Cook Story w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart
25 kwietnia br. ponownie swoje przestrzenie otworzyło Cook Story by Samsung, unikatowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. W Cook Story można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, jak również poznać z bliska najnowocześniejsze technologie w urządzeniach AGD Samsung. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić to miejsce?
Cook Story by Samsung powstało w 2017 r. jako miejsce inspiracji dla wszystkich adeptów sztuki kulinarnej. Od momentu otwarcia zorganizowano tu ponad 1000 warsztatów, w których wzięło udział ponad 20 tys. osób. Uczestnicy spotkań doskonalili tutaj swoje umiejętności kulinarne i odkrywali tajniki mniej i bardziej egzotycznych kuchni.
Cook Story by Samsung to jednak nie tylko szkoła gotowania. Przewidziano tu również specjalny showroom, wyposażony w najnowocześniejszy sprzęt AGD, pozwalający przyjrzeć się z bliska innowacjom w urządzeniach codziennego użytku, takich jak piekarniki, lodówki czy płyty indukcyjne.
Więcej niż showroom
Z początkiem kwietnia br. zakończył się gruntowny remont Cook Story by Samsung. Oprócz renowacji
i odświeżenia wnętrz zmianie uległa też zawartość showroomu, w którym teraz wystawiona została pełna oferta urządzeń do zabudowy Samsung, w tym najnowsze linie wzornicze.
W showroomie prezentowane są wybrane urządzenia Samsung; m.in. piekarniki Samsung Dual Cook, które umożliwiają przygotowanie dwóch różnych potraw jednocześnie, bez ryzyka przenikania się zapachów, jak też lodówki z technologią Twin Cooling Plus, gwarantującej, że jedzenie zachowuje świeżość przez dłuższy czas poprzez zmianę temperatury i wilgotności w chłodziarce z wykorzystaniem niezależnych parowników i obiegów powietrza. Wystawę uzupełniają płyty indukcyjne Samsung z otwartą przestrzenia Flex Zone, która może pomieścić jednocześnie kilka naczyń oraz zmywarki z technologią Water Jet Clean.
Goście showroomu będą mogli poprosić profesjonalnych doradców o opinię, a ci opowiedzą
o rozwiązaniach smart do domu i wyjaśnią benefity wynikające z połączenia urządzeń AGD z aplikacją SmartThings[1]. Konsultanci pomogą także wybrać odpowiednie rozwiązania do danej kuchni. Jest również możliwość kupna urządzeń z dogodnym terminem dostawy.
Partnerem shworoomu jest marka Paradyż. Prezentowane urządzenia oraz blat w części warsztatowej został wyposażony w spieki Partnera. Spieki kwarcowe TRI-D to nowa kategoria produktów Ceramiki Paradyż zachwycających nieszablonowym designem. Jest to produkt niezwykle praktyczny, odporny na różnego rodzaju negatywne czynniki, takie jak: zarysowania, przebarwienia, wysokie temperatury czy oddziaływanie chemii. Jest zarazem bezpieczny dla żywności.
Nowe otwarcie
Cook Story by Samsung w nowej odsłonie można podziwiać od 25 kwietnia, kiedy to w przestrzeniach tego wyjątkowego miejsca odbyło się specjalne wydarzenie celebrujące re-launch studia. Spotkanie poprowadził uznany kucharz Piotr Kucharski.
W nowym showroomie Cook Story od teraz na żywo można podziwiać unikatowe wzornictwo wybranych urządzeń marki Samsung z wariantami kolorystycznymi Bespoke, łącznie z dedykowanymi do studiów kuchennych modelami Infinite Line. W części poświęconej inteligentnym rozwiązaniom do domu można poznać benefity wynikające z wykorzystywania aplikacji mobilnej SmartThings oraz asystenta gotowania SmartThings Food[2], jak również funkcje oszczędzania energii i zarządzania nią z zużyciem trybu AI Energy Mode oraz bezpieczeństwo użytkowania, oparte na zdalnym monitoringu pracy i diagnostyce urządzeń.
– Pracując w kuchni na co dzień widzę, jak nowoczesne technologie rewolucjonizują nasze kuchenne doświadczenia. Dzięki innowacyjnym rozwiązaniom w inteligentnych urządzeniach kuchennych możemy podnieść nasze umiejętności kulinarno-artystyczne na zupełnie nowy poziom – powiedział Piotr Kucharski. – Choć tradycja i umiejętność rządzą kuchnią od wieków, nowoczesne technologie dają nam możliwość sięgać po nowe smaki i doznania. To emocjonujący czas dla wszystkich pasjonatów kulinariów, gdyż granice możliwości kuchni stają się coraz bardziej płynne, a eksploracja nowych kulinarnych terytoriów staje łatwiejsza niż kiedykolwiek wcześniej, a co najważniejsze – jest dostępna dla każdego.
W odnowionym studiu Cook Story by Samsung nadal będą odbywać się warsztaty kulinarne. Nad poczynaniami uczestników warsztatów będą czuwać wykwalifikowani, uznani szefowie kuchni, bloggerzy
i influencerzy kulinarni, gotowi podzielić się wskazówkami i podpowiedziami oraz sztuczkami przydatnymi w przygotowaniu najróżniejszych potraw. Na chętnych czekają wydarzenia poświęcone określonej kuchni, grupie odbiorców, produktom sezonowym bądź też preferencjom żywieniowym (np. warsztaty wegańskie). Stanowiska do pracy w warsztatowej części Cook Story wyposażone zostały w najnowsze urządzenia kuchenne, umożliwiające wygodne i sprawne przygotowanie nawet najbardziej wyszukanych dań.
Cook Story by Samsung mieści się w Warszawie przy ulicy Klimczaka 1, w budynku Royal Wilanów. Szczegółowe informacje o wydarzeniach i warsztatach organizowanych w przestrzeniach Cook Story by Samsung można znaleźć na stronie internetowej www.cookstory.pl.
Skorzystaj ze smart promocji cashback!
Bądź SMART z promocją Samsung. Kup wybrane urządzenia smart AGD Samsung, zostaw opinię i odbierz zwrot do 6000 zł.
Mechanizm i zasady promocji: Bądź SMART i zyskaj do 6000 zł zwrotu! | Samsung Polska
[1] Aplikacja SmartThings jest dostępna na urządzeniach z systemem Android (wersja 8.0 lub wyższa) i iOS (wersja 13 lub wyższa). Wymagane połączenie Wi-Fi i posiadanie Samsung Account. Dotyczy wybranych urządzeń. Lista kompatybilnych urządzeń ze SmartThings dostępna na stronie: https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jakie-urzadzenia-sa-kompatybilne-ze-smartthings/
[2] Aktualnie niedostępny w polskiej wersji językowej.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Malwina Wędzikowska: Luksusowe marki bardzo podupadły. Miliarderzy noszą się bez logo, a influencerzy przebodźcowali odbiorców towarami z górnej półki
Prezenterka uczestniczyła w Paris Fashion Week, który dla niej jest nie tylko wydarzeniem modowym, ale i szansą do obserwacji dynamicznych zmian w branży. Malwina Wędzikowska uważa, że kryzys, z jakim boryka się obecnie rynek mody, może skłonić marki do uproszczenia swoich kolekcji oraz wprowadzenia bardziej funkcjonalnych rozwiązań. Odpowiedzią na potrzebę oszczędności oraz zrównoważonego rozwoju w modzie powinna być chociażby możliwość wykorzystania tych samych modeli w propozycjach na różne sezony. Jej zdaniem może się również zmienić kształt tradycyjnych pokazów mody, które wiążą się z dużymi kosztami i spektakularnymi efektami.
Prawo
Polska w końcówce europejskiej stawki pod względem udziału kobiet w zarządach spółek. Zmienić ma to unijna dyrektywa

Udział kobiet w zarządach i radach nadzorczych 140 największych spółek notowanych na warszawskiej giełdzie na koniec 2024 roku wyniósł 18,4 proc. – wynika z danych 30% Club Poland. Zgodnie z dyrektywą Women on Boards, żeby zapewnić równowagę płci, 33 proc. wszystkich stanowisk zarządczych powinno być zajmowane przez osoby należące do niedostatecznie reprezentowanej płci. Sytuację kobiet powinny poprawić obowiązkowe parytety, transparentność rekrutacji oraz merytoryczne kryteria wyboru kandydata.
Żywienie
Prawidłowe odżywianie ma największy wpływ na zdrowie i długość życia. Niewiele osób stosuje odpowiednią dietę

– Skomponowanie odpowiedniego jadłospisu i kultura jedzenia są obecnie sporym wyzwaniem – uważa prof. dr hab. n. med. Grzegorz Dworacki, ekspert z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Jego zdaniem zaszkodzić może nam chociażby spożywanie produktów tuż po wyjęciu ich z lodówki. Ekspert medycyny stylu życia zaznacza też, że bardzo ważną rolę w naszym organizmie odgrywają jelita, a żeby właściwie funkcjonowały, powinniśmy włączyć do swojego menu probiotyki oraz prebiotyki.