8. urodziny i milion otwartych ostryg w Port Royal
14 listopada Port Royal świętowało swoje 8. urodziny organizując wyjątkowy wieczór pod hasłem „Royal Ball”. To była noc pełna niezapomnianych smaków kuchni śródziemnomorskiej i owoców morza, zabawy i niezliczonych wspólnych chwil w gronie przyjaciół. Bal maskowy, który tętnił życiem, stał się okazją do świętowania nie tylko ośmiu lat istnienia restauracji, ale i do złożenia podziękowań wszystkim, którzy przez te lata tworzyli to jedno z najbardziej kultowych seafoodowych miejsc na gastronomicznej mapie Warszawy.
Założony w 2016 roku przez Karolinę Jakimiak-Kwaśniewską i Łukasza Kwaśniewskiego, Port Royal stał się kultowym miejscem oferującym najlepszą selekcję owoców morza. Restauracja z pasją przełamuje kulinarne stereotypy i odpowiada na rosnące zainteresowanie Polaków kuchnią śródziemnomorską. „Brakowało nam miejsca, gdzie świeże ryby i owoce morza byłyby dostępne codziennie,” - wspomina Karolina, współzałożycielka restauracji.
„Royal Ball” zgromadził przyjaciół restauracji oraz miłośników wyśmienitego jedzenia i dobrej zabawy, ale nie zapomina również o swoich stałych bywalców. W nawiązaniu do jubileuszowej nocy w dniach 15-17 listopada dedykowane zestawy ostryg z szampanem Cattier, pochodzącym z rodzinnej winnicy mieszczącej się w samym sercu Szampanii, będą dostępne w specjalnej cenie. Dodatkowo, goście będą mogli zasmakować słodkich magdalenek w kształcie muszelek* – subtelny ukłon w stronę morskiej tematyki.
Port Royal zbliża się także do kolejnego historycznego momentu swojej działalności – miliona otwartych ostryg, co jeszcze bardziej podkreśla pasję do codziennego dostarczania świeżych produktów.
„Royal Ball” to była tylko jedna z wielu okazji, aby poczuć magię Port Royal – restauracji, która wyróżnia się swoją atmosferą i najwyższej jakości owocami morza. Dzięki nieustannej pasji do wyrafinowanych smaków i gościnności przed nimi kolejne lata pełne niezapomnianych, kulinarnych przygód!
* do wyczerpania zapasów

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Eliza Gwiazda: Teraz w koszykach ze święconką jest nawet czekolada i alkohol. Ważniejszy jest przepych niż przeżywanie tego czasu w duchu świąteczno-religijnym
Influencerka podkreśla, że dla niej Święta Wielkanocne mają szczególnie wymiar duchowy, bo pokazują zwycięstwo dobra nad złem i są symbolicznym początkiem czegoś nowego. Jej ulubionym rytuałem na tę okazję jest przygotowywanie koszyka ze święconką. Eliza Gwiazda zapewnia, że w tym czasie stawia na umiar i nie pozwala, by komercja wyparła tradycję. Wielkanoc kojarzy się jej bardziej z radością ze spotkania z bliskimi niż z suto zastawionym stołem.
Problemy społeczne
Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.
Gwiazdy
Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.