Nowość w menu Costa Coffee - wegański napój owsiany
Rosnąca świadomość żywieniowa konsumentów sprawia, że coraz więcej osób rezygnuje z produktów odzwierzęcych, a zamiast klasycznego mleka krowiego, wybierają napoje roślinne. Wraz z nowym rokiem sieć kawiarni Costa Coffee poszerza swoje portfolio zamienników mleka o zupełną nowość - pożywny napój owsiany. Wśród jego zalet warto wymienić dużą zawartość błonnika i niezwykłe odczucia smakowe.
Owsiana rewolucja
Mając na uwadze największe trendy żywieniowe i opinie baristów, do menu Costa Coffee trafia nowość - napój owsiany. Jest on częścią Zimowej Kampanii marki, która wystartowała 20 stycznia. Napój owsiany podobnie jak cała linia napojów roślinnych dostępnych w kawiarniach świetnie uzupełnia smak kawy, dzięki swojej delikatnej słodyczy. Nie zawiera laktozy, jest bogaty w błonnik oraz jest w 100% pochodzenia roślinnego.
Nowy napój świetnie łączy się z dostępnymi w Costa Coffee kawami – roślinne nuty podkreślają naturalny smak ziaren kawy, dodając im unikalnego smaku, a lekka konsystencja nadaje niezwykłej subtelności. Ponadto napój owiany doskonale się spienia, dzięki czemu otrzymujemy wyjątkowo aksamitną piankę, która jest nieodzowną częścią Cappucino, Flat White czy kaw CHAI.
- „W Costa Coffee chcemy, żeby nasi Goście po zakupieniu kawy byli przede wszystkim usatysfakcjonowani. Dbamy o to, aby za każdą filiżanką, czy kubkiem kawy kryło się coś więcej. Co do smaku nie ulega wątpliwości, że napój owsiany świetnie łączy się z kawą i ją komplementuje dodając wytrawny posmak owsa zbalansowany odpowiednim poziomem słodyczy. Jest idealnym rozwiązaniem dla osób szukających urozmaicenia, chcących od ulubionej latte „czegoś więcej.” – mówi Adrian Leszek, Ekspert ds. napojów Costa Coffee.
-„Oferując coraz szerszy wybór napojów roślinnych kontynuujemy naszą strategię rozbudowy dostępności produktów odpowiednich dla wegan. Jest to istotne nie tylko ze względu na coraz większe wymagania konsumentów: jako rozwijające się społeczeństwo chcemy spożywać mniej produktów pochodzenia zwierzęcego, unikać laktozy, glutenu zachowując przy tym przyjemność z jedzenia. Te wszystkie warunki spełnia napój owsiany, który oferujemy w naszych kawiarniach.” – dodaje ekspert.
Napój owsiany jest idealną alternatywą dla osób, które rezygnują z odzwierzęcych produktów, ale cenią sobie doskonały smak kawy. Costa Coffee zaprasza wszystkich fanów napoju owsianego i nie tylko, do wizyt w kawiarniach i zamawiania na wynos, a także za pomocą aplikacji Uber Eats.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.