Komunikaty PR

Europejski drób na świąteczny stół – co smacznego wybrać?

2020-12-21  |  18:00
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.96 MB )

Na zakupach zwracajmy uwagę na pochodzenie – europejski drób jest bezpieczny i wolny od antybiotyków oraz hormonów. Kurczaki, indyki, kaczki, gęsi, perliczki – warto zadbać o różnorodność potraw na świątecznym stole, bo możliwości jest dużo.

Ambasadorka kampanii To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja, szef kuchni Cristina Catese radzi:

Zróbcie sos z soku z pieczenia – bardzo dobrze nada się do stworzenia sosu. Jak go zrobić? Upieczone mięso przekładamy na talerz i owijamy je lekko folią spożywczą, aby zachował ciepło. Pamiętajmy, aby zostawić ujście powietrza, żeby uniknąć efektu sauny, który spowodowałby, że nasze mięso straci swoją chrupkość. Sok pozostały z pieczenia przelewamy do garnuszka i gotujemy na dużym ogniu z białym winem lub wodą, redukujemy i filtrujemy przez sitko.                                                                      

Do świątecznego menu warto włączyć również mięso indyka. Dlaczego? – Indyk jest źródłem białka przyczyniającego się do wzrostu masy mięśniowej, cynku pomagającego w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu węglowodanów oraz witamin z grupy B, w tym witaminy B12, pomagającej w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Dodatkowym atutem mięsa z indyka jest możliwość szerokiego wykorzystania go przy dietach lekkostrawnych i redukcyjnych – mówi dietetyk Aneta Łańcuchowska.

A jakie mięso drobiowe gości na stole innego ambasadora kampanii Sebastiana Krauzowicza?

Okres świąteczny to czas rodzinnych posiłków i nie może na nim zabraknąć kaczki pieczonej z jabłkami. Według mnie, mięso kaczki pierwszorzędnie nadaje się do przyrządzania świątecznych potraw, poza tym zawiera dużo wartości odżywczych. W moim domu tradycyjnie na świątecznym stole gości kaczka – ta pieczona w całości jest wyjątkowo smaczna i aromatyczna.

W newsletterze znajdą Państwo m.in.:

  • fakty na temat bezpieczeństwa i jakości europejskiego mięsa drobiowego,
  • porady kulinarne, jak przygotować smaczne dania z drobiem na święta,
  • przepisy świąteczne ambasadorów kampanii Cristiny Catese i Sebastiana Krauzowicza,
  • wypowiedź dietetyka Anety Łańcuchowskiej,
  • przegląd działań komunikacyjnych prowadzonych w ramach kampanii w czwartym kwartale 2020.

 

Zapraszamy na oficjalną stronę internetową kampanii To jest nasz drób! Wysoka jakość, europejska gwarancja >> https://pl.eu-poultry.eu

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Problemy społeczne

Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.

Transport

Wypadki pod wpływem alkoholu częściej powodują młodzi kierowcy. Sytuację poprawiają kontrole prędkości oraz stanu trzeźwości kierujących

Najczęściej do picia i wsiadania za kierownicę przyznają się osoby, które nie ukończyły jeszcze 20. roku życia – informuje Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, opierając się na dostępnych statystykach i badaniach opinii społecznej. Między innymi z tego powodu ważna jest prewencja oraz systematyczne kontrole stanu trzeźwości kierowców. W ub.r. w Polsce doszło do 1201 wypadków drogowych, których sprawcami były osoby pod wpływem alkoholu. Zginęły w nich 154 osoby.