Moc letnich smaków w Costa Coffee
W Costa Coffee wraz z coraz cieplejszymi dniami na wszystkich Gości kawiarni czeka mnóstwo niespodzianek! Na odkrycie czeka odświeżone menu, które jest częścią nowej Kampanii Letniej Costa Coffee. Wśród pyszności przygotowanych specjalnie na nadchodzące gorące dni znajdziemy m.in. kawy mrożone i Cold Brew, orzeźwiające Desery Lodowe, a także pożywne Jogurty z owocowymi dodatkami. Marka kontynuuje także świętowanie swoich 50. Urodzin i tym samym startuje ze specjalną Loterią Urodzinową, w której do wygrania są atrakcyjne nagrody!
Kawowe orzeźwienie
Na wszystkich fanów kawy spragnionych orzeźwienia, w Costa Coffee czeka szeroki wybór kaw mrożonych oraz tych na zimno. W letnim menu znajdziemy Karmelowe Frostino, które przyciąga do siebie kojącym aromatem kawy podkreślonym przez słodki i kuszący sos karmelowy. Wszystko to schłodzone lodem i zwieńczone puszystą bitą śmietaną z posypką czekoladową. Iced Caramel Macchiato to natomiast klasyk w nowym, orzeźwiającym wydaniu. Idealnie zaparzone espresso ze spienionym mlekiem i polewą karmelową to prosta receptura, oferująca niezwykle złożony smak. Latte Mrożona to wariacja dobrze znanego klasycznego latte, do którego dodano gałkę lodów śmietankowych, która nadaje całości bardzo przyjemnej konsystencji i niepowtarzalnego smaku. Dla osób poszukujących mniej deserowych opcji, Costa Coffee przygotowała kawy Cold Brew, czyli „parzone” na zimno. Dzięki takiemu sposobowi przygotowania napój zaskakuje delikatnością, a konsystencja jest bardziej kremowa. Do skosztowania czeka mleczna wersja Cold Brew Latte oraz jej słodsza siostra Cold Brew Latte o smaku słonego karmelu.
Słodkie smaki lata
Do menu Costa Coffee wracają również wyśmienite Desery Lodowe, które w gorące i słoneczne dni będą doskonałym sposobem na pyszną ochłodę. Cztery dostępne smaki już czekają, aby stać się kompanami naszych spacerów i przez następne miesiące dostarczać nam chwil słodkiej przyjemności. Zupełną nowością, która czeka na odkrycie jest Słony karmel z gruszką, czyli niepowtarzalna kombinacja maślanego karmelu z orzeźwiającymi i soczystymi owocami oraz Mango z czarną porzeczką i kokosem, które łączy tropikalne nuty ze swojską porzeczką w intensywną, lekko kwaśną całość, zaskakującą z każdym kolejnym gryzem. Dobrze znanymi i lubianymi smakami są natomiast Truskawka z bezą, czyli połączenie soczystych i dojrzałych owoców z kruchym wypiekiem oraz Tiramisu z czekoladą – eleganckie, lekko wytrawne połączenie biszkoptów, intensywnego espresso oraz lodów śmietankowych. Dla poszukujących lekkich przekąsek czekają też trzy warianty Jogurtów – z sosem czekoladowym, puree z mango lub z truskawek.
Urodzinowe nagrody dla każdego!
Costa Coffee kontynuuje swoją całoroczną celebrację swoich 50. Urodzin. Wraz ze startem Letniej Kampanii rozpoczyna się więc specjalna, Urodzinowa Loteria. Każdy Gość kawiarni, do zakupionej kawy otrzyma kartę zdrapkę, pod którą może kryć się kolejna, darmowa kawa. Dodatkowo, po zarejestrowaniu specjalnego kodu ze zdrapki na stronie www.loteriacosta.pl weźmiemy udział w losowaniu atrakcyjnych nagród tygodniowych oraz nagrody głównej – 50 tys. zł.

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.