Komunikaty PR

Przepisy Darii Ładochy, ambasadorki Rama Używaj Jak M@sło

2023-05-26  |  12:20
Biuro prasowe

Ciabatta z jajkiem sadzonym i warzywami

Przygotuj:

  • 4 ciabatty przekrojone na pół i ugrillowane na patelni
  • 200 g szpinaku
  • 1 łyżeczkę czosnku granulowanego
  • kilka suszonych pomidorów w oleju pociętych na paseczki
  • 1 miękkie awokado
  • kiełki słonecznika    
  • jajka  
  • 3 ogórki małosolne
  • sałatę rzymska
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki czarnuszki

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozpuść Ramę Używaj Jak M@sło, następnie dodaj szpinak i suszone pomidory. Przypraw solą i pieprzem. Smaż, mieszając od czasu do czasu.
  2. W tym samym czasie możesz przygotować awokado i ogórka małosolnego. Awokado i ogórka małosolnego obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.
  3. Na innej patelni usmaż jajko sadzone.
  4. Ciabatty ugrilluj na patelni grillowej.
  5. Teraz masz już wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować pyszną kanapkę z Rama Używaj Jak M@sło.
  6. Grzankę posmaruj Ramą Używaj JM@sło. Następnie połóż na niej sałatę rzymską, szpinak z pomidorami suszonymi, awokado, ogórka małosolnego, a na wierzch jajko sadzone. Posyp kiełkami słonecznika i czarnuszką – gotowe!

 

Kokosowe risotto ze szparagami, cukinią i kalarepką

 

Przygotuj:

  • 1 szklankę ryżu arborio
  • 2 szalotki posiekane w kostkę
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 papryczkę chilli, drobno posiekaną
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 szklankę białego wina
  • ½ cukinii pokrojonej w plastry cienkie
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • sok z 2 limonek
  • pieprz cytrynowy, sól, suszone oregano
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • 500 ml wywaru z jarzyn
  • ½ szklanki solonych orzechów ziemnych
  • ½ kalarepki obranej ze skórki i pokrojonej na ćwiartki

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej Ramę Używaj Jak M@sło, podsmaż czosnek, szalotkę i chilli.
  2. Kalarepkę i szparagi pokrój na małe kawałki, a następnie dodaj na patelnię.
  3. Po 2 minutach na patelnię wsyp ryż i dodaj przyprawy, smaż wszystko przez chwilę, a następnie zalej bulionem warzywnym, tak żeby przykrył powierzchnię ryżu. Gdy ryż będzie wchłaniał bulion, stopniowo dolewaj płyny – bulion na przemian z winem.
  4. Po ok. 10 minutach gotowania ryżu, ułóż na wierzchu plastry cukinii, po upływie kolejnych 10 minut zalej mleczkiem kokosowym. Zagotuj, wyłącz źródło ciepła.
  5. Dodaj sok z limonki i łyżkę Ramy Używaj Jak M@sło, by danie nabrało aksamitnej struktury. Dokładnie wymieszaj. Podawaj ze  świeżą miętą i orzechami. Udekoruj plasterkami limonki.

 

Gulasz z boczniaków z jarmużem i orzechami piniowymi

 

Składniki:

  • 500 g boczniaków
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • liście jarmużu
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • sól, pieprz cytrynowy
  • 200 ml śmietanki sojowej
  • zielona pietruszka
  • orzechy piniowe podprażone na suchej patelni
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 szklanka bulionu
  • skórka z cytryny

Do podania: ryż, makaron albo grzanki

 

Przygotowanie:

  1. W garnku podgrzej Ramę Używaj Jak M@sło i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek.
  2. Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki oraz marchewkę. Całość dopraw solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i papryką wędzoną, a następnie podlej winem.
  3. Odparuj alkohol z wina i wlej szklankę bulionu.
  4. Następnie dodaj śmietankę sojową, pomidory koktajlowe, jarmuż i doprowadź do wrzenia.
  5. Na koniec dopraw skórką z cytryny, posiekaną pietruszką i orzechami piniowymi. Podawaj z ryżem, makaronem lub grzankami.
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion Biuro prasowe
2025-07-21 | 09:00

Nakręć mile, nie promile. Rusza dziewiąta edycja kampanii Trzymaj Pion

Tegoroczne hasło kampanii prowadzonej przez Grupę Żywiec „Nakręć mile, nie promile” ma zachęcić użytkowników jednośladów do odpowiedzialności za
Styl życia Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym
2025-06-11 | 11:30

Każda Puszka Cenna wspólnie z Żabka Polska edukowała na temat systemu kaucyjnego na wrocławskim Placu Solnym

Już 1 października rusza w Polsce system kaucyjny. Aby odzyskać kaucję doliczoną do zakupu napoju w puszcze, konsumenci będą musieli spełnić kilka warunków. Inicjatywa
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.