Piłkarskie emocje we wnętrzach Nobu
Francuz, który kibicuje polskiej drużynie futbolowej? Takie rzeczy tylko w Nobu Hotel Warsaw! Szef kuchni Yannick Lohou jest już gotowy, by wspierać naszą drużynę narodową. Nie zapomniał jednak w tym wyjątkowym czasie o gościach i fanach kuchni Nobu. Z okazji startujących 11 czerwca Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej – EURO 2021, przygotował unikatową ofertę, która łączy piłkarskie emocje z nieporównywalnym stylem Nobu.
TRZY OPCJE DO WYBORU
To rozgrywka pomiędzy drużynami Turcji i Włoch rozpocznie w tym roku Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej. Już 11 czerwca o 21:00 przed ekranami zasiądą fani tej dyscypliny, by kibicować swojej drużynie. Emocjonujące rozgrywki podczas Euro zawsze gromadzą dużą widownię, dlatego marka Nobu Warsaw przygotowała dedykowaną ofertę, będącą połączeniem sportowych emocji, kulinarnych doznań i niepowtarzalnej atmosfery.
Oferta, która obowiązuje podczas trwania rozgrywek, obejmuje trzy różne obszary.
Dla gości, którzy planują śledzić piłkarskie poczynania podczas standardowego posiłku w restauracji, obiekt przygotował specjalnie wydzieloną salę dla kibiców. Rezerwując w niej stolik, goście mają możliwość zamawiania potraw a’la carte z menu w trakcie oglądania meczu.
Nobu Hotel Warsaw udostępni również prywatne sale, w których można będzie obejrzeć mecz. Wówczas goście otrzymują ustalone wcześniej w postaci Set Menu albo Menu restauracyjnych przekąsek Shuko wraz z napojami. Rezerwacja ważna jest na czas trwania meczu, ale istnieje możliwość przedłużenia jej w promocyjnej cenie. Z takiej opcji skorzystać może 10 osób.
Fanom hotelowych wnętrz z pewnością przypadnie do gustu ostatnia możliwość – opcja wynajęcia apartamentu Nobu Suite na wyłączność, wyposażonego w najnowocześniejszy sprzęt audiowizualny składający się z 98-calowego telewizora oraz najwyższej jakości zestawu kina domowego, by przeżywać piłkarskie emocje jeszcze intensywniej. Pakiet obejmuje wynajem apartamentu, zestawy sushi (25 kawałków na osobę) oraz japońskie piwo i sake bez limitu (2h). Maksymalna liczba gości korzystających z tej usługi to 10 osób.
ATRAKCJE NOBU WARSAW
Hotele i restauracje marki Nobu nie stanowią tradycyjnej sieci – dzięki niestandardowemu podejściu do gości, nieprzeciętnej palecie smaków w restauracjach Nobu oraz wyjątkowym lokalizacjom są perełkami na mapach turystycznych, a zarazem przyciągają turystów z całego świata. Niedawno restauracja oraz hotel w Warszawie otworzyły ponownie swoje podwoje dla wszystkich gości. W tym sezonie restauracja Nobu oferuje nie tylko możliwość spożywania kultowych potraw wewnątrz Nobu, ale również relaks w zadaszonym parasolami ogródku w dwóch lokalizacjach na terenie hotelu, m.in. od strony ulicy Koszykowej.
Dzięki wieloletniej tradycji dbania o zachowanie najwyższej jakości usług oraz posiłków serwowanych gościom, Nobu nie zapomina o przestrzeganiu obowiązkowych przepisów oraz respektowaniu ograniczeń. Dlatego zarówno ogródek hotelowy, jak i restauracja będą działały z zachowaniem wszystkich zasad bezpieczeństwa i higieny, dając gościom poczucie swobody i komfortu.
Informacje o aktualnych wydarzeniach dotyczących życia hotelu można znaleźć także na profilu @nobuhotelwarsaw na Instagramie.
Więcej o ofertach specjalnych na: https://warsaw.nobuhotels.com/pl/offers/
![‘Eko-Mural’ w mieście Murali Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_2004344700,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
‘Eko-Mural’ w mieście Murali
![Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie](/files/_uploaded/glownekonf_550594975,w_253,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie
![Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!](/files/_uploaded/glownekonf_1023491776,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Teatr
![](/files/1922771799/436913832-banasiuk-zonglerka-2,w_274,r_png,_small.png)
Mateusz Banasiuk: Podczas studiów uczyliśmy się żonglerki maczugami i popisów cyrkowych. Te umiejętności przydały mi się w zawodzie aktora
W pracy zawodowej kolejny raz przydały się Mateuszowi Banasiukowi umiejętności zdobyte w szkole aktorskiej. W spektaklu „Wypiór” wystawianym na scenie Teatru IMKA odtwórca roli Łukasza udowodnił, że potrafi perfekcyjnie żonglować, wzbudzając podziw widowni. W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle artysta zdradza, że podczas studiów nauczył się jeszcze kilku innych sztuczek cyrkowych.
Ochrona środowiska
Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej
![](/files/1922771799/rolnictwo-transformacja-foto,w_133,r_png,_small.png)
Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.
Ochrona środowiska
Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów
![](/files/1922771799/badullovich-protesty-klimat-foto1,w_133,r_png,_small.png)
Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.