Komunikaty PR

Młoda i lśniąca cera przez długie lata? To możliwe!

2020-06-26  |  11:15

Codziennie z poczuciem niepokoju spoglądamy rano w lusterka w obawie, że zobaczymy nową zmarszczkę lub inną niedoskonałość. Stosujemy coraz droższe kremy znanych marek z nadzieją, że ich cena przełoży się na dobroczynne działanie dla naszej cery. Jednak sekret tkwi w jednym konkretnym składniku – kolagenie. Poniżej znajdziesz garść przydatnych informacji na temat tej, jakże ważnej dla naszej urody i ciała substancji.

 

Kolagen – co to takiego?

Kolagen jest częścią tkanki łącznej wytwarzanej w naszym organizmie. Stanowi spoiwo komórkowe, dlatego jest jednym z głównych budulców większości narządów takich jak skóra, kości czy ścięgna. Nic dziwnego, że zwany jest eliksirem młodości. Jego szczególną cechą jest niezwykła podatność na rozciąganie. To właśnie dzięki niemu, nasze chrząstki zyskują odporność na urazy, a skóra miękkość i elastyczność. Niestety wraz z wiekiem i spadkiem produkcji kolagenu mogą wystąpić drobne zmarszczki, zwiotczenia, suchość skóry, niedomagania kolan, stawów, a nawet problemy z dziąsłami.

 

Jak temu zapobiec?

Na wygląd naszej skóry i jej promienność ma wpływ wiele czynników zarówno zewnętrznych, choćby jak klimat w jakim mieszkamy czy pora roku, ale także wewnętrznych, jak procesy zachodzące w naszym organizmie. Chcąc zachować piękny wygląd musimy przestrzegać kilku zasad. Po pierwsze, pamiętajmy o tym, by pić odpowiednią ilość wody w ciągu doby. To kluczowe, ponieważ w 60-70% składamy się z wody, która jest niezbędna dla prawidłowego funkcjonowania narządów i przebiegu niemalże wszystkich procesów
w naszym organizmie. Po drugie, zadbajmy o zbilansowaną dietę połączoną z ćwiczeniami, które będą wpływały na ujędrnienie naszego ciała. Kolejnym krokiem będzie uzupełnienie niedoborów witamin i minerałów znajdujących się w naszym organizmie. Bardzo ważne jest na tym etapie zadbanie o witaminy takie jak: wit. E czy A, które pozytywnie wpływają na naszą skórę i paznokcie. Znajdziemy je w różnej formie – kremów, emulsji czy tabletek dostępnych na rynku.

 

Kolagen nie tylko od zewnątrz, ale i od wewnątrz!

Jeżeli nie chcemy polegać na samych kremach, których działanie może nie do końca przynosić zamierzony efekt, to miękkie pastylki kolagenowe KolagenCito marki Reutter okażą się strzałem w 10! W każdej pastylce znajdziemy aż 400 mg wysokiej jakość kolagenu oraz odpowiednio dobraną porcję witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji i przyswajaniu kolagenu. Regularne stosowanie KolagenCito wspomaga utrzymanie aksamitnie gładkiej skóry, łagodzi zmarszczki oraz cellulit. Polecany do wspierania funkcjonowania kości, stawów, chrząstki, dziąseł, skóry oraz naczyń krwionośnych. Dziennie stosuje się do 3 miękkich pastylek KolagenCito.

Zaufaj firmie Reutter - sprawdzonej marce z ponad 100 letnim doświadczeniem! To niemiecka wysokiej jakości technologia produkcji

Warto dodać, że KolagenCito zawierający wysokogatunkowy kolagen występuje w doskonałej formie – w miękkiej pastylce, a nie jak wiele innych produktów w syntetycznej pastylce. KolagenCito jest bez syntetyków! Zatem jeżeli rozważasz zakup wysokogatunkowego kolagenu, to wzbogać się o znakomity KolagenCito. I poczuj już dziś jak korzystnie działa nie tylko przeciw zmarszczkom.

KolagenCito jest dostępny w aptekach i zielarniach w cenie ok. 29 zł.

 

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Dlaczego jajo jest symbolem Wielkanocy? Biuro prasowe
2024-03-28 | 17:15

Dlaczego jajo jest symbolem Wielkanocy?

Najważniejszym atrybutem Wielkanocy i podstawowym produktem święconym w Wielką Sobotę jest oczywiście jajko. To również ozdoba świątecznego stołu, podarunek oraz rekwizyt
Styl życia Jak nie zmarnować jedzenia w święta?
2024-03-28 | 12:30

Jak nie zmarnować jedzenia w święta?

Jak wynika z  opracowanego przez Banki Żywności raportu ,,Nie Marnuj Jedzenia 2023”[1] w Polsce marnuje się 4,8 miliona ton żywności rocznie, a ponad połowa uczestników
Styl życia BRAK ZDJĘCIA
2024-03-28 | 12:00

Do 10 kwietnia zgłoś kandydatów do III edycji Nagrody Korczaka

Wręczana jest osobom i instytucjom, które dbają o wzmacnianie praw dzieci i młodzieży, działając w edukacji, systemie zdrowia i opieki społecznej, organizacjach pozarządowych i lokalnych społecznościach. Kryształowe serca,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner Serwisu Zdrowie

Viatris

Media

Styl życia

Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych

Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.

Handel

Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej

Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.