Komunikaty PR

Co łączy WOŚP z epokowymi doznaniami?

2022-01-19  |  17:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Quiam
Od kuchni

Chodakowska 12
03-826 Warszawa
ewa.quiam|odkuchni.co| |ewa.quiam|odkuchni.co
+48 796 994 736
https://www.odkuchni.co/

W tegoroczną zbiórkę WOŚP prowadzoną pod hasłem „Przejrzyj na oczy” włączyła się Epoka. Restauracja premium mieszcząca się w sercu Warszawy zaoferowała aukcję, której zwycięzcy przekonają się, czym jest fine food experience. Już niebawem poznamy parę, która, wspierając szczytny cel leczenia wzroku u dzieci, doświadczy niepowtarzalnej kolacji na Chef’s Table i osobistego spotkania z wybitnym szefem kuchni, Marcinem Przybyszem.

 

Ogromne zainteresowanie corocznymi zbiórkami prowadzonymi przez Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy udowadnia nam, że lubimy pomagać. Od lat do tych działań chętnie włączają się także firmy, które zarówno wspierają szczytne cele, jak i zachęcają do tego swoich pracowników czy klientów. W gronie organizacji, które zaangażowały się w 30. finał WOŚP, znalazła się restauracja Epoka.

Nasza tegoroczna aukcja Allegro, z której dochód zostanie przekazany na rzecz WOŚP-u, to voucher na wyjątkową kolację dla dwóch osób na Chef’s Table, podczas której zwycięska para osobiście pozna szefa kuchni, Marcina Przybysza. Dodatkowo goście mogą spodziewać się wine pairingu przygotowanego przez naszego sommeliera oraz oprowadzenia po lokalu, o co zadba Jakub Laryończuk, Manager Epoki – wyjaśnia Antoine Azais, Dyrektor restauracji.

Podczas kolacji para szczęśliwych zwycięzców doświadczy 20 nietuzinkowych elementów nazywanych w Epoce przepisami, które nie tylko wyjątkowo smakują, i wyglądają ale także zaskakują, oszukując zmysły gości. Dodatkową atrakcją będzie zwiedzanie tajemniczego wnętrza Epoki, w którym króluje niewymuszona klasa i zgrabne połączenie historii z nowoczesnością. Projekt wnętrza powstał we współpracy ze słowackim scenografem teatralnym i filmowym, Borisem Kudličką.

 

To już kolejna edycja WOŚP, którą postanowiliśmy wesprzeć, oferując najlepszą część Epoki. Mam nadzieję, że zaproponowana przez nas kolacja przypadnie do gustu zwycięzcom licytacji, a może stanie się również inspiracją do zainteresowania tematyką fine food experience. W Epoce wierzymy, że spotkanie przy stole może być prawdziwie wyjątkowym doświadczeniem i to właśnie stanowi przedmiot naszej aukcji – dodaje Marcin Przybysz, Executive Chef.

Marcin Przybysz, znany wielu m.in. z programu telewizyjnego Top Chef, przedstawia w swojej pracy własną interpretację polskich tradycji kulinarnych, komponując niepowtarzalne przepisy i wprowadzając do kuchni nowatorskie rozwiązania. W przygotowywaniu nowych połączeń korzysta ze starych ksiąg kulinarnych. W jego zbiorach można znaleźć eksponaty sięgające XVII wieku.

 

Link do aukcji na Allegro: allegro.pl/oferta/voucher-dla-2-osob-do-restauracji-epoka-wosp-11680765128

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Od kuchni
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia ‘Eko-Mural’ w mieście Murali Biuro prasowe
2024-07-03 | 07:00

‘Eko-Mural’ w mieście Murali

Fundacja Pracownicza Grupy VKR w 2023 roku w ramach programu „Zdrowe nawyki” wsparła wykonanie największego muralu w Namysłowie. Projekt ten powstał dzięki
Styl życia Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie
2024-07-02 | 18:00

Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie

43% Polaków zawsze ma przy sobie wielorazową torbę na zakupy, prawie ¼ korzysta z niej często, bo 3 razy w tygodniu, od czasu do czasu (raz w tygodniu) pamięta o niej ponad 14%.
Styl życia Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!
2024-07-02 | 13:35

Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!

Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie jest jedną z największych placówek medycznych dla małych pacjentów w Polsce. To miejsce szczególne na mapie naszego

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.