Daj się rozgrzać w Costa Coffee!
Przepyszne karmelowe kawy i gorące herbaty w wyjątkowych jesiennych odsłonach tylko czekają na spróbowanie w naszych kawiarniach.
Jesień w kolorach karmelu
Jesień to na szczęście nie tylko zimniejsze i krótsze dni, ale także cudownie mieniące się kolorami liście. Piękno złotych barw jesieni Costa Coffee zamknęła w przepysznych karmelowych kawach, dostępnych już teraz w kawiarniach w całej Polsce. Na wielbicieli słodkich doznań czeka wyjątkowa Golden Caramel Latte w złociście karmelowym odcieniu, z rozpływającą się w ustach mleczną pianką i słodką posypką. To doskonała propozycja dla wszystkich ceniących sobie karmelowe nuty w subtelnym wydaniu. Spragnieni bardziej intensywnych smaków docenią Caramel Macchiato, kuszące wyrazistym karmelowym charakterem, dopełnionym egzotyczną nuta wanilii i lekką jak chmurka deserową pianką.
#TeaTime w Costa Coffee
Do kawiarnianego menu wracają aromatyczne, rozgrzewające i uwielbiane przez naszych Gości jesienne herbaty – tym razem w dwóch opcjach. Herbata jesienna czarna z suszoną żurawiną, imbirem, rozmarynem, miodem, pomarańczą lub grejpfrutem to propozycja, która dzięki intensywnej owocowej nucie nie tylko rozgrzeje, ale też zapewni dawkę pozytywnej energii. Natomiast Herbata jesienna zielona z miodem, jabłkiem, cynamonem, cytryną i goździkami zachwyci podniebienia nawet największych herbacianych koneserów swoim korzennym charakterem i będzie idealna jako towarzyszka popołudniowego relaksu.
Daj się „rozgrzać” jesienną ofertą w Costa Coffee i odkryj swój ulubiony sposób na chłodne dni. Zapraszamy do naszych kawiarni już dziś!

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.