Komunikaty PR

Pasta i basta! Tydzień makaronów w Manufakturze

2023-10-19  |  14:00
Biuro prasowe

Pasta i basta! – Tydzień Makaronów w Manufakturze

W środę 25.10 obchodzimy Międzynarodowy Dzień Makaronu, ale czemu nie celebrować takiego święta przez cały tydzień? Restauracje w Manufakturze zapraszają na przepyszne makarony od 23 do 29. października.

Sezonowe smakołyki z grzybami czy dynią, a może coś w stylu orientalnym? Restauracje w Manufakturze przekonują, że warto celebrować Tydzień Makaronów właśnie tutaj! Na co mogą liczyć łódzcy smakosze?  Bawełna zaprasza na niezwykle wykwintne tagliatelle w sosie na bazie borowików, kremu z białych trufli, sera Parmigiano Reggiano, słodkiej śmietanki, podawany z natką pietruszki. Równie smacznie będzie w Szpulce, gdzie będzie można zjeść tagliatelle ze smażonymi kawałkami marynowanej polędwiczki wieprzowej w sosie na bazie kapeluszy borowików, cebuli szalotki, słodkiej śmietanki, czosnku i natki pietruszki z tartym Grana Padano i liśćmi szałwii.

W jesienne smaki idzie także Tawerna, serwując tagliatelle z włoskim guanciale z pieczarkami, truflami, cebulą, mascarpone i rukolą, posypane serem gran regale.

Nieco inne spojrzenie na Tydzień Makaronów ma Restauracja Zielona, która z okazji święta pasty zaserwuje naleśnikowy makaron z makiem z dynią i brokułami w sosie serowym z boczkiem… z tofu.

A jeszcze odważniej robi się, gdy zajrzymy do restauracji Ganesh. Tu można skusić się na chow mein - smażony makaron z warzywami w wersji mięsnej – z kurczakiem, lub w wersji wege - z indyjskim serkiem paneer. Będzie pysznie!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Żywienie

Problemy społeczne

Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.

Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.