Najsmaczniejsze inspiracje na lato z Violife!
Poznaj najsmaczniejsze inspiracje na lato z Violife!
Ciepło, cieplej… czas na piknik i spotkania przy grillu! To znakomita okazja, by zaskoczyć gości
i zaserwować dania „na zielono”. Pomoże w tym marka Violife, proponująca doskonałe w smaku alternatywy dla serów – m.in. goudy, cheddara, greckiego czy kremowego serka do smarowania. Dań z produktami Violife będzie można spróbować także podczas wyjątkowego tournée po Polsce. W czerwcu Szef Kuchni Violife odwiedzi kilkadziesiąt lokalizacji, serwując przekąski z roślinnymi produktami marki.
Uwielbiana przez wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie marka, proponuje wegańskie alternatywy dla serów, które doskonale sprawdzą się do przygotowania m.in. dań z grilla i przekąsek na piknik.
Violife Greek White Blok, będący wegańską alternatywą dla sera feta, idealnie pasować będzie do sałatki greckiej, która podawana jako dodatek do wegańskiego burgera, będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. W burgerze nie może zabraknąć perfekcyjnie topiącego się „sera”. W zależności od preferencji smakowych, można użyć jednego z Violife w plastrach – o smaku cheddara lub edama. Idealny do kanapek będzie natomiast jeden z Violife Creamy do smarowania. Śmietankowy lub ziołowo-czosnkowy smak nada wyrazistości świeżej lub grillowanej bagietce.
Produkty Violife są polecane również wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy chcą uzupełnić swoją dietę o składniki pochodzenia roślinnego. Są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi
i konserwantów, dzięki czemu mogą być spożywane przez osoby, u których występują alergie
i nietolerancje pokarmowe.
Odkryj smak roślinnych alternatyw serów
Violife Cheddar Flavour Slices – wegańska alternatywa dla sera cheddar, którą pokocha cała rodzina. Doskonale sprawdzi się w zapiekance, pokrojony w cienkie słupki nada pyszny smak pastom
|
Violife Edam Flavour Slices – klasyczny holenderski smak
|
Violife Greek White Blok – inspirowana greckimi tradycjami kulinarnymi, wegańska alternatywa dla sera feta. Użyj go do przygotowania sałatki
z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi albo dodaj do farszu zapiekanych pieczarek Portobello. Będzie pysznie!
Violife Creamy Original Flavour – wegańska alternatywa dla serków do smarowania. Cechuje go wspaniała, kremowa konsystencja
|
Violife Creamy do smarowania z czosnkiem i ziołami – wegańska alternatywa dla serów kremowych. To połączenie kremowej konsystencji iolife Creamy do smarowania z czosnkiem i ziołami – wegańska alternatywa dla serów kremowych. To połączenie kremowej konsystencji z drobno posiekanym czosnkiem, szczypiorkiem i natką pietruszki. Ten delikatny i świeży smak podkreśli charakter piknikowych przekąsek – krakersów z warzywami czy tortilli ze szpinakiem – zamiast masła na pieczone ziemniaki, dip
|
Na stronie https://violifefoods.com/pl/przepisy/ dostępne są inspirujące przepisy, z wykorzystaniem produktów z bogatego portfolio marki.
W drogę, czyli zasmakuj przekąsek z wyjątkowego food trucka Violife
18 czerwca wyrusza w trasę food truck marki, w którym Szef Kuchni będzie serwował przekąski
z produktami marki. Będzie to idealna okazja do poznania i spróbowania doskonałej jakości produktów. Trasa food trucka przebiega przez Wybrzeże, Mazowsze, Dolny Śląsk, Wielkopolskę i Małopolskę. Aktualności na temat wybranych lokalizacji można śledzić w mediach społecznościowych Violife.
-----------------------------------------------------------------------------------------
O Violife
Marka Violife powstała w 1990 r. w Grecji. Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „vios” oznaczającego życie i dobrobyt. To ulubiona marka wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie. Równocześnie jej produkty są polecane wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy swoją dietę chcą uzupełnić o produkty pochodzenia roślinnego. Produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie
i nietolerancje pokarmowe. W asortymencie marki znajdziemy wiele różnorodnych wegańskich produktów, które będą smakować wyśmienicie na surowo, a także grillowane czy zapiekane.
-------------------------------
Kontakt prasowy:
Anna Piotrowska PR Manager anna@yellowcups.pl tel.: 575 327 111 |

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów
Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.
Problemy społeczne
Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.
Żywienie
Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.