Do Blue City wraca Jarmark Produktów Regionalnych
Communication Unlimited
ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl
W ciągu trzech dni, na stoiskach jarmarku, na poziomie – 1, znów będzie można wybierać produkty i rozmawiać z ich producentami, oczywiście przy zachowaniu wszelkich wymogów bezpieczeństwa. W ofercie wystawców znajdziemy przysmaki i lubiane swojskie specjały produkowane przez rodzinne gospodarstwa i niewielkie zakłady na podstawie starych polskich receptur i regionalnych przepisów.
Na fanów naturalnej żywności czekać będą stragany z wędlinami, nabiałem, rybami, pieczywem regionalnym i miodami. Będzie można kupić m.in. pasztety, swojskie szynki
i kiełbasy, sery korycińskie, kozie, oscypki, bundz oraz dania gotowe jak np. bigos kartacze, piróg biłgorajski, pierogi i babkę ziemniaczaną. Do swojego stoiska zaprasza firma rodzinna „Nalewki Staropolskie”, która produkuje nalewki z zgodnie z tradycyjnymi domowymi recepturami. Poszczególne rodzaje nalewek wytwarzane są w krótkich seriach i wszystkie są rocznikowane. Nie zabraknie również zagranicznych smakołyków z Węgier, Azerbejdżanu, Grecji i Turcji.
Stragany będą dostosowane do obecnych wymogów sanitarnych, a sprzedaż będzie się odbywała z zachowaniem wszelkich zasad, zgodnych z aktualnie obowiązującym rozporządzeniem.
# regionalne specjały
# swojskie jedzenie
# produkty prosto od producentów

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.