Nic już nie powstrzyma Cię w organizacji wesela! Jaki styl przyjęcia wybierzesz?
Narzeczeni odetchnęli z ulgą – sezon ślubny rozpoczął się na nowo. Młoda para wraz z rodziną i przyjaciółmi może świętować zawarcie związku małżeńskiego w gronie do 150 osób. Czas więc na szybką mobilizację i powrót do przygotowań. Jeśli stoicie właśnie przed wyborem ostatecznego menu i alkoholu, przeczytajcie o tym, czym kierować się dobierając wino na swoje przyjęcie.
Wino idealnie pasuje do obiadu, kolacji, a także świetnie smakuje bez towarzystwa. Coraz częściej narzeczeni decydują się więc, by urozmaicić nim menu weselnych trunków. Wytrawne czy słodkie? Białe, a może czerwone? Jakie wino na wybrać, aby pasowało do przede wszystkim do menu, ale też do stylistyki przyję?
Boho Wedding, czyli wesele w stodole – białe wino
Ostatnio coraz bardziej popularny stał się klimat barn weddings, czyli wesel organizowanych w stodołach. Tego rodzaju przyjęcia odbywają się zazwyczaj w klimatycznej, malowniczej przestrzeni. Boho to styl artystycznej bohemy, kojarzony głównie z naturalnością, latem oraz wakacyjnym luzem. Aranżacje stodół w stylu boho przybierają wiele niepowtarzalnych form. W ten styl idealnie wpasowują się kute żyrandole przyozdobione łąkowymi kwiatami, autentyczne drewniane stare belki, które można owinąć girlandami świateł, duże okna czy oryginalne detale. W klimat takiego przyjęcia idealnie wkomponuje się rześkie, świeże, białe półsłodkie wino Oak View. Jego intensywny smak owoców tropikalnych z subtelnym ziołowym akcentem świetnie dopełni smak dań z dodatkiem owoców oraz deserów.
Eleganckie wesele w restauracji, w stylu glamour – czerwone wino
Glamour to styl, który nigdy nie traci na popularności i w dalszym ciągu chętnie jest wybierany przez nowożeńców. Doskonałym miejscem na takie wesela są eleganckie wnętrza dworków, pałacyków i zamków. Bogactwo zdobień, przepych i luksus idealnie dopełni kolor czerwonego wina w kieliszkach. Najlepiej sprawdzi się to półwytrawne o intensywnym, rozwijającym się aromacie czarnej wiśni z nutą wanilii w tle. Kalifornijskie Oak View będzie doskonałym uzupełnieniem dań na bazie czerwonych mięs oraz serów.
Ślub i przyjęcie pod chmurką – różowe wino
Wesela plenerowe to wydarzenie niczym z bajki – nie ma chyba romantyczniejszego miejsca na zaślubiny niż otwarta przestrzeń w pięknych okoliczności przyrody! Największą dekoracją tego rodzaju wesela będzie po prostu natura i wcale musi to być nią od razu piaszczysta, tropikalna plaża. Promienie zachodzącego słońca i delikatna bryza nada przyjęciu niepowtarzalnej atmosfery. W ten klimat idealnie wkomponuje się półsłodkie Oak View o rubinoworóżowym kolorze i delikatnym aromacie jagód i śliwek. Wyśmienite samo w sobie, jak również jako akompaniament deserów lub lekkich potraw. Ten letni trunek nie tylko świetnie smakuje, ale też pięknie wygląda na zdjęciach!
Czas ucieka nieubłaganie. Niezależnie jednak od wszystkiego, pamiętajcie, żeby przygotowania nie przysłoniły Wam radości z pięknego dnia, który wkrótce przeżyjecie!
O marce Oak View:
Kalifornia pozostaje jednym z największych producentów wina na świecie i bardzo popularnym miejscem dla enoturystów. Nieustannie smagane dotykiem słonecznych promieni, słynące z idealnego mikroklimatu i warunków do uprawy kalifornijskie winnice, przyniosły owoce w postaci gamy produktów Oak View. Białe, różowe, czerwone, półsłodkie i półwytrawne – wszystkie gatunki wytworzono z niezmiennie największą starannością, dbając o zachowanie owocowej i zrównoważonej kompozycji smakowej oraz zachowując delikatny i gładki charakter.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.