Komunikaty PR

Czekoladowe przyjemności od E.Wedel na Wielkanoc

2020-04-02  |  11:00
Biuro prasowe

Wielkanocna oferta E.Wedel to zarówno limitowane, jak i kultowe słodycze marki w niecodziennych opakowaniach. Dzięki różnorodnemu, świątecznemu portfolio, tak dzieci, jak i dorośli, będą mogli cieszyć się smakiem oryginalnej wedlowskiej czekolady. Wyjątkowe słodkości E.Wedel idealnie sprawdzą się też jako dekoracje lub upominki. 

Wielkanoc to święto, dzięki któremu czujemy wiosenną aurę oraz radosną, rodzinną atmosferę. Podczas tych niecodziennych chwil, chcemy dostarczyć naszym konsumentom moc słodkich przyjemności. Z myślą o świętach Wielkiej Nocy przygotowaliśmy specjalną ofertę produktową, w której nie zabraknie nowości oraz kultowych smakołyków E.Wedel w odświeżonej i kolorowej szacie graficznej. Wiosenne barwy, kwiatowe motywy i, przede wszystkim, różnorodna oferta, wyróżnią nasze portfolio na sklepowej półce i z pewnością sprostają oczekiwaniom najbardziej wymagających wielbicieli czekolady– mówiDominika Igielińska, Koordynator Komunikacji Marketingowej E.Wedel.

Słodkości dla najmłodszych

Bohaterem świątecznego portfolio jest wielkanocny zajączek, zdobiący opakowania limitowanych produktów dedykowanych dzieciom. Nowością w ofercie E.Wedel jest zestaw słodyczy z opaską w kształcie uszu zajączka, który zawiera również dwie, małe czekoladki i Czekotubki w dwóch smakach: mlecznym i czekoladowym. Z myślą o małych miłośnikach słodkości powstała wyjątkowa, mleczna tabliczka z nadzieniem mleczno-orzechowym i chrupkami. W ofercie pojawiają się także dwie czekolady o kieszonkowym formacie i unikalnych dodatkach: czekolada bombowa z zatopionymi w niej kawałkami draży, żelków i cukru strzelającego, a także czekolada z piankami marshmallow, które zapewnią najmłodszym wyjątkową czekoladową przyjemność. 

Dla każdego coś przyjemnego

Tworząc ofertę wielkanocną, marka E.Wedel pamiętała także o tych wielbicielach słodkości, którzy doceniają jej czekoladowe wyroby nie tylko za doskonały smak, ale także za wyjątkowe opakowanie – sprawdzające się zarówno na prezent, jak i dekorację wielkanocnego stołu. Elegancka szata graficzna zdobi biały kartonik czekolady mlecznej z pysznymi bakaliami, a także pudełko limitowanych, kultowych baryłek z nadzieniem w trzech smakach, inspirowanych nalewkami: cytrynową, orzechową i porzeczkową. Specjalnie na święta wielkanocne, czekoladowe pisanki z nadzieniem o smaku toffi, zamknięto w wyjątkowej puszce w kształcie zajączka, która będzie gustowną dekoracją stołu. Podczas świątecznego okresu w portfolio nie może zabraknąć pysznych pralin. Tę specjalną słodkość w kształcie pisanek z nadzieniem o smaku toffi będzie można znaleźć w eleganckim, kartonikowym opakowaniu. Z myślą o dzieleniu się z bliskimi, E.Wedel przygotował również większy zestaw pralinek z mleczno-karmelowym nadzieniem o wyjątkowym kształcie prezentu. Dodatkowo, miłośnicy kultowych słodkości docenią mieszankę wedlowską zamkniętą w wiosennym pudełeczku. Wielkanocne słodycze E.Wedel doskonale sprawdzą się na prezent, a także zapewnią chwilę przyjemności w trakcie przedświątecznych przygotowań.

Kultowe Ptasie Mleczko® w nowej odsłonie

W wedlowskim portfolio kultowych pianek Ptasie Mleczko® z okazji Wielkanocy pojawi się nowość! Limitowana edycja o smaku tarty cytrynowej. W tym wariancie niebiańsko lekką, dwuwarstwową piankę, oblano oryginalną wedlowską czekoladą białą. Jak co roku, w ofercie nie zabraknie również klasycznych smaków pianek w dekorowanej wersji. Z okazji Wielkanocy dobrze znane smaki Ptasie Mleczko® ozdobiono wiosennym, kwiatowym motywem. Niebiańsko lekka pianka o waniliowym oraz śmietankowym smaku i krucha, wedlowska czekolada ucieszą fanów legendarnych słodkości.

 Na sklepowych półkach oferta wielkanocna E.Wedel pojawi się od marca 2020 roku. 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024 Biuro prasowe
2024-05-08 | 12:00

Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024

W dzisiejszym społeczeństwie, bardziej świadomym zdrowego odżywiania, hummus zdobywa coraz większą popularność, stając się nie tylko ulubioną przekąską, ale również ważnym
Styl życia Majowe przyjemności w Promenadzie!
2024-05-08 | 12:00

Majowe przyjemności w Promenadzie!

Maj w Promenadzie zapowiada się intensywnie! Warszawskie centrum handlowe przygotowało dla odwiedzających mnóstwo atrakcji. Już od 6 maja marka Kiehl’s zaprasza do niezwykłego
Styl życia Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.
2024-05-08 | 12:00

Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.

Port Łódź, razem z innymi obiektami handlowymi zarządzanymi przez Ingka Centres, rozpoczyna kampanię pod nazwą Główka Pracuje, w ramach której w centrum przy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.