Komunikaty PR

Powiew Paryża w sercu Warszawy. Nowe lokale Chaud Pain

2023-05-19  |  12:00
Biuro prasowe

Pierwsza piekarnia Chaud Pain, zlokalizowana przy ul. Ossolińskich 3, od 2020 roku podbija serca warszawiaków wyjątkowymi wypiekami. Jej nazwa, Chaud Pain (czyt. szo pę), oznacza po francusku gorący chleb. Konotacje z romantycznym Paryżem to wynik francuskich korzeni właścicieli oraz miłości do paryskiej sztuki wypieków. Flagowy chleb, ale i wszelkie wypieki w Chaud Pain przygotowane są „na gorąco” według rzemieślniczych receptur i z wykorzystaniem naturalnych składników. 

Od dziś warszawscy miłośnicy rzemieślniczych smaków mogą cieszyć się francuskimi wypiekami także w nowych punktach na mapie Warszawy. Gdzie są zlokalizowane i czym zaskakują kolejne lokale Chaud Pain?

Punkty Chaud Pain w Warszawie z drive thru… i nie tylko!

Miłośnicy rzemieślniczego pieczywa zdecydowanie mają powód do radości. Szczególnie ci, którzy mieszkają w Warszawie lub często ją odwiedzają. Paryskich wypieków od teraz można spróbować w nowo otwartych lokalach sieci Chaud Pain w dwóch punktach w Warszawie – przy Placu Konstytucji 6, al. Niepodległości 142A. W czerwcu do dyspozycji warszawskich foodiesów będzie także lokal przy ul. Tamka 43.

Plac Konstytucji 6 

Znajdziemy tu niedużą piekarnię Chaud Pain, w której zakupimy pieczywo, pachnące wypieki i kawę przelewową wyłącznie na wynos, korzystając z okienka przy klimatycznej uliczce. To doskonała opcja dla tych, którym zależy na czasie!

Aleja Niepodległości 142A

Pod tym adresem mieści się nowy punkt Chaud Pain, w której pieczywo i wyborne, francuskie wypieki można również kupić nie tylko na miejscu, ale również zamówić przez… drive thru! Wystarczy wcześniej zadzwonić, złożyć zamówienie i umówić się na odbiór pieczywa, które pracownik piekarni przyniesie do samochodu.

Tamka 43 

Ten lokal zostanie otwarty w czerwcu, ale zdecydowanie warto na nieco poczekać! Będzie to największy lokal w sieci Chaud Pain z częścią kawiarnianą. Na miejscu będzie można zjeść śniadanie lub napić się popołudniowej kawy vis-a-vis Muzeum Fryderyka Chopina, a następnie udać prosto na przyjemny spacer nad Wisłę!

Znana już warszawiakom piekarnia Chaud Pain przy ul. Ossolińskich 3, niezmiennie osadzona w budynku Hotelu Europejskiego, poza tradycyjnymi, paryskimi wypiekami, oferuje również wyśmienite produkty delikatesowe premium m.in. z Francji i Hiszpanii – wśród nich: oliwy, sery, kawior czy wyborne wina. Letni sezon zachęca również do spędzenia kilku rozkosznie paryskich chwil w klimatycznych ogródku Chaud Pain. 

Jak dodaje Antoine Azaïs, Dyrektor grupy Project Warszawa, w skład której wchodzi piekarnia Chaud Pain: We wszystkich punktach warto również rezerwować wcześniej wypieki, ponieważ… znikają z lad niezwykle szybko! Tym, którzy nie mogą kupić ulubionych smakołyków w drodze na uczelnię czy do pracy, polecamy telefoniczną rezerwację wypieków i odbiór ich w godzinach popołudniowych. Studenci, wraz z okazaniem legitymacji, otrzymają atrakcyjne rabaty na nasze produkty. 

Paryskie miejsce na mapie Warszawy

Chaud Pain, w kwestii smaku i jakości, nie uznaje kompromisów. Dzięki temu powstają tu iście francuskie wypieki, jak maślane croissanty ze słodkim nadzieniem, delikatne brioszki, francuskie bagietki i oczywiście… tradycyjny, chrupiący chleb na zakwasie! 

Piekarnia oferuje także różne warianty autorskich kanapek na bazie świeżego pieczywa rzemieślniczego, doskonałe słodkie wypieki z oryginalnymi nadzieniami oraz autorskie sałatki w wersji tradycyjnej lub wegańskiej. 

Kolejne rzemieślnicze piekarnie Chaud Pain na gastronomicznej mapie Warszawy to zdecydowanie więcej okazji do kulinarnej podróży po smakach Paryża i odkrywania niezwykłej przyjemności płynącej z aromatycznego, rzemieślniczego pieczywa. To prawdziwy must have dla każdego warszawskiego foodiesa!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion Biuro prasowe
2025-07-21 | 09:00

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec „Nakręć mile, nie promile” ma zachęcić użytkowników jednośladów do odpowiedzialności za
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.