Komunikaty PR

Bar Koszyki kolejną Tankovną Pilsner Urquell

2020-10-05  |  12:00
Biuro prasowe

Pilsner Urquell kończy w tym roku 178 lat i z okazji urodzin prezentuje kolejne miejsce, w którym można napić się niepasteryzowanego piwa, prosto z czeskiego browaru. Chcąc zadowolić warszawskich piwoszy, marka przeistacza popularny Bar Koszyki w kolejną Tankovną i już 10 października od godz. 18:00 zaprasza na oficjalne wydarzenie, inaugurujące pojawienie się drugiej świątyni Pilsnera w Warszawie.

Niepowtarzalny smak złocistego Pilsnera w jego niepasteryzowanym wariancie, mieszkańcy Warszawy będą mogli odkryć w warszawskim Barze Koszyki (Hala Koszyki, ul. Koszykowa 63), który 10 października o godzinie 18:00 oficjalnie stanie się kolejną Tankovną na mapie stolicy.

W Barze Koszyki zamontowano dwa tanki, w których znajduje się ponad 1000 litrów świeżego piwa. Od chwili otwarcia miedzianego zbiornika, piwo ma zaledwie siedmiodniowy termin przydatności, który stanowi najlepszą gwarancję jego jakości. Pilsner Urquell z tanka ma intensywniejszy smak, z dużo bogatszym i pełniejszym posmakiem słodu. Jest o wiele bardziej słodko-gorzki, z wyraźniejszymi pikantnymi aromatami chmielu, dlatego chcąc odkryć pełnię jego niepasteryzowanego smaku, należy udać się do Tankovnej, gdzie serwowany jest przez specjalnie przeszkolonych Tapsterów, zgodnie z najwyższymi standardami.

Na miejscu będzie też można poznać 3 tradycyjne czeskie sposoby nalewania Pilsnera - Hladinkę, Šnyt i Milko. Hladinka jest najbardziej klasycznym sposobem nalewania Pilsnera "na raz", z pianą na trzy palce, podczas kiedy Šnyt z dodatkową ilością piany, to orzeźwiająca propozycja dla tych, którzy mają ochotę na małe piwo w dużym kuflu. Mliko natomiast stanowi zaskakująco słodką szklankę gęstej, czystej piwnej piany.

W dniu świętowania, w nowej Tankovnej piwoznawca Maciej Chołdrych (piwoznawcy.pl) opowie o walorach sensorycznych piw oraz poprowadzi wyjątkowy warsztat połączony z degustacją Pilsnera. Jacek Maliszewski, Tapster Pilsner Urquell, zdradzi gościom jak perfekcyjnie zaserwować oryginalnego pilznera, a na piwoszy dodatkowo będą czekać atrakcyjne konkursy z markowymi gadżetami.

Czechy są istną kolebką piwa. Wśród najbardziej znanych piwowarskich miejscowości wyróżniają się Praga, Czeskie Budziejowice oraz przede wszystkim popularne Pilzno, w którym miała miejsce prawdziwa piwowarska rewolucja. To właśnie w tym mieście w 1842 roku został po raz pierwszy uwarzony oryginalny pilzner dając początek marce Pilsner Urquell, określanej do dziś mianem czeskiej ikony piwa.

Co wyróżnia wspomniane Tankovne na tle innych lokali? Poza Pilznem to właśnie tylko w nich można napić się niepasteryzowanego Pilsnera Urquella. Świeży lager dostarczany jest do barów prosto z czeskiego browaru, który w ciągu 48 godzin, przy pomocy mobilnych tanków, musi przetransportować go do Tankovnych, położonych w różnych krajach Europy, także i w Polsce. Dzięki temu, że piwo podczas transportu pozostaje cały czas chłodzone i nie ma kontaktu z powietrzem, Pilsner Urquell smakuje w lokalu dokładnie tak samo jak w czeskim browarze, zaraz po jego uwarzeniu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.