Komunikaty PR

Poczuj się Vital!

2023-02-01  |  12:00
Biuro prasowe

Wesprzyj swój organizm od wewnątrz, by czuć się lepiej i żyć pełniej.

„Uwielbiam to, że dzięki Vital Proteins mogę wyglądać i czuć się jak najlepiej – pomimo mojego napiętego harmonogramu” – mówi aktorka Jennifer Aniston, dyrektor kreatywna marki Vital Proteins.

Jennifer Aniston słynie z propagowania zdrowego stylu życia i dbania o dobre samopoczucie. Jest fanem marki Vital Proteins i jej autentycznym użytkownikiem od 2016 roku, kiedy suplementację zalecił jej lekarz. Od tamtej pory kolagen Vital Proteins stał się częścią jej codziennej rutyny.

 „Moja rutyna dotycząca kolagenu polega na dodawaniu Vital Proteins Collagen Peptides do mojej porannej filiżanki kawy lub smoothie”.

Moc kolagenu

Dlaczego kolagen ma tak istotne znaczenie? Kolagen to najpowszechniej występujące białko w organizmie, stanowi 30 % wszystkich białek. Kolagen buduje strukturę m.in. naszych włosów, skóry czy paznokci.

Niestety, już od 25. roku życia poziom kolagenu w organizmie spada. Gwałtowny spadek następuje po 50. roku życia, a po sześćdziesiątce organizm całkowicie przestaje go syntezować. 

Suplementacja kolagenu 

Bardzo trafne wydaje się porównanie kolagenu do kleju, który utrzymuje wszystko w naszym organizmie. Weźmy pod uwagę objawy niedoboru kolagenu – utratę elastyczności i jędrności skóry, pojawienie się zmarszczek, nadmierne wypadanie włosów. Niestety, nawet dieta obfitująca w składniki odżywcze nie jest w stanie zapewnić nam wystarczającej ilości aminokwasów potrzebnych do naturalnej produkcji kolagenu. Nasz organizm musi regularnie odnawiać swoje zapasy, aby nadrobić zaległości. 

Na szczęście kolagen możemy suplementować. Rekomendujemy przyjmowanie od 10 do 20 gramów tego białka dziennie. Korzyści ze stosowania kolagenu można zauważyć już po ok. 4-8 tygodniach regularnego przyjmowania. Kolagen jest w formie proszku, który możemy wykorzystywać do przygotowywania codziennych posiłków i dodawać do napojów.

Nowość na polskim rynku

Kolagen Vital Proteins będzie dostępny w Polsce już od lutego w dwóch wariantach: Collagen Peptides oraz Marine Collagen. Marka Vital Proteins jest liderem kategorii produktów z kolagenem w USA*. To unikalna mieszanina peptydów kolagenowych, wytworzonych bez użycia środków chemicznych, co potwierdzają badania jakości i bezpieczeństwa wykonywane przez niezależne, zewnętrzne laboratorium, które monitoruje i ocenia wszystkie wytworzone partie naszych produktów, pod kątem obecności pestycydów, hormonów i antybiotyków.

Vital Proteins to kolagen w proszku o neutralnym smaku i zapachu, który łatwo rozpuszcza się zarówno w ciepłych, jak i zimnych posiłkach i napojach.

 

* SPINS, Total US MULO + NATURAL ENHANCED, okres 52 tygodni (wstecz od 30.10.2022).

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Tysiąc km smoczą łodzią w dół Wisły - ZROBILIŚMY TO! Biuro prasowe
2024-07-01 | 01:00

Tysiąc km smoczą łodzią w dół Wisły - ZROBILIŚMY TO!

19 załogantów stałych i 6 załogantów wspomagających – w sumie 25 wioślarzy w ciągu ośmiu dni pokonało Wisłę i spłynęło z Krakowa do Gdańska smoczą łodzią. To
Styl życia Polski fotograf u ministra w Ghanie!
2024-06-28 | 10:00

Polski fotograf u ministra w Ghanie!

Polski fotograf u ministra w Ghanie!   Wojciech Zaremba dokumentuje życie w Ghanie. Jego zdjęcia były wielokrotnie prezentowane na wystawach w Polsce. Pasją naszego rodaka
Styl życia Trendy wśród pokolenia Silver – 57% seniorów chce korzystać z mikromobilności
2024-06-27 | 19:10

Trendy wśród pokolenia Silver – 57% seniorów chce korzystać z mikromobilności

Starzenie się społeczeństw jest zjawiskiem globalnym, jednak dzisiejsze pokolenie Silver, znacząco różni się od niegdysiejszych seniorów. Osoby starsze coraz częściej są

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach

W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.

Ochrona środowiska

Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne

1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.

Konsument

Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów

Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.