Komunikaty PR

Rozpocznij jesień z Galerią Zaspa

2022-09-26  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt

Aleksandra Kaczorowska
Beyond Public Relations

ul. Franciszka Klimczaka 1
02-797 Warszawa
a.kaczorowska|bepr.pl| |a.kaczorowska|bepr.pl
504 907 388
www.bepr.pl

Kasztany, urokliwe kolorowe liście i ona - królowa jesieni, dynia. Stanowi nie tylko piękną i naturalną ozdobę naszych domów, ale jest też podstawą wielu propozycji kulinarnych na chłodniejsze dni. Na naszych rodzimych stołach najczęściej podawana jest w formie pysznej rozgrzewającej dyniowej zupy. A gdzie warto wybrać się na dyniobranie? Najlepiej do Galerii Zaspa, gdzie na klientów już w najbliższą sobotę czekać będzie prawdziwa dyniowa farma! 

Dynia jest nie tylko bardzo smaczna, ale i zdrowa. Zaliczana jest do jednych z najbardziej odżywczych warzyw, pełnych witamin i przeciwutleniaczy. Wzmacnia układ odpornościowy organizmu i działa przeciwzapalnie, jest też bogatym źródłem witamy A dzięki czemu poprawia kondycję naszej cery i działa nawilżająco. Poza tym jest po prostu pyszna i pozwala wyczarować w kuchni prawdziwe kulinarne arcydzieła. Ulubionym dyniowym przysmakiem, który zdobył serca zarówno dorosłych, ja i dzieci jest zupa – krem z dyni. Przepisów na tę ciepłą i pożywną przekąskę jest dużo. Jednym z nich podzieli się ze swoimi klientami Galeria Zaspa, która w pierwszą sobotę października (1 października) organizuje wielkie dyniobranie! Tego dnia na terenie centrum handlowego w godzinach 10:00 – 16:00 pojawi się dyniowa farma. Przestrzeń zdobić będą barwne jesienne liście oraz słoneczniki, a w drewnianych skrzyniach pojawią się dynie z eko gospodarstwa wraz z dołączonym do nich przepisem na rozgrzewającą dyniową zupę. Taki jesienny klimat warto uwiecznić na wspólnych pamiątkowych zdjęciach. A następnie – dyniobranie czas start!  

Co trzeba zrobić by wziąć udział w akcji? W sobotę, 1 października w godzinach trwania eventu, czyli 10:00 – 16:00, należy dokonać zakupów w sklepach Galerii Zaspa na kwotę minimum 70 zł i następnie z paragonem udać się na stoisko z farmą. Hostessa za okazany paragon wyda nam dynię wraz z dołączonym do niej przepisem na rozgrzewającą zupę. Warto się pospieszyć by upolować tę najpiękniejszą z wszystkich dyń!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Beyond Public Relations
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję Biuro prasowe
2025-04-22 | 13:00

„Zamień jednorazowe butelki na lepsze” – mały krok, realna zmiana. Kampania SodaStream prezentuje bąbelkową rewolucję

Z okazji Dnia Ziemi marka SodaStream przypomina, że zmiana może zacząć się od jednej decyzji – i jednej butelki wielorazowej. Nowa kampania „Zamień jednorazowe butelki na
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Handel

Piwo bezalkoholowe stanowi już 6,5 proc. sprzedaży browarów. Konsumenci świadomie ograniczają spożycie alkoholu

W 2024 roku polscy konsumenci kupowali ponad 1 mln butelek i puszek piwa 0,0% dziennie. Przez ostatnią dekadę rynek tych piw urósł pod względem wolumenu 10-krotnie. Branża inwestuje w innowacje w segmencie piw bezalkoholowych, wzmacniając nie tylko smak, ale również ich wartości odżywcze. Piwa 0,0% wpisują się w coraz popularniejszy, zwłaszcza wśród młodszego pokolenia, trend NoLo (no alcohol low alcohol), co może okazać się furtką do ograniczenia konsumpcji alkoholu.

Moda

Krzysztof Skórzyński: Lubimy mówić, że dbamy o środowisko i dajemy rzeczom drugie życie. A potem idziemy do galerii i kupujemy nowe ubrania

Z obserwacji dziennikarza wynika, że choć niektóre firmy promują swoje działania i produkty jako ekologiczne, to zdarza się, że rzeczywistość jest zgoła inna. Podobnie jest z  osobami z naszego otoczenia. Bywa, że głośno mówią o recyklingu, a jednocześnie ślepo gonią za modą i wciąż kupują nowe ubrania, dodatki czy elementy wyposażenia wnętrz. Krzysztof Skórzyński i Kajra zapewniają jednak, że zależy im na tym, by nie zanieczyszczać środowiska kolejnymi odpadami, dlatego są zwolennikami ponownego wykorzystywania różnych rzeczy.