Rozgrzewające Sery wracają do KFC i to w prawdziwie legendarnej odsłonie!
Do restauracji KFC wraca absolutny, zimowy hit – uwielbiane przez Polaków, kultowe „Rozgrzewające Sery”. W tym roku marka przygotowała dla swoich fanów arcymistrzowską odsłonę swojej oferty: z Serowym Macaroni! Nowość to połączenie delikatnego, kremowego makaronu z ciepłym, aromatycznym serem. Oferta pierwszy raz dostępna będzie w naszym kraju na tak szeroką skalę.
Nowa odsłona uwielbianej promocji
KFC kocha zimę i zna sposoby na to, jak rozgrzać swoich fanów pysznym, sycącym posiłkiem. Jak co o roku tej porze do restauracji KFC zawitała kultowa już sezonowa oferta „Rozgrzewające Sery” w zaskakującej nowej serowej i pysznej odsłonie. W tym roku sieć restauracji przygotowała dla swoich Gości prawdziwą, zimową niespodziankę – Serowe Macaroni. Jest to tradycyjna, amerykańska potrawa, która na całym świecie ma już rzesze wiernych fanów, a w styczniu dzięki KFC wszyscy w Polsce będą mogli poznać jej legendarny, mega serowy smak.
Ofera „Rozgrzewających Serów” dostępna jest w różnych kombinacjach, tak aby każdy znalazł w niej coś dla siebie. Fani burgerów na pewno zakochają się w Serowe Macaroni Granderze, który nie dość, że jest arcymistrzowsko przepyszny, to będzie też prawdziwym zastrzykiem energii. Pyszny Serowe Macaroni Grander to wyjątkowy smak soczystego kurczaka KFC, chrupiącego bekonu, kremowego makaronu z serem, aromatycznego cheddaru oraz prażonej cebuli.
Najnowsza oferta KFC to też doskonały pomysł na rodzinny wypad na obiad, bo zarówno starsi, jak i nieco młodsi fani zachwycą się Serowym Macaroni Wrapperem, Serowym Qurrito oraz zestawem Serowe Macaroni & Bites Box. W ofercie „Rozgrzewające Sery” jest też oczywiście propozycja dla wegetarian- Serowe Macaroni Snack Box.
Serowe Macaroni to połączenie wszystkiego, co kochamy najbardziej: delikatnego, kremowego makaronu z ciepłym sosem serowym. Kultowa serowa oferta w KFC to idealne połączenie na zimę, które cudownie „otuli” smakiem i aromatem oraz rozgrzeje nawet największego zmarźlucha.
Obchodzony 20 stycznia Międzynarodowy Dzień Miłośników Sera będzie świetną okazja, żeby spróbować nowego produktu, wprost idealnego na zimową aurę. To nic, że brakuje słońca a dni są krótkie, wystarczy wstąpić do KFC, aby rozgrzać się serowo i poczuć się jak w lecie.
Tysiąc km smoczą łodzią w dół Wisły - ZROBILIŚMY TO!
Polski fotograf u ministra w Ghanie!
Trendy wśród pokolenia Silver – 57% seniorów chce korzystać z mikromobilności
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Aleksandra Popławska: Tantiemy z internetu to są zarobki za naszą pracę i nam się należą. W Europie wszyscy powinniśmy działać na podobnych prawach
W piątek zakończyła się batalia środowiska filmowego o tantiemy z platform streamingowych. Dzięki nowym przepisom twórcy i wykonawcy utworów audiowizualnych oraz wykonawcy utworów słownych i słowno-muzycznych będą uzyskiwać stosowne wynagrodzenie za udostępnianie ich dzieł w sieci. Za nowelą głosowało 417 posłów, 18 było przeciw, a jedna osoba wstrzymała się od głosu. Aktorzy mogą więc wreszcie odetchnąć z ulgą. Aleksandra Popławska i Krzysztof Dracz są jednak rozgoryczeni tym, że tak długo musieli czekać na takie rozwiązanie. Stosowne rozporządzenie powinno wejść w życie już trzy lata temu.
Ochrona środowiska
Nowe obowiązki przedsiębiorców dotyczące jednorazowych opakowań z plastiku. Takie regulacje zyskują duże poparcie społeczne
1 lipca wchodzą w życie nowe obowiązki dotyczące gospodarowania odpadami opakowaniowymi. Przedsiębiorcy w gastronomii będą musieli oferować klientom alternatywne dla plastikowych opakowania wielorazowego użytku na żywność i napoje. Obowiązkiem staje się także stosowanie zakrętek i wieczek przymocowanych do butelek i kartoników, by ten cenny surowiec trafiał również do przetworzenia. Nowe wymogi to kolejne etapy wdrażania dyrektywy plastikowej, której celem jest ograniczenie ilości odpadów z tworzyw sztucznych zalegających na wysypiskach śmieci. W planach są kolejne regulacje, które mają sprawić, że opakowania staną się bardziej przyjazne dla środowiska. Globalne badania wskazują, że takie przepisy cieszą się dużym poparciem w społeczeństwach.
Konsument
Nawyki żywieniowe z dzieciństwa przekładają się na ryzyko otyłości w dorosłym życiu. Naukowcy zbadali wpływ podawanych dzieciom napojów
Dbanie o odpowiednią dietę w pierwszych latach dziecka ma duże znaczenie dla ograniczenia ryzyka otyłości w jego dorosłym życiu. Naukowcy ze Szkoły Psychologii Uniwersytetu Swansea badali to na przykładzie napojów spożywanych przez dzieci. Przyglądali się przez ponad dwie dekady 1,4 tys. dorastających dzieci i doszli do wniosków, że spożywanie napojów słodzonych cukrem w pierwszych latach wpływa na tworzenie złych nawyków dietetycznych, a co się z tym wiąże – zwiększa ryzyko otyłości, nawet po wielu latach.