Kulinarny sezon nad Wisłą czas start!
11 czerwca 2021. Tę datę powinni zapisać w kalendarzu wszyscy miłośnicy dobrej kuchni na świeżym powietrzu. Jak co roku i tym razem przez cały weekend będziemy jeść, pić i bawić się do późnych godzin nocnych. I tak już co tydzień do końca lata.
„Podczas siódmego sezonu na Płycie Desantu na warszawiaków co tydzień czekać będzie 15 streetfoodowych wystawców. Co w menu? Same najlepsze specjały. Spróbujemy kultowych pozycji ulubionych warszawskich lokali gastronomicznych. Swoje specjały zaprezentują wyselekcjonowani wystawcy, którzy zaserwują swoje najznakomitsze potrawy. A przekrój ich jest bardzo szeroki: pojawią się kolumbijskie arepas, meksykańskie tacos i burrito, chińskie pierożki dim sum, litewskie pielmieni, burgery i inne przysmaki. Poznamy nowe smaki i wrócimy do tych, które już bardzo dobrze znamy. W tym sezonie stawiamy na nowości, ale niezmiennie coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy dań mięsnych jak i wegetarianie, Ci którzy wolą słodkie i Ci którzy wybierają raczej te słone.” - zaprasza Iza Miłosz, organizator.
W weekend otwarcia karmić będą m.in:
Caracas Latin Favours, Dim Sum Truck, Kamper Grill Bar, Kathi Indian rolls & more, Momencik Vegan Burrito and Tacos, Pielmieni Deli, Tacos la fiesta, Thaigrr, Vegekiosk oraz Wege micha.
Dołącz do wydarzenia:
https://www.facebook.com/events/144884950934590

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.