Food Hall Powiśle z nagrodą Grube Ryby Radia Kolor
Nie trzeba spędzać wielu godzin w podróży, by poznać smaki świata. Wystarczy odwiedzić warszawskie Powiśle, a dokładniej – Food Hall Powiśle. Kulinarny koncept, łączący 17 punktów gastronomicznych i 5 barów, zwyciężył w konkursie Grube Ryby w kategorii „Życie ze smakiem”. O wyniku plebiscytu zdecydowali słuchacze Radia Kolor.
Food Hall Powiśle to tygiel smaków i aromatów z różnych stron świata. Zlokalizowany w Elektrowni Powiśle, łączy 17 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych i 5 barów. To właśnie ten koncept pełny różnorodności zwyciężył w tegorocznej edycji konkursu Grube Ryby Radia Kolor. Tętniące życiem serce warszawskiego Powiśla skupia takie lokale jak: Vietlabb, Kimi Sushi, Chmeli Suneli, Philly's Finest, Ramen Kikuya, MariCruz, Petit Breton Crêperie, Goffry, HotDogarnia, The Fry, Smashny Burger, Curry Leaves, Quattro Canti, Osmania, Dary Posejdona, Dim Sum Para Para, Nar, a także bary: Elektryk, Centrala, Kandela, Patio i Lumen Rooftop.
Food Hall Powiśle to nie tylko miejsce kulinarnych doznań, ale też przestrzeń do spotkań i kulturalnych wydarzeń. Fuzję smaków i aromatów dopełnia muzyka, która umila odwiedzającym nie tylko letnie wieczory.
Grube Ryby Radia Kolor to konkurs, którego celem jest wyróżnienie nietuzinkowych osobowości i ciekawych projektów. Statuetki zostały wręczone podczas uroczystej gali z okazji 30-lecia Radia Kolor.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza
Prowadząca „Must Be the Music” jest przekonana, że nowa odsłona programu zrobi wśród widzów prawdziwą furorę. Ona sama, mimo że zna kulisy, to i tak z dużym zaciekawieniem obejrzała pierwszy odcinek i to, co zobaczyła na ekranie, zrobiło na niej ogromne wrażenie. Patricia Kazadi chwali uczestników, jurorów, a także współprowadzących nową edycję. Nie ukrywa, że dużą inspiracją jest dla niej Maciej Rock, pracowity, utalentowany, a zarazem niezwykle skromny człowiek.
Handel
Ekonomiczna dostępność alkoholu rośnie. To zwiększa jego konsumpcję i prowadzi do uzależnień

Spożycie alkoholu w Polsce systematycznie wzrasta, co pociąga za sobą dziesiątki tysięcy przedwczesnych zgonów i koszty społeczno-ekonomiczne liczone w miliardach złotych rocznie. – W Polsce alkohol tanieje w stosunku do naszych zarobków, jego cena nie nadąża za wzrostem gospodarczym. A im wyższa dostępność ekonomiczna, tym wyższa konsumpcja. Alkohol jest według mnie absurdalnie tani – mówi dr hab. n. med. Łukasz Balwicki, krajowy konsultant ds. zdrowia publicznego. Jak ocenia, konieczna jest kompleksowa zmiana polityki podatkowej, dzięki której alkohol stałby się mniej dostępną ekonomicznie używką.
Transport
Co trzeci wypadek na kolei powoduje kierowca samochodu. Wciąż za mało skrzyżowań bezkolizyjnych

Ze statystyk Urzędu Transportu Kolejowego wynika, że w systemie kolejowym w Polsce co trzeci wypadek powodują kierowcy samochodów. Zdaniem eksperta najsłabszymi punktami w bezpieczeństwie na kolei są miejsca, w których tory przecinają się z drogami. Kierowcy zapominają, że droga hamowania pociągu jest bardzo długa, a samochód w starciu z lokomotywą jest bez szans.