Komunikaty PR

Dla koneserów intrygujących smaków

2021-04-21  |  15:00
Biuro prasowe

Kolekcja czekolad gorzkich Terravita Cocoacara 77% to zaproszenie do świata ekskluzywnych przyjemności, w których głęboki smak kakao łączy się z wykwintnymi dodatkami i przyprawami – kardamonem, kawą, chili i pomarańczą.

Gorzkie czekolady od zawsze intrygowały miłośników szlachetnych smaków, doskonale nawiązując do azteckich tradycji i początków tworzenia czekolad z ziaren kakaowca. Dziś stanowią kwintesencję interesujących, głębokich doznań smakowych i niepowtarzalnego aromatu. Oferują nam jednak dużo więcej – w tym liczne wartości odżywcze i różnorodność kulinarnych zastosowań. Swą oryginalnością kuszą koneserów niebanalnych, wytrawnych czekoladowych kompozycji, które dostarczają wyjątkowo intensywnych doznań.

„Gorzka” idealnie sprawdza się jako pyszna, nietuzinkowa przekąska, dodatek do kawy czy herbaty, ale też jako kulinarny składnik wielu dań – fondue, ciast, polew, a nawet… sosów do mięs. Warto też wiedzieć, że gorzka czekolada zawiera wiele substancji mających pozytywny wpływ na zdrowie i samopoczucie. Magnez, żelazo, potas, polifenole czy antyoksydanty sprawiają, że ten wyborny przysmak pobudza mózg do pracy, wzmacnia organizm i podnosi poziom serotoniny, zwanej hormonem szczęścia. To znakomita propozycja dla tych, którzy szukają zdrowszych – a przy tym wykwintnych w smaku – alternatyw dla tradycyjnych słodyczy.

Kolekcja czekolad gorzkich Terravita Cocoacara 77% w eleganckich, gustownych opakowaniach, z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom szlachetnych w smaku tabliczek. Klasyczna gorzka propozycja, a może czekolada z chili i pomarańczą lub kawą i kardamonem? Aromatyczne, pobudzające zmysły dodatki czekolad Terravita Cocoacara tworzą niesamowite kompozycje, które urzekają swoim oryginalnym smakiem i aromatem.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao 100 g –  klasyczna gorzka czekolada, doskonała dla koneserów wytrawnych nut smakowych. Dzięki niskiej zawartości cukru jest świetną propozycją dla osób, które na co dzień nie jedzą klasycznych słodyczy. Doskonała do wykorzystania w kuchni. Idealnie się roztapia, tworząc aksamitną bazę kremów, sosów i wielu innych deserów.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZY I CHILI 100 g – wyjątkowe połączenie wyrazistej, gorzkiej czekolady z cytrusowym akcentem w postaci skórki pomarańczy i pikantnym chili. Aromatyczna, bogata w smaku kompozycja zachwyca złożonością – nie oprze jej się żaden fan wykwintnych czekoladowych przyjemności! Zapewnia intensywność doznań i zachęca do delektowania się każdą kolejną cząstką.

Czekolada Terravita Cocoacara 77% kakao Z KAWĄ I KARDAMONEM 100 g – oryginalne zestawienie gorzkiej czekolady z wyrafinowanymi, delikatnie korzennymi nutami szlachetnego kardamonu i pobudzającą zmysły kawą. Niebanalna kompozycja smaków i aromatów przenosi myślami w egzotyczne klimaty, dając jedyne w swoim rodzaju wrażenia.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Żywienie

Problemy społeczne

Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.

Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.