Komunikaty PR

Allora świętuje swoje pierwsze urodziny


2024-09-27  |  16:00
Biuro prasowe

Restauracja Allora, która w krótkim czasie zdobyła serca miłośników włoskiej kuchni, obchodzi swoje pierwsze urodziny! Z tej okazji właściciele, Karolina Jakimiak-Kwaśniewska i Łukasz Kwaśniewski, zapraszają na wyjątkowy weekend pełen smaków i dobrej zabawy. Hasłem przewodnim celebracji jest Tiramisu Party – goście będą mogli delektować się nieograniczonymi porcjami tiramisu, popijając je kultowym negroni. Wszystko to w ciepłej i domowej atmosferze, z której słynie Allora.

 

Restauracja od samego początku miała być miejscem, w którym wszyscy czują się swobodnie i komfortowo, otoczeni pyszną kuchnią i doskonałym winem. Dziś Allora to nie tylko jedzenie – to społeczność, gdzie goście wracają, jakby odwiedzali starych przyjaciół. Za autorskie menu Allory odpowiada szef kuchni Miłosz Sroka, który sam wiele lat spędził we Włoszech. Jego potrawy to połączenie klasycznych smaków Italii z nowoczesnymi akcentami, co daje wyjątkowe rezultaty. W karcie możemy znaleźć zarówno tradycyjne dania takie jak risotto, czy arancini, ale zawsze z charakterystycznym twistem. 

 

Sukces restauracji nie opiera się jednak wyłącznie na jedzeniu. To także dbałość o każdy szczegół – „Gastronomia to dla nas teatr – zarówno wystrój, jak i zespół barmanów oraz kelnerów tworzą spójne doświadczenie, które chcemy, aby było niezapomniane,” tłumaczy Karolina. W ciągu ostatniego roku restauracja zyskała wierne grono stałych bywalców, co właściciele traktują jako swój największy sukces: „Niektórzy pytają o ulubione stoliki, inni mówią do kelnerów po imieniu – dla nas to znak, że spełniliśmy naszą misję.”

 

W dniach 27-29. września. Allora zaprasza wszystkich na niezapomniany weekend pełen tiramisu i negron. Będzie to idealna okazja, aby zanurzyć się w atmosferze wielkiej włoskiej rodziny, która w ciągu tego roku stała się znakiem rozpoznawczym tego miejsca.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.