Komunikaty PR

Rosnący trend diet premium oraz rozwój rozwiązań eko w cateringu dietetycznym

2022-01-03  |  11:40
Biuro prasowe

MójCatering wprowadza Dietę Premium.

Oszczędność czasu idąca w parze z jakością, smakiem i wygodą.

 

Intensywne życie, w którym chcemy pracować zawodowo, rozwijać swoje pasje i spędzać czas
z bliskimi, jest sztuką trudnego wyboru. Każdego dnia podejmujemy decyzję o tym, co jest dla nas priorytetem. Cenimy swój czas, wygodę i chętnie korzystamy z dobrodziejstw jakie daje dieta pudełkowa. Chcemy jeść nie tylko zdrowo i regularnie, ale także wykwintnie i pięknie – dlatego MójCatering, jeden z pionierów na rynku cateringu dietetycznego, wprowadza Dietę Premium.

 

Trendy jakości, zdrowia oraz zaawansowania w korzystaniu z cyfrowych rozwiązań

Coraz częściej podczas naszych zakupów kierujemy się jakością. Jak wykazują badania* trend ten jest niezmienny od kilku lat. Cena wymieniana jest w drugiej kolejności. Blisko 90 proc. Polaków chce płacić więcej za kupowane towary, ale tylko pod warunkiem, że są one dobrej jakości. Kolejne czynniki, które są istotne dla świadomych konsumentów to walory ekologiczne, pochodzenie produktu, opakowania oraz znaki jakości.* Coraz chętniej czytamy etykiety, analizujemy składy produktów oraz sprawdzamy opinie innych Klientów.* W  nowej pandemicznej rzeczywistości wyłania się nowy rodzaj konsumenta, który stawia na jakość, bezpieczeństwo i zdrowie oraz jest zaawansowany w korzystaniu z technologii cyfrowych. Dlatego Polacy nie tylko pokochali dietę pudełkową, ale coraz uważniej wybierają jej dostawcę - swojego partnera żywieniowego.

 

O krok dalej. Diety Premium

- MójCatering bazuje na wieloletnim doświadczeniu naszej marki Sportfood, oferującej dania gotowe oraz świeżo wyciskane soki, dostępne w największych sieciach handlowych na terenie całego kraju takich jak Carrefour, Biedronka czy stacje BP. Nasi odbiorcy oczekują od nas najwyższych standardów, w tym dokładnego zbilansowania makro i mikroelementów. 8 lat działalności na rynku gastronomicznym zaowocowało odpowiednio wykwalifikowaną kadrą, doświadczeniem i możliwością dostrzeżenia niszy rynkowej, jaką jest idealnie zbilansowany catering dietetyczny o nietuzinkowym smaku. Tak powstał MójCatering, a teraz, decydując się na dietę premium, idziemy o krok dalej. – mówi Milka Bachanek, współzałożycielka marki MójCatering.

MójCatering to smaczny catering dietetyczny, połączenie zbilansowanych posiłków z restauracyjnym smakiem i najwyższej jakości składnikami. To propozycja dla osób, które szukają nie tylko diety, ale również nieoczywistych doznań smakowych. Zanim cokolwiek trafi do oferty marki, zostaje skrupulatnie przetestowane przez cały zespół. MójCatering stale podnosi kwalifikacje, poznaje nowe trendy kulinarne oraz dietetyczne. Słucha sugestii i opinii swoich klientów, dba o ich komfort i wygodę, co pozwala na poszerzanie oferty o kolejne diety.

Świadome oczekiwania Klientów od catering premium. Zdrowie. Jakość i Smak. Rosnąca rola ekologii

- To właśnie nasi Klienci, których potrzeb uważnie słuchamy, z którymi odbywaliśmy liczne rozmowy, zainspirowali nas do wprowadzenia diety jeszcze bardziej premium, czyli jeszcze  więcej superfoods, ekologicznych opakowań oraz rozwijania programu odbioru zużytych pudełek, co jest unikalne na rynku. Dieta premium składa się z  5 zbilansowanych posiłków z shotem witaminowym na odporność. To najwyższa jakość mięs, warzywa od lokalnych dostawców czy jajka od kur zielononóżek. Przenieśliśmy smak i wygląd potraw z najlepszych restauracji, ale gotowanych z sercem, jak w domu, prosto do ekologicznego pudełka, które codziennie trafi pod drzwi naszych Klientów – wyjaśnia Milka Bachanek, współzałożycielka marki MójCatering.

Dieta Premium, podobnie jak wszystkie diety marki MójCatering, dostępna jest w pięciu wariantach kalorycznych (1500, 1800, 2000, 2200, 2500), bazujących na tradycyjnym rozkładzie makroskładników. Klienci MójCatering mogą liczyć na szereg udogodnień. Sami wybierają liczbę posiłków, kaloryczność oraz dni, w których ma być realizowana dostawa, widząc od razu, jaki będzie koszt zamówienia. Dla ich komfortu wprowadzony został panel zarządzania zamówieniem 24/7, który pozwala na elastyczną zmianę diety, adresu i godziny dostawy. Klienci mają również możliwość wymiany posiłków oraz dostępną opcję subskrypcji, dzięki której nie muszą pamiętać o przedłużaniu zamówienia. Do dyspozycji Klientów pozostaje dietetyk, który bezpłatnie pomoże w podjęciu odpowiedniej decyzji dotyczącej kaloryczności posiłków.

Dieta MójCatering jest dostarczana do Klientów w 18 000 miejscowości na terenie całego kraju przez 6 dni w tygodniu w ciągu 48 godzin. Ciąg chłodniczy produktów zapewniają nowoczesne chłodnie oraz wyspecjalizowana firma logistyczna, dzięki czemu Klient może być pewien, że pod drzwiami znajdzie zawsze świeże posiłki.  Klienci, zgodnie ze swoim życzeniem mogą liczyć na odbiór zużytych opakowań, na razie na terenie Warszawy, wkrótce w całej Polsce.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia ‘Eko-Mural’ w mieście Murali Biuro prasowe
2024-07-03 | 07:00

‘Eko-Mural’ w mieście Murali

Fundacja Pracownicza Grupy VKR w 2023 roku w ramach programu „Zdrowe nawyki” wsparła wykonanie największego muralu w Namysłowie. Projekt ten powstał dzięki
Styl życia Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie
2024-07-02 | 18:00

Wielorazowa torba – czy to już nawyk Polaków? 43% ma ją zawsze przy sobie

43% Polaków zawsze ma przy sobie wielorazową torbę na zakupy, prawie ¼ korzysta z niej często, bo 3 razy w tygodniu, od czasu do czasu (raz w tygodniu) pamięta o niej ponad 14%.
Styl życia Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!
2024-07-02 | 13:35

Let’s colour Centrum Zdrowia Dziecka!

Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie jest jedną z największych placówek medycznych dla małych pacjentów w Polsce. To miejsce szczególne na mapie naszego

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Ochrona środowiska

Rośnie liczba producentów ekologicznych zarówno w Polsce, jak i innych krajach Unii. Wciąż jednak jest to ułamek produkcji rolnej

Rolnictwo i hodowla zwierząt to jedna z głównych przyczyn wycinki lasów na świecie, utraty bioróżnorodności i największy emitent metanu. Sektor ten pochłania ogromne zasoby wody i odpowiada w dużym stopniu za zanieczyszczenie gleby. Ekspansja rolnictwa przyczynia się więc do zmian klimatu, a jednocześnie sektor boleśnie odczuwa ich skutki, co odbija się na produkcji rolnej. Zdaniem naukowców transformacja ekologiczna rolnictwa jest dziś koniecznością w walce z postępującymi niekorzystnymi zmianami klimatycznymi.

Ochrona środowiska

Radykalne formy protestów klimatycznych mogą mieć wpływ na spadek poparcia społecznego dla działań na rzecz klimatu. Najmniej akceptowalne blokady dróg czy niszczenie obrazów

Aktywiści klimatyczni coraz częściej wykorzystują pokojowe nieposłuszeństwo obywatelskie, aby podnieść ekologiczną świadomość społeczeństwa. Badania przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu George’a Masona wykazały, że niektóre z ich działań, jak np. marsze i protesty okupacyjne, są postrzegane jako bardziej akceptowalne niż na przykład blokady dróg czy niszczenie obrazów. To sugeruje, że forma protestu może więc wpłynąć na to, jak bardzo ludzie popierają postulaty głoszone przez protestujących, ale wymaga to dalszych badań.