Komunikaty PR

CZAS NA PYSZNE KOMBUCHE

2023-05-31  |  13:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Korzeń
PREMIO ANNA KORZEŃ

Zielna
05-079 Okuniew
anna.korzen|agencjapremio.pl| |anna.korzen|agencjapremio.pl
0504069870
www.agencjapremio.pl

Kombuche z Zakwasowni Rodziny Sadowskich właśnie zawitały na przyjęcia, bo musujące w kieliszku bąbelki idą w parze z dobrą zabawą. Teraz orzeźwiający toast możesz wznieść o dowolnej porze dnia, celebrując wyjątkowe chwile i ciesząc się smakiem bez kompromisów. Wybierz dowolną owocowo – kwiatową wersję kombuchy, przygotowaną na bazie zielonej lub czarnej herbaty i poczuj szampański klimat lata.

Kombucha szturmem zdobywa świat, ale choć moda na nią dopiero się rozkręca, to napój ten znany jest od wieków w Japonii i w Chinach, gdzie nazywany jest „eliksirem życia”. Powstaje on w drodze naturalnej  fermentacji na bazie czarnej lub zielonej herbaty, cukru i grzybka herbacianego, który jest kulturą mikroorganizmów: dobrych bakterii i drożdży. To one sprawiają, że herbata fermentuje, zużywając cukry i przetwarzając je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz  prozdrowotne właściwości!

Naturalna, niefiltrowana i niepasteryzowana kombucha zawiera moc probiotyków , które pomagają w utrzymaniu zdrowej floty bakteryjnej w jelitach. Fermentowana herbata jest także bogata w polifenole, witaminę C i kwasy organiczne. To dlatego regularne picie tej kiszonki wspiera procesy detoksykacji, wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit i działa antyoksydacyjnie!

Kombucha to także produkt żywy, bo zawarte w niej mikroorganizmy nieustannie pracują - dlatego płyn bąbelkuje i delikatnie gazuje. Szampański efekt dodaje kombuchy atrakcyjności, bo dzięki temu stanowi ona smaczną, naturalną alternatywę dla napojów gazowanych czy musującego alkoholu. Kombucha z Zakwasowni Rodziny Sadowskich, dzięki eleganckim etykietom ze złotymi napisami, nadaje się idealnie na prezent lub może zastąpić przynoszoną na spotkanie butelkę wina.

Przed otwarciem dobrze jest schłodzić napój w lodówce. Nie należy także potrząsać butelką, chyba, że zależy Ci na wystrzałowym efekcie trunku!

Kombucha truskawkowa to fermentowany napar z zielonej herbaty, którego smak został wzbogacony syropem z truskawek. Delikatnie musująca, trochę kwaskowata, lekko słodka -  doskonale orzeźwia i pysznie smakuje.

Kombucha cytryna i kurkuma jest intrygująco wytrawna i mocno soczysta.

Kombucha z hibiskusem powstaje na bazie czarnej herbaty, a wyciąg z hibiskusa nadaje jej kwiatowy aromat i głęboki kolor.

Kombucha imbirowa - energetyczna kiszonka z zielonej herbaty, która ma wyrazisty, lekko pikantny smak.

 

 Różane kombuche :

Kombucha różana

Kombucha róża i miód

Kombucha mięta, róża, granat

Powstają na bazie naparu z zielonej herbaty,  do której dodano wyciąg z płatków róż, miód oraz sok z granatu i wyciąg z mięty.

Cena: 28 zł / 750 ml 

  

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Bania Fest 2023 w Krapkowicach Biuro prasowe
2023-09-28 | 07:00

Bania Fest 2023 w Krapkowicach

Krapkowice po raz kolejny podejmą rekordowe wyzwanie z dynią w roli głównej! Już za kilka dni na stadionie miejskim w Otmęcie rozpocznie się coroczny Festiwal Dyni w Sercu
Styl życia Co mówią o Tobie modne kolory, którymi się otaczasz w domu?
2023-09-27 | 12:00

Co mówią o Tobie modne kolory, którymi się otaczasz w domu?

Kolor to coś więcej niż wrażenie wizualne. Barwy mogą wiele powiedzieć o naszej osobowości i charakterze. Nawet z pozoru banalna rzecz - wybór koloru poduszek ozdobnych do salonu czy
Styl życia Adam Knop, król wrotek, spróbuje pobić Rekord Polski!
2023-09-27 | 07:00

Adam Knop, król wrotek, spróbuje pobić Rekord Polski!

Znany pro skater, Adam Knop, podejmie próbę pobicia Rekordu Polski na najdłuższy skok w dal na wrotkach z wyskoczni! Już 30 września na Stadionie Lecha Poznań Król

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Gwiazdy

Aneta Glam-Kurp: Za Caroline Derpienski ktoś stoi i nią steruje, żeby zrobić z niej maszynkę do pieniędzy. Uznali, że można sobie kpić z Polaków i wpychać im bzdury o Miami

Znana z programu „Żony Miami” Aneta Glam-Kurp od jakiegoś czasu jest w medialnym konflikcie z Caroline Derpienski. Mieszkanki Florydy nie szczędzą sobie słów krytyki. Zdaniem Glam-Kurp popularna ostatnio influencerka świadomie kłamie, a swoimi wypowiedziami prowokuje, bo ma w tym jakiś określony cel. Co więcej według niej Derpienski tylko pozornie gra pierwsze skrzypce. Z tyłu dyryguje nią ktoś dużo mądrzejszy.

Farmacja

Ryzyko śmierci z powodów anestezjologicznych jest dziś praktycznie zerowe. W szpitalach rośnie jednak liczba zakażeń i powikłań pooperacyjnych

Dzięki wyśrubowanym standardom wypracowywanym w ostatnich dekadach anestezjologia jest dziś jedną z najbezpieczniejszych dziedzin medycyny. Mimo to problem powikłań okołooperacyjnych narasta z powodu rosnącej liczby zakażeń szpitalnych. To zaś drastycznie pogarsza rokowania pacjentów po zabiegach operacyjnych. – Trzy obszary, w których bezpieczeństwo pacjenta i optymalizacja leczenia może być poprawiona, to właśnie zakażenia, prawidłowa farmakoterapia i prawidłowa diagnostyka obrazowa – wskazuje anestezjolog, prof. Janusz Andres. Jak podkreśla, potrzebna jest dyskusja ekspertów różnych specjalizacji, która przyczyniłaby się do rozwiązania obecnych problemów i ogólnej poprawy bezpieczeństwa hospitalizowanych pacjentów.