajęcia będą miały miejsce na rynku między plażą a karuzelą wiedeńską.
Joga na dachu
w każdą sobotę o 10:00 na tarasie Muzeum Fabryki
Tarasowe zajęcia jogi są przeznaczone dla każdego, bez względu na stopień zaawansowania. Ćwiczącymi zaopiekuje się Joanna Skoraczyńska, dyplomowana instruktorka hatha jogi z piętnastoletnim stażem nauczycielskim.
Aby wziąć udział w zajęciach jogi na tarasie wystarczy zarezerwować miejsce wysyłając maila na adres info@yogazoneonline.com, a po potwierdzeniu rezerwacji przez prowadzącą zajęcia przybyć na jogę w dobrym humorze i w wygodnym ubraniu. Prosimy o zabranie ze sobą maty do jogi.
Na taras można wejść klatką schodową na 3. piętro (od razu rozgrzewka zrobiona!) w bramie kina Cinema City lub wjechać windą na 2. piętro i wejść przez siedzibę Muzeum Fabryki.
W zajęciach może wziąć udział maksymalnie 10 osób, więc nie warto zwlekać z zapisami!

Bieganie zimą? Marka Montis proponuje latarkę czołową

Świąteczna niespodzianka od siatkarek KSG Warszawa

Siatkarki KSG Warszawa wprowadziły sportową energię do warszawskich szkół
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.