Komunikaty PR

Przepisy Darii Ładochy, ambasadorki Rama Używaj Jak M@sło

2023-05-26  |  12:20
Biuro prasowe

Ciabatta z jajkiem sadzonym i warzywami

Przygotuj:

  • 4 ciabatty przekrojone na pół i ugrillowane na patelni
  • 200 g szpinaku
  • 1 łyżeczkę czosnku granulowanego
  • kilka suszonych pomidorów w oleju pociętych na paseczki
  • 1 miękkie awokado
  • kiełki słonecznika    
  • jajka  
  • 3 ogórki małosolne
  • sałatę rzymska
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki czarnuszki

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozpuść Ramę Używaj Jak M@sło, następnie dodaj szpinak i suszone pomidory. Przypraw solą i pieprzem. Smaż, mieszając od czasu do czasu.
  2. W tym samym czasie możesz przygotować awokado i ogórka małosolnego. Awokado i ogórka małosolnego obierz ze skórki i pokrój w cienkie plastry.
  3. Na innej patelni usmaż jajko sadzone.
  4. Ciabatty ugrilluj na patelni grillowej.
  5. Teraz masz już wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować pyszną kanapkę z Rama Używaj Jak M@sło.
  6. Grzankę posmaruj Ramą Używaj JM@sło. Następnie połóż na niej sałatę rzymską, szpinak z pomidorami suszonymi, awokado, ogórka małosolnego, a na wierzch jajko sadzone. Posyp kiełkami słonecznika i czarnuszką – gotowe!

 

Kokosowe risotto ze szparagami, cukinią i kalarepką

 

Przygotuj:

  • 1 szklankę ryżu arborio
  • 2 szalotki posiekane w kostkę
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 papryczkę chilli, drobno posiekaną
  • 1 pęczek szparagów
  • 1 szklankę białego wina
  • ½ cukinii pokrojonej w plastry cienkie
  • ½ szklanki mleczka kokosowego
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • sok z 2 limonek
  • pieprz cytrynowy, sól, suszone oregano
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • 500 ml wywaru z jarzyn
  • ½ szklanki solonych orzechów ziemnych
  • ½ kalarepki obranej ze skórki i pokrojonej na ćwiartki

 

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej Ramę Używaj Jak M@sło, podsmaż czosnek, szalotkę i chilli.
  2. Kalarepkę i szparagi pokrój na małe kawałki, a następnie dodaj na patelnię.
  3. Po 2 minutach na patelnię wsyp ryż i dodaj przyprawy, smaż wszystko przez chwilę, a następnie zalej bulionem warzywnym, tak żeby przykrył powierzchnię ryżu. Gdy ryż będzie wchłaniał bulion, stopniowo dolewaj płyny – bulion na przemian z winem.
  4. Po ok. 10 minutach gotowania ryżu, ułóż na wierzchu plastry cukinii, po upływie kolejnych 10 minut zalej mleczkiem kokosowym. Zagotuj, wyłącz źródło ciepła.
  5. Dodaj sok z limonki i łyżkę Ramy Używaj Jak M@sło, by danie nabrało aksamitnej struktury. Dokładnie wymieszaj. Podawaj ze  świeżą miętą i orzechami. Udekoruj plasterkami limonki.

 

Gulasz z boczniaków z jarmużem i orzechami piniowymi

 

Składniki:

  • 500 g boczniaków
  • 1 cebula cukrowa
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • liście jarmużu
  • Rama Używaj Jak M@sło
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • sól, pieprz cytrynowy
  • 200 ml śmietanki sojowej
  • zielona pietruszka
  • orzechy piniowe podprażone na suchej patelni
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 szklanka bulionu
  • skórka z cytryny

Do podania: ryż, makaron albo grzanki

 

Przygotowanie:

  1. W garnku podgrzej Ramę Używaj Jak M@sło i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek.
  2. Dodaj grzyby pokrojone na mniejsze kawałki oraz marchewkę. Całość dopraw solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i papryką wędzoną, a następnie podlej winem.
  3. Odparuj alkohol z wina i wlej szklankę bulionu.
  4. Następnie dodaj śmietankę sojową, pomidory koktajlowe, jarmuż i doprowadź do wrzenia.
  5. Na koniec dopraw skórką z cytryny, posiekaną pietruszką i orzechami piniowymi. Podawaj z ryżem, makaronem lub grzankami.
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Nowy rok szkolny - nowe możliwości: jak wspierać młodych sportowców ? Biuro prasowe
2024-09-18 | 01:00

Nowy rok szkolny - nowe możliwości: jak wspierać młodych sportowców ?

Nowy rok szkolny - nowe możliwości: jak wspierać młodych sportowców ?   Nowy rok szkolny to nie tylko czas powrotu do nauki, ale także moment, gdy dzieci wracają na boiska,
Styl życia URODZINY BAŁUTKA
2024-09-17 | 15:00

URODZINY BAŁUTKA

  Cztery lata temu na Bałutach stanęła nietypowa rzeźba stworzona z fabrycznych grzejników – Koń Bałutek. Od tego czasu mieszkańcy co roku celebrują urodziny
Styl życia Ponad 240 Fiatów 126p wjedzie na rynek Manufaktury
2024-09-17 | 14:00

Ponad 240 Fiatów 126p wjedzie na rynek Manufaktury

Jak co roku, fani Fiatów 126p będą mieli okazję spotkać się na jesiennym Zlocie Maluchów w Manufakturze. Dla wielu ten samochód to symbol nie tylko minionej epoki, ale

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Podróże

Farmacja

Część kosmetyków może być groźna dla kobiet w ciąży. Zwiększają ryzyko nadciśnienia

Fenole i parabeny, obecne powszechnie w mydłach, emulsjach, produktach do makijażu, filtrach ochronnych czy produktach higieny osobistej, podnoszą ryzyko nadciśnienia u kobiet w ciąży – alarmują naukowcy z Northeastern University w Bostonie w stanie Massachusetts. To o tyle istotne, że kobiety średnio korzystają codziennie z 12 produktów higieny osobistej. Naukowcy podkreślają, że powinny rozważyć rezygnację z niektórych rodzajów kosmetyków, ale nie rozwiązuje to problemu.

Media

Barbara Kurdej-Szatan: Przez pięć lat nie prowadziłam żadnych programów w telewizji. Tęskniłam za tym i uważam, że „Cudowne lata” będą hitem TVP

Aktorka przyznaje, że w jej przypadku wrzesień po brzegi wypełniony jest obowiązkami i dlatego musi teraz szczególnie zadbać o swoje zdrowie, aby temu wszystkiemu sprostać. Jej córka rozpoczęła właśnie nowy rok szkolny, a syn poszedł do przedszkola. Ona sama z kolei sporo czasu spędza na planie nowego programu „Cudowne lata”, emitowanego w TVP2. Barbara Kurdej-Szatan cieszy się, że może realizować ten projekt, bo jak podkreśla, przez pięć lat tęskniła za pracą przed kamerami w telewizyjnym studiu.