PAPAxCHEDDAR - najnowsza globalna kampania marki Papa John's
Kampania PAPA X CHEDDAR to globalna kampania Papa John’s, gdzie klimat rodem
z wybiegów mody spotyka się z jedzeniem. Nowa akcja z przymrużeniem oka nawiązuje do kultury ulicznej Gen Z, korespondującej z miejskim stylem marki, oraz do popularnych kolaboracji modowych.
„To naprawdę wyjątkowa kampania pod kątem pomysłu, klimatu, wykonania. Wszystko jest tu bardzo spójne. Do współpracy przy klipie promocyjnym zaproszono reżysera Josha Cohena (znanego ze współpracy z takimi markami jak adidas i Nike) a za przygotowaniem instrumentalnego utworu „Cheddar” stoi artysta hip-hopowy B Zino. Bardzo silnie podkreślamy osobowość marki, jednocześnie traktując całość mocno humorystycznie.” – komentuje Joanna Zawada, Dyrektor Marketingu Papa John’s Poland.
Polska jest jednym z pierwszych rynków przystępujących do akcji. Od 25 maja do oferty wchodzi nowa pizza CHEDDAR CHICKEN z kurczakiem, szpinakiem i pomidorami, plus przystawki – Rollsy CHEDDAR i Paluszki CHEDDAR. Produkty będą dostępne także w limitowanych ofertach promocyjnych.
To nie koniec modowych odniesień w tej kampanii. Wraz z początkiem czerwca sieć pizzerii Papa John’s ruszy ze sprzedażą swojego autorskiego streetwear na międzynarodowej platformie modowej DEPOP: www.depop.com/papaxcheddar. Również polscy fani marki będą mieli możliwość skorzystania z opcji zakupienia oryginalnych ubrań i akcesoriów z tej mocno limitowanej serii. Zysk ze sprzedaży przeznaczony zostanie na cele charytatywne.
W Polsce kampania będzie promowana w lokalach sieci, poprzez marketing bezpośredni, za pośrednictwem wybranych radiostacji oraz w kanałach digitalowych, głównie mediach społecznościowych. Do współpracy zaproszeni będą także wybrani mikro-influencerzy.
Więcej szczegółów: papajohns.pl

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.