CZAS NA PYSZNE KOMBUCHE
PREMIO ANNA KORZEŃ
Zielna
05-079 Okuniew
anna.korzen|agencjapremio.pl| |anna.korzen|agencjapremio.pl
0504069870
www.agencjapremio.pl
Kombuche z Zakwasowni Rodziny Sadowskich właśnie zawitały na przyjęcia, bo musujące w kieliszku bąbelki idą w parze z dobrą zabawą. Teraz orzeźwiający toast możesz wznieść o dowolnej porze dnia, celebrując wyjątkowe chwile i ciesząc się smakiem bez kompromisów. Wybierz dowolną owocowo – kwiatową wersję kombuchy, przygotowaną na bazie zielonej lub czarnej herbaty i poczuj szampański klimat lata.
Kombucha szturmem zdobywa świat, ale choć moda na nią dopiero się rozkręca, to napój ten znany jest od wieków w Japonii i w Chinach, gdzie nazywany jest „eliksirem życia”. Powstaje on w drodze naturalnej fermentacji na bazie czarnej lub zielonej herbaty, cukru i grzybka herbacianego, który jest kulturą mikroorganizmów: dobrych bakterii i drożdży. To one sprawiają, że herbata fermentuje, zużywając cukry i przetwarzając je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz prozdrowotne właściwości!
Naturalna, niefiltrowana i niepasteryzowana kombucha zawiera moc probiotyków , które pomagają w utrzymaniu zdrowej floty bakteryjnej w jelitach. Fermentowana herbata jest także bogata w polifenole, witaminę C i kwasy organiczne. To dlatego regularne picie tej kiszonki wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!
Kombucha to także produkt żywy, bo zawarte w niej mikroorganizmy nieustannie pracują - dlatego płyn bąbelkuje i delikatnie gazuje. Szampański efekt dodaje kombuchy atrakcyjności, bo dzięki temu stanowi ona smaczną, naturalną alternatywę dla napojów gazowanych czy musującego alkoholu. Kombucha z Zakwasowni Rodziny Sadowskich, dzięki eleganckim etykietom ze złotymi napisami, nadaje się idealnie na prezent lub może zastąpić przynoszoną na spotkanie butelkę wina.
Przed otwarciem dobrze jest schłodzić napój w lodówce. Nie należy także potrząsać butelką, chyba, że zależy Ci na wystrzałowym efekcie trunku!
Kombucha truskawkowa to fermentowany napar z zielonej herbaty, którego smak został wzbogacony syropem z truskawek. Delikatnie musująca, trochę kwaskowata, lekko słodka - doskonale orzeźwia i pysznie smakuje.
Kombucha cytryna i kurkuma jest intrygująco wytrawna i mocno soczysta.
Kombucha z hibiskusem powstaje na bazie czarnej herbaty, a wyciąg z hibiskusa nadaje jej kwiatowy aromat i głęboki kolor.
Kombucha imbirowa - energetyczna kiszonka z zielonej herbaty, która ma wyrazisty, lekko pikantny smak.
Różane kombuche :
Kombucha różana
Kombucha róża i miód
Kombucha mięta, róża, granat
Powstają na bazie naparu z zielonej herbaty, do której dodano wyciąg z płatków róż, miód oraz sok z granatu i wyciąg z mięty.
Cena: 28 zł / 750 ml

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Polacy odczuwają brak wiedzy na temat inwestowania. Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji finansowych
Co trzeci Polak odczuwa brak wiedzy w obszarze inwestowania, a tylko co piąty chciałby pogłębić swoją wiedzę na ten temat – wynika z badania „Poziom wiedzy finansowej Polaków 2025”. Ci, którzy na własną rękę szukają informacji i porad, coraz częściej sięgają do blogów, portali, podcastów i wideo w internecie. Eksperci przestrzegają, że finansowych i inwestycyjnych porad udzielają nie tylko specjaliści w danej dziedzinie, więc potrzebna jest zasada ograniczonego zaufania.
Handel
Do 2030 roku liczba plastikowych opakowań w e-handlu modowym może się podwoić. Ich udział najszybciej rośnie w Polsce

Wraz ze wzrostem kanału e-commerce w branży modowej rośnie liczba wykorzystywanych opakowań, z których znaczną część wciąż stanowią te z plastiku. Do 2030 roku w Polsce e-sprzedawcy zużyją 147 mln plastikowych opakowań – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie DS Smith. Można zauważyć rosnący trend wśród marek modowych, które coraz częściej wybierają opakowania wykonane z papieru lub materiałów z recyklingu. To o tyle istotne, że polscy konsumenci odczuwają wyrzuty sumienia z powodu ilości plastiku, w którym dostarczane są ich zamówienia.
Teatr
Alicja Węgorzewska: Trzeba dbać o rozwój kulturalny młodego pokolenia. Chcę zachęcić młodzież do przychodzenia do opery na wielkie dzieła

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej chce przyciągnąć na widownię coraz młodsze pokolenia, stąd też pomysł na współpracę ze studentami i doktorantami warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego. Owocem jest spektakl „Prawdziwa historia Czarodziejskiego fletu” – nowa interpretacja mozartowskiego arcydzieła. Alicja Węgorzewska zapewnia, że ten tytuł na stałe zagości w repertuarze WOK-u.