Letnia edycja Dni Herbaty
Ponowne otwarcie kawiarni i restauracji to idealna okazja do celebrowania pierwszych słonecznych dni przy ulubionym napoju. Wraz z rozpoczęciem sezonu letniego rusza kolejna edycja Dni Herbaty z udziałem marek Dilmah, Fabbri i Saquella. Bogata oferta najmodniejszych tego lata koktajli, to świetny sposób na orzeźwienie i możliwość poznania nowych, zaskakujących smaków. Odwiedź najbliższy lokal biorący udział w akcji i wybierz napój idealny dla siebie!
Dni Herbaty
Dni Herbaty to projekt, który gości w lokalach gastronomicznych niezmiennie od kilku sezonów. Akcja inspiruje do poszukiwania nowych smaków i rozbudza zainteresowanie herbatą. Intensywne smaki, atrakcyjny wygląd, ale przede wszystkim naturalny skład każdej z propozycji, to nie tylko doskonałe orzeźwienie, ale także zdrowsza wersja popularnych sklepowych napojów.
Receptury koktajli są autorstwa Michała Oszczyka, eksperta w dziedzinie miksologii.
Jak co roku, proponujemy cztery odsłony mrożonej herbaty - zielonej, jaśminowej, czarnej oraz Earl Grey. Każdy wariant napoju wzbogaciliśmy o intensywne nuty owocowe, które są perfekcyjnym dopełnieniem bogatego aromatu Dilmah. W to lato niezmiennie królują egzotyczne smaki: brzoskwinia i kiwi, pomarańcza i arbuz, żurawina i róża, a także mango i kokos. Staraliśmy się skomponować menu tak, aby każdy miłośnik popularnej Ice Tea znalazł smak idealny dla siebie - komentuje Michał Oszczyk.
Akcji towarzyszy konkurs, w którym do wygrania są zestawy produktów marek Dilmah i Fabbri. Organizator zachęca wszystkich do wzięcia udziału w zabawie - zadanie jest bardzo proste! Wystarczy odwiedzić miejsce, które posiada w menu ofertę Dni Herbaty, zamówić jedną z czterech propozycji i zrobić zdjęcie napoju. Fotografię należy opublikować na swoim profilu na Instagramie lub pod postem konkursowym na fanpage’u Dilmah z hasztagiem #DniHerbaty, miejscowością oraz nazwą lokalu.
Lemoniada, shake, spritz – druga odsłona letniej oferty
W okresie wakacyjnym, do popularnych wariantów mrożonej herbaty Dilmah dołączą kolejne kategorie zimnych napojów, które z pewnością trafią nawet w najbardziej wymagające gusta! Wśród propozycji znalazły się lemoniady, shake’i oraz niezwykle modne w tym sezonie alkoholowe koktajle spritz.
Ponadczasowa lemoniada to najlepszy sposób na ochłodzenie organizmu w upalne, letnie dni. Z pewnością większość z nas ma swoją recepturę na domową wersję tego napoju. Jednak w to lato pora zerwać z tradycją i poeksperymentować z nowymi smakami! Fabbri proponuje tropikalne nuty melona, ananasa oraz papai. Dla tych, którzy wolą jednak klasyczne smaki - nie zabraknie również lemoniady cytrynowej.
Kolejna nowość to mleczno-owocowe napoje przygotowane na bazie syropów Fabbri. Na wszystkich miłośników aksamitnych koktajli czekać będą shake’i o smaku banana, marakui i truskawki z dodatkiem lodów waniliowych. Taki koktajl nie tylko zaspokoi pragnienie, ale będzie również fantastycznym deserem po posiłku zamówionym w restauracji.
Idealną propozycją na popołudniowy relaks może okazać się spritz! Ten delikatny, musujący, alkoholowy koktajl jest jednym z najpopularniejszych włoskich aperitifów. Wieczór w jego towarzystwie z pewnością pozwoli odtworzyć atmosferę radosnych spotkań w ogródkach kawiarnianych słonecznej Italii. Do wyboru będzie aż sześć wariantów smakowych - Rosa Spritz, Amarena Spritz, Skiwasser Spritz, Dark Spritz, Hugo Spritz oraz Tropical Spritz. Baza każdego koktajlu to dedykowany alkohol niskoprocentowy oraz syropy Fabbri, które nadają całości intensywnego, oryginalnego smaku.
Długo wyczekiwane nadejście sezonu ogródkowego to doskonała okazja do odpoczynku na świeżym powietrzu. Bogaty wybór naturalnych letnich smaków to nie tylko fantastyczne urozmaicenie posiłku, ale także doskonały pretekst do spotkania przy ulubionej szklance napoju. Spróbuj nowych smaków - co wybierzesz jako pierwsze?

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.