Komunikaty PR

Kulinarny sezon nad Wisłą czas start!

2021-06-07  |  01:00
Biuro prasowe
Do pobrania SMpress ( 0.14 MB )

11 czerwca 2021. Tę datę powinni zapisać w kalendarzu wszyscy miłośnicy dobrej kuchni na świeżym powietrzu. Jak co roku i tym razem przez cały weekend będziemy jeść, pić i bawić się do późnych godzin nocnych. I tak już co tydzień do końca lata.

„Podczas siódmego sezonu na Płycie Desantu na warszawiaków co tydzień czekać będzie 15 streetfoodowych wystawców. Co w menu? Same najlepsze specjały.   Spróbujemy kultowych pozycji ulubionych warszawskich lokali gastronomicznych. Swoje specjały zaprezentują wyselekcjonowani wystawcy, którzy zaserwują swoje najznakomitsze potrawy. A przekrój ich jest bardzo szeroki: pojawią się kolumbijskie arepas, meksykańskie tacos i burrito, chińskie pierożki dim sum, litewskie pielmieni, burgery i inne przysmaki. Poznamy nowe smaki i wrócimy do tych, które już bardzo dobrze znamy. W tym sezonie stawiamy na nowości, ale niezmiennie coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy dań mięsnych jak i wegetarianie, Ci którzy wolą słodkie i Ci którzy wybierają raczej te słone.” - zaprasza Iza Miłosz, organizator.

W weekend otwarcia karmić będą m.in:

Caracas Latin Favours, Dim Sum Truck, Kamper Grill Bar, Kathi Indian rolls & more, Momencik Vegan Burrito and Tacos, Pielmieni Deli, Tacos la fiesta, Thaigrr, Vegekiosk oraz Wege micha.

Dołącz do wydarzenia:

https://www.facebook.com/events/144884950934590

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Żywienie

Problemy społeczne

Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.

Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.