Komunikaty PR

Restauracja Epoka wraca ze stałym zespołem pod skrzydłami Marcina Przybysza

2021-06-10  |  15:00
Biuro prasowe
Kontakt
Anna Szatybełko
Agencja kreatywna Od kuchni

Chodakowska 12
03-826 Warszawa
anna.szatybelko|odkuchni.co| |anna.szatybelko|odkuchni.co
665113144
www.odkuchni.co
Do pobrania Zdjęcie ( 2.99 MB )

Fine food experience po lockdownie. Restauracja Epoka wraca z niezmienionym zespołem pod skrzydłami Marcina Przybysza

 

Po długiej przerwie w stacjonarnej działalności, restauracja Epoka ponownie otworzyła swoje drzwi dla Gości. Miłośnicy fine food experience znów mogą przeżyć kulinarne doświadczenie, przez które przeprowadzi ich Executive Chef Marcin Przybysz. Restauracja Epoka wraca ze stałym teamem, który znany był Gościom sprzed czasów pandemii. 

Niezmienny skład załogi restauracji to rzadkość na gastronomicznej mapie Warszawy. Lockdown w przypadku większości restauracji negatywnie wpłynął na branżę. Lokale ograniczały lub zamykały swoją działalność, a część pracowników postanowiła się przebranżowić i wybrać ścieżkę kariery zawodowej poza gastronomią. Gdy restauracja Epoka nie mogła funkcjonować w trybie stacjonarnym, pod jej egidą odbywały się kameralne warsztaty kulinarne oraz kolacje wyjazdowe w domach Gości, które pozwalały na odwzorowanie epokowego doświadczenia. Dzięki temu team pracowników w ramach przeszeregowania swoich obowiązków, wciąż był na pokładzie Epoki, by wspólnie realizować nowe klucze rozwiązań dla dobra restauracji.

“Zespół Epoki jest sercem całej restauracji. Cieszymy się, że po lockdownie wracamy w tym samym składzie i udało nam się zachować miejsca pracy. To właśnie nasz team złożony z kucharzy i obsługi dba o to, by Goście przeżyli wspaniałe doświadczenie kulinarne w naszych progach. Dodatkowo powiększyliśmy zespół, by dać szansę młodym ludziom, którzy chcą rozwijać swój warsztat pod okiem naszego Executive Chefa Marcina Przybysza.” - mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Marcin Przybysz przygotował nowe menu na powitanie Gości po lockdownie. Dania inspirowane książkami kucharskimi z poprzednich epok, ponownie będą myślą przewodnią przepisów serwowanych w Epoce.

“W czasie lockdownu jako restauracja specjalizująca się w fine food experience nie zdecydowaliśmy się na serwowanie dań na wynos ani na dowóz. W naszym odczuciu, nie byłoby to zgodne z ideą Epoki. Mimo to wiemy, że nie był to stracony czas. Nasi Goście mieli niepowtarzalną okazję, by w kuchni Epoki poznać kulisy powstawania naszych przepisów podczas warsztatów i samodzielnie wykonać ulubione dania. Ten czas pozwolił nam być jeszcze bliżej naszych Gości. Teraz czekamy na Nich już podczas stacjonarnej działalności Epoki”. - mówi Marcin Przybysz, Executive Chef restauracji Epoka.

 

Restauracja Epoka

Restauracja EPOKA mieści się w budynku Hotelu Europejskiego. Od progu zaskakuje otwartością i spontaniczną gościnnością, pielęgnowaną w tej historycznej lokalizacji od samego początku jej istnienia. Executive Chef Marcin Przybysz i Dyrektor Restauracji Antoine Azaïs długo przygotowywali się do otwarcia, zbierając inspiracje i budując doświadczenie w najznakomitszych miejscach Londynu, Kopenhagi, Modeny, Saint Tropez czy Montpellier.

Epokowa kuchnia

Wyjątkowość EPOKI polega na zupełnie nowej interpretacji fine food experience, który w tym wydaniu, już od wejścia, bez niepotrzebnego onieśmielenia Gości, zachęca i wciąga w dyskusję o ciekawym życiu i dobrym smaku. Dzięki zaangażowanemu serwisowi i otwartemu na dialog szefowi kuchni, EPOKA jest doskonałą propozycją dla osób wymagających, poszukujących nowych rozwiązań, także tych, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z fine food experience.

Marcin Przybysz, do rozpoczęcia nowej kulinarnej EPOKI przygotowywał się współpracując z najlepszymi szefami kuchni świata. Inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

W EPOCE tworzy własne menu, będąc w nieustającym procesie twórczym: studiując stare księgi, czerpiąc z polskich tradycji kulinarnych oraz rozmawiając z Gośćmi. Marcin zbiera wszystkie te elementy i rozpisuje je na serwowane w restauracji przepisy.

Epokowy serwis

Za samopoczucie Gości odpowiada Dyrektor Restauracji Antoine Azaïs, który robi wszystko by “epokowe doświadczenie” stało się uzależniającym przeżyciem. Nie byłoby to możliwe, gdyby nie jego otwartość na potrzeby Gości, wyczucie, wrażliwość i elastyczność, które kształtował w najlepszych hotelach, m.in. w Hotel de l’Image w Saint Rémy de Provence czy Hotel Benkiraï w Saint Tropez oraz topowych restauracjach. Antoine Azaïs do troskliwej obsługi i gościnności przykłada ogromną wagę, stawiając je na równi z doznaniami kulinarnymi.

Ma nadzieję, że takie, przepełnione gościnnością i myślą o drugim człowieku podejście, zostanie zauważone i przyczyni się do podniesienia poziomu obsługi w polskiej gastronomii, którą chciałby inspirować do rozwoju.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Agencja kreatywna Od kuchni
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia ‘Eko-Mural’ w mieście Murali Biuro prasowe
2024-07-03 | 07:00

‘Eko-Mural’ w mieście Murali

Fundacja Pracownicza Grupy VKR w 2023 roku w ramach programu „Zdrowe nawyki” wsparła wykonanie największego muralu w Namysłowie. Projekt ten powstał dzięki
Styl życia Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie
2024-07-02 | 18:00

Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie

43% Polaków zawsze ma przy sobie wielorazową torbę na zakupy, prawie ¼ korzysta z niej często, bo 3 razy w tygodniu, od czasu do czasu (raz w tygodniu) pamięta o niej ponad 14%.
Styl życia Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!
2024-07-02 | 13:35

Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!

Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie jest jedną z największych placówek medycznych dla małych pacjentów w Polsce. To miejsce szczególne na mapie naszego

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.