Rodzinne śniadania w Breakfast Corner by Food Town
38 PR CONTENT COMMUNICATION
MODRA 92 C
02-661 WARSZAWA
aneta.szerszeniewska|38pr.pl| |aneta.szerszeniewska|38pr.pl
509 453 985
www.38contentcommunication.pl
Smaki, które łączą: rodzinne śniadania w Breakfast Corner by Food Town
Rodzinne śniadania na mieście to coraz silniejszy trend, a Polacy coraz chętniej spożywają śniadanie poza domem, również ze swoimi pociechami. To doskonały sposób na celebrowanie posiłku w niespiesznej atmosferze bez nudy na talerzu, która często bywa przyczyną porannych sprzeczek. Zdecydowanie unikniemy tego kłopotu zabierając rodzinę na śniadanie na mieście, na przykład do Breakfast Corner by Food Town w warszawskiej Fabryce Norblina. Różnorodność smaków, zapachów i ekscytujące doświadczenia kulinarne gwarantowane.
Śniadanie to kluczowy posiłek dnia. Pierwszy krok w kierunku dostarczenia organizmowi składników odżywczych oraz dobrego samopoczucia i energii niezbędnej do podjęcia wytężonej pracy oraz wyzwań codzienności. Dla oszczędności czasu i urozmaicenia warto ten poranny posiłek zjeść wspólnie z rodziną w ulubionym lokalu. Będzie to nie tylko oryginalny sposób na smaczny początek dnia, ale także okazja do spędzenia jakościowego czasu razem, bez konieczności poświęcania uwagi na przygotowania i sprzątanie w domu.
Kilka powodów, dla których warto wygospodarować czas na śniadanie na mieście:
- Przyjemny start dnia: rodzinne śniadanie to doskonały sposób na rozpoczęcie dnia razem budując wspólne chwile i tworząc pozytywną atmosferę na cały dzień.
- Nowe doznania kulinarne: wybierając lokalne restauracje serwujące śniadania mamy możliwość eksploracji kulinarnej i kulturowej swojej okolicy, odkrywania nowych, zdrowych i zróżnicowanych posiłków, co może poszerzać kulinarną świadomość i zainteresowania najmłodszych.
- Budowanie więzi rodzinnych: wspólne jedzenie posiłków sprzyja rozmowom, dzieleniu się planami na dzień oraz wzmacnia więzi rodzinne. To doskonała okazja, by zatrzymać się na chwilę i pobyć razem.
- Tworzenie pozytywnych nawyków żywieniowych: dzieci, które regularnie uczestniczą w rodzinnych śniadaniach często rozwijają zdrowsze nawyki żywieniowe, które mogą towarzyszyć im przez całe życie.
- Nauczanie i utrwalanie zasad etykiety i zachowania w miejscach publicznych: w miejscach publicznych dzieci będą bardziej skłonne stosować się do zasad, a rodzice zazwyczaj nie tracą tak szybko cierpliwości jak w domu

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Malwina Wędzikowska: Luksusowe marki bardzo podupadły. Miliarderzy noszą się bez logo, a influencerzy przebodźcowali odbiorców towarami z górnej półki
Prezenterka uczestniczyła w Paris Fashion Week, który dla niej jest nie tylko wydarzeniem modowym, ale i szansą do obserwacji dynamicznych zmian w branży. Malwina Wędzikowska uważa, że kryzys, z jakim boryka się obecnie rynek mody, może skłonić marki do uproszczenia swoich kolekcji oraz wprowadzenia bardziej funkcjonalnych rozwiązań. Odpowiedzią na potrzebę oszczędności oraz zrównoważonego rozwoju w modzie powinna być chociażby możliwość wykorzystania tych samych modeli w propozycjach na różne sezony. Jej zdaniem może się również zmienić kształt tradycyjnych pokazów mody, które wiążą się z dużymi kosztami i spektakularnymi efektami.
Prawo
Polska w końcówce europejskiej stawki pod względem udziału kobiet w zarządach spółek. Zmienić ma to unijna dyrektywa

Udział kobiet w zarządach i radach nadzorczych 140 największych spółek notowanych na warszawskiej giełdzie na koniec 2024 roku wyniósł 18,4 proc. – wynika z danych 30% Club Poland. Zgodnie z dyrektywą Women on Boards, żeby zapewnić równowagę płci, 33 proc. wszystkich stanowisk zarządczych powinno być zajmowane przez osoby należące do niedostatecznie reprezentowanej płci. Sytuację kobiet powinny poprawić obowiązkowe parytety, transparentność rekrutacji oraz merytoryczne kryteria wyboru kandydata.
Żywienie
Prawidłowe odżywianie ma największy wpływ na zdrowie i długość życia. Niewiele osób stosuje odpowiednią dietę

– Skomponowanie odpowiedniego jadłospisu i kultura jedzenia są obecnie sporym wyzwaniem – uważa prof. dr hab. n. med. Grzegorz Dworacki, ekspert z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Jego zdaniem zaszkodzić może nam chociażby spożywanie produktów tuż po wyjęciu ich z lodówki. Ekspert medycyny stylu życia zaznacza też, że bardzo ważną rolę w naszym organizmie odgrywają jelita, a żeby właściwie funkcjonowały, powinniśmy włączyć do swojego menu probiotyki oraz prebiotyki.