Komunikaty PR

Charytatywna Kolacja z Balem: „Przyjaciele Świata wraz z Przyjaciółmi”

2024-12-02  |  14:10
Biuro prasowe
Kontakt

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations

ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl
Do pobrania docx ( 0.4 MB )

Hotel Vienna House by Wyndham Andel’s Łódź ponownie stanie się centrum wsparcia i wspólnoty. W sobotę, 14 grudnia, o godzinie 19:00 rozpocznie się 15. edycja Kolacji Charytatywnej z Balem „Przyjaciele Świata wraz z Przyjaciółmi”. Dochód zostanie przeznaczony na zakup specjalistycznego sprzętu medycznego dla łódzkich szpitali i hospicjów.

Już po raz piętnasty łodzianie spotkają się na niezwykłym wydarzeniu, które połączy szczytny cel z niezapomnianą atmosferą. Kolacja Charytatywna z Balem organizowana przez Stowarzyszenie „Przyjaciele Świata” i Fundację „Serce dla Serc” to wyjątkowa okazja, by wspólnie pomagać potrzebującym, a zarazem uczestniczyć w jednym z najbardziej prestiżowych wydarzeń towarzyskich w Łodzi. Wydarzenie objęte jest patronatem honorowym Prezydent Miasta Łodzi, Pani Hanny Zdanowskiej, Rektora Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, prof. dr. hab. n. med. Janusza Piekarskiego oraz Prezesa Okręgowej Rady Lekarskiej w Łodzi, dr. n. med. Pawła Czekalskiego.

Dochód z tegorocznej edycji przeznaczony zostanie na dofinansowanie przyłóżkowego systemu monitorowania funkcji życiowych dla pacjentów Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci – Łupkowa oraz zakup specjalistycznego sprzętu dla Centralnego Szpitala Klinicznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi (problem cywilizacyjny, jakim jest insulinooporność i cukrzyca). Podczas wieczoru odbędzie się aukcja charytatywna, podczas której zlicytowane zostaną wyjątkowe przedmioty: rakieta Igi Świątek z autografem i certyfikatem autentyczności, koszulka z autografem Huberta Hurkacza, obrazy Marty Momot i Ryszarda Bilana, wydanie jubileuszowe konstytucji RP, podpisane przez byłego Prezydenta RP, Lecha Wałęsę oraz inne cenne dzieła i pamiątki.

W programie wieczoru znajdą się także wyjątkowe atrakcje: wykwintna kolacja w klimacie francuskim przygotowana przez Michała Pysklaka, szefa kuchni hotelu Andel’s, oraz Grzegorza Łapanowskiego, znanego eksperta kulinarnego i jurora programu „Top Chef”. Oprawę muzyczną zapewnią Urszula, zespół Stage Fever i DJ Andrew, a całość poprowadzą Agnieszka Sienkiewicz-Gauer i Elisabeth Duda. W trakcie Kolacji zostanie również wręczona nagroda „Przyjaciel Honorowy”, stworzona przez Andrzeja Pągowskiego, jako podziękowanie dla osób, które od lat swoją bezinteresowną pomocą wspierają działania Stowarzyszenia „Przyjaciele Świata”.

Kolacja rozpocznie się o godzinie 19:00, a wieczór potrwa do 3:00. Udział w wydarzeniu jest możliwy po wcześniejszym zakupie biletów, których sprzedaż trwa do 6 grudnia 2024 roku. Koszt miejsca przy stoliku VIP w pierwszym rzędzie wynosi 890 zł, a przy pozostałych stolikach 790 zł.

Niech ten wieczór stanie się dowodem na to, że razem możemy więcej. Szczegóły wydarzenia oraz bieżące informacje dostępne są na fanpage’u Stowarzyszenia „Przyjaciele Świata”. Zachęcamy do wspólnego spędzenia tego grudniowego wieczoru i wsparcia tych, którzy tego najbardziej potrzebują.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Beyond Public Relations
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Problemy społeczne

Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.

Gwiazdy

Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.