Komunikaty PR

O kobietach dla kobiet – rozmowy i warsztaty w Blue City

2020-03-04  |  05:00
Biuro prasowe
Kontakt
Dorota Czerwińska
Communication Unlimited

ul. Wołoska 9 A
02 - 583 Warszawa
dczerwinska|commu.pl| |dczerwinska|commu.pl
22 395 52 00
www.commu.pl

7 marca, w przeddzień Dnia Kobiet w godzinach 11:00-18:00 w Blue City odbędzie się wyjątkowe wydarzenie – spotkania i rozmowy o sposobach na życie, sile do stawiania czoła przeciwnościom losu, rozwijaniu swoich pasji
i dbaniu o siebie, rynku pracy i kobiecym zarządzaniu.

Skąd czerpać siłę

Inspirujące mowy motywacyjne wygłoszą: Dorota Warakomska, dziennikarka i trenerka wystąpień publicznych, od lat działająca na rzecz różnorodności oraz Katarzyna Jaklewicz, kitesurferka, która pod marką “Dziewczyny, które kochają kitesurfing” od pięciu lat zachęca kobiety do rozpoczęcia przygody z kitesurfingiem, ale przede wszystkim - do spełniania swoich marzeń.

Uczestnicy spotkania będą mogli przysłuchać się rozmowie felietonistek i autorek książek: Sylwii Chutnik, Karoliny Sulej oraz Doroty Warakomskiej. Natomiast o programach i ciekawych rozwiązaniach na rzecz kobiet proponowanych przez miasto opowie pełnomocniczka prezydenta m.st. Warszawy ds. kobiet Katarzyna Wilkołaska-Żuromska.

Zadbajmy o siebie

Podczas panelu „Moc Kobiet”, temat siły kobiet do stawiania czoła przeciwnościom losu poruszą Anna Osowska-Rembecka, pułkownik Służby Więziennej, kuratorka społeczna, wykładowczyni, współautorka przewodników dotyczących przemocy w domu i w pracy,  Karolina Korwin-Piotrowska, dziennikarka i autorka książek oraz Joanna Mucha, posłanka na Sejm i członkini Rady Programowej Kongresu Kobiet.

Z kolei w cyklu „Osiędbanie” o tym, jak w codziennym zabieganiu nie zapomnieć o sobie, opowiedzą Basia Tworek, nauczycielka jogi i psycholożka, która prowadzi joga – bloga,  Radio Joga oraz jogowy kanał na YouTube, Justyna Kokoszenko-Blimsien, blogerka dziennikarka, założycielka facebookowych grup Girl Gang by Blimsien oraz dietetyczka i psychodietetyczka Katarzyna Błażejewska-Stuhr.

Bądźmy eko 

Na koniec zaplanowano rozmowę o ekologii, w której udział weźmie Sylwia Majcher, autorka książek: „Gotuję, nie marnuję”, „Kuchnia zero waste po polsku”, „Wykorzystuję, nie marnuję. 52 wyzywania Zero Waste”, Urszula Mijakoska założycielka Instytutu Świadomego Rozwoju
i Szkoły Diet Coachingu, Katarzyna Wikołaska-Żuromska, pełnomocniczka prezydenta m.st. Warszawy ds. kobiet oraz Mira Klepacka, która współtworzy Foodową agencję doradczą
w duchu less waste, Eco – Hello Food oraz markę produkcyjną Old Friends Kimchi.

Po tym spotkaniu odbędzie się warsztat przygotowywania ekologicznych środków czystości,
a w przerwach między poszczególnymi panelami będzie można wziąć udział w zajęciach jogi i nauczyć się podstawowych ćwiczeń rozluźniających, które można wykonywać zarówno
w domu, jak i w pracy.

Organizatorami wydarzenia „Kobiety wiedzą, co robią" są: Gazeta Wyborcza, Wysokie Obcasy, Instytut Dobrego Życia.

Wstęp jest bezpłatny. Osoby, które zarejestrują się pod adresem: http://bilety.cojestgrane24.pl/dzienkobietBLUECITY#/lp otrzymają specjalny bonus.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024 Biuro prasowe
2024-05-08 | 12:00

Międzynarodowy Dzień Hummusu 2024

W dzisiejszym społeczeństwie, bardziej świadomym zdrowego odżywiania, hummus zdobywa coraz większą popularność, stając się nie tylko ulubioną przekąską, ale również ważnym
Styl życia Majowe przyjemności w Promenadzie!
2024-05-08 | 12:00

Majowe przyjemności w Promenadzie!

Maj w Promenadzie zapowiada się intensywnie! Warszawskie centrum handlowe przygotowało dla odwiedzających mnóstwo atrakcji. Już od 6 maja marka Kiehl’s zaprasza do niezwykłego
Styl życia Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.
2024-05-08 | 12:00

Główka Pracuje! Port Łódź uruchamia interaktywne przestrzenie umysłowej siłki.

Port Łódź, razem z innymi obiektami handlowymi zarządzanymi przez Ingka Centres, rozpoczyna kampanię pod nazwą Główka Pracuje, w ramach której w centrum przy

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Rozmawiałam z produkcją na temat mojej ewentualnej roli w „Tańcu z gwiazdami”. Wierzę, że stworzą taką, która będzie dla mnie inspirująca

Tancerka przyznaje, że kiedy dostała propozycję udziału w ostatniej edycji „Tańca z gwiazdami”, to choć miała apetyt na powrót do tej produkcji, po rozważeniu wszystkich za i przeciw jednak ją odrzuciła. Z jednej strony miała już inne zobowiązania zawodowe, a z drugiej – zależało jej na tym, by powrócić do show nie tylko w charakterze instruktorki, ale zaprezentować się widzom z nieco innej strony. Edyta Herbuś wierzy, że w przyszłości program przejdzie pewną metamorfozę i znajdzie się w nim rola skrojona właśnie dla niej. Nie ukrywa też, że ta edycja wyjątkowo przyciągnęła jej uwagę, bo skupiła bardzo charyzmatycznych uczestników.

Prawo

Sztuczna inteligencja coraz śmielej wkracza w produkcję muzyczną. Artyści i odbiorcy chcą jasnego oznaczania utworów generowanych przez takie narzędzia

Dziesięciokrotny wzrost przychodów rynku sztucznej inteligencji w tworzeniu muzyki przewidują analitycy w ciągu najbliższych 10 lat. Wokół tematu narasta coraz więcej kontrowersji, związanych m.in. z uczeniem się algorytmów na już skomponowanych dziełach czy wykorzystywania głosów wokalistów do tworzenia coverów śpiewanych przez SI. Jednocześnie ponad jedna trzecia muzyków przyznaje już, że wspierali się w swojej pracy sztuczną inteligencją. Artyści oczekują jednak jasno wytyczonych ram regulacyjnych dla tego typu narzędzi. Przede wszystkim miałyby one dotyczyć zgód na wykorzystanie własności intelektualnej i wyraźnego oznaczania muzyki komponowanej przez SI.

Handel

Po kiełbaski wege czy roślinne burgery sięga coraz więcej konsumentów. Branża roślinna będzie walczyć o utrzymanie takiego nazewnictwa

Kiełbasa bezmięsna, burger roślinny, parówka wegetariańska, stek vege – do takich nazw produktów wielu konsumentów zdążyło się przyzwyczaić i coraz chętniej po nie sięga. Pojawiają się jednak pomysły, by zakazać nazewnictwa charakterystycznego dla produktów mięsnych. Również w Polsce pojawiła się propozycja w tym zakresie ze strony poprzedniego składu resortu rolnictwa pod koniec ubiegłego roku. Zwolennicy uzasadniają ten pomysł ochroną interesów konsumenckich, ale badania pokazują, że tylko niewielki odsetek klientów pomylił produkt wegański i mięsny przy zakupie.