Komunikaty PR

Sałatkowe inspiracje z przyprawami Vegeta Natur

2020-04-28  |  13:00
Biuro prasowe
Kontakt
Karolina Węgorek
Walk PR

Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl

Nadejście wiosny to idealny moment, w którym warto zadbać o swój codzienny jadłospis. Sklepy są pełne kolorowych i pysznych warzyw, które właśnie o tej porze roku smakują najlepiej. Nowalijki stanowią też doskonałą podstawę do przygotowania wielu smacznych dań, na przygotowanie których mamy obecnie dużo więcej czasu.

Czas spędzony w domu warto wykorzystać na eksperymenty w kuchni. Odrobina kreatywności, która pozwala łączyć różnorodne składniki w dowolne kombinacje, to szansa na odkrywanie nowych, fantastycznych smaków. W przypadku sałatek, smak nadaje im przede wszystkim dressing, który stanowi kropkę nad „i” tego dania. W jaki sposób go skomponować? W podstawowej wersji wystarczy oliwa z oliwek oraz odpowiednio dobrane zioła i przyprawy. Jego przygotowanie może być jednak jeszcze łatwiejsze dzięki mieszankom przypraw Vegeta Natur. Wypróbuj: Vegeta Natur do sałatek i dipów, Vegeta Natur do sałatki greckiej oraz Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów.  Te trzy idealne kompozycje suszonych warzyw, przypraw i ziół będą podstawą smaku wyśmienitego oraz aromatycznego sosu, który nada charakteru każdej sałatce. To naprawdę proste! Wystarczy połączyć oliwę z oliwek, wodę i wybraną Vegetę Natur. Opcjonalnie, aby dodatkowo podkreślić smak dania, można dodać również musztardę, ocet (jabłkowy lub balsamiczny) lub sok z cytryny.

Sałatka to nie tylko garść zielonych liści skropionych oliwą. Skorzystaj z naszych inspiracji i stwórz sałatkę idealną!

  • Sałatka wiosenna z jajkiem

 

Składniki:

  • Główka sałaty lub sałaty lodowej
  • Kilka liści sałaty karbowanej
  • 1 ogórek długi
  • 1 marchewka
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • Mała puszka kukurydzy
  • Vegeta Natur do sałatek i dipów
  • Oliwa z oliwek

 

Sposób przygotowania:

  1. 2 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Odstawić na 5 - 10 min.
  2. Liście sałat porwać na mniejsze kawałki bezpośrednio do miski. Ogórka pokroić w cienkie plasty, marchewkę obrać i pokroić w cienkie półtalarki. Warzywa dodać do sałaty wraz z kukurydzą oraz połówkami ugotowanych na twardo jajek. Wymieszać.
  3. Całość polać przygotowanym dressingiem.

 

  • Sałatka z awokado i serem feta

 

Składniki:

  • Garść rukoli
  • 2 dojrzałe awokado
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • ¾ szklanki czarnych oliwek bez pestek
  • 150 g sera feta
  • Vegeta Natur do sałatki greckiej
  • Oliwa z oliwek
  • Sok z cytryny
  • Opcjonalnie: pieczywo

 

Sposób przygotowania:

  1. Do miski dodać rukolę oraz pokrojone na niewielkie kawałki awokado, pomidorki koktajlowe i pokrojony w kostkę ser feta. Dodać całe oliwki.
  2. 2 łyżeczki Vegeta Natur do sałatki greckiej wymieszać z 3 łyżkami oliwy z oliwek oraz odrobiną soku z cytryny. Przygotowanym dressingiem polać całą sałatkę i wymieszać.
  3. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub jako dodatek do innych potraw.

 

Produkty Vegeta Natur przeznaczone do sałatek, idealnie sprawdzą się także do przyrządzania dipów. Ich bazą może być jogurt grecki, również z odrobiną majonezu oraz soku z cytryny, z dodatkiem wybranej mieszanki przypraw. Tak przygotowany sos będzie doskonałym dodatkiem do przekąsek, np. świeżych warzyw pokrojonych w słupki, nuggetsów czy sałatek. 

Więcej informacji o produktach Vegeta Natur oraz inspirujące przepisy znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Walk PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta Biuro prasowe
2025-02-27 | 15:00

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Lagardère Travel Retail w Polsce rozpoczyna ekspansję sieci Costa Coffee w nowym modelu biznesowym. Pierwsza kawiarnia działająca na zasadach franczyzy została uruchomiona
Styl życia Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania
2025-02-19 | 13:30

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Pokolenie Z wkroczyło na rynek pracy, wnosząc na niego świeżą energię, pomysły i… oczekiwania. A te determinują podejście pracodawców do szeroko pojętego zarządzania
Styl życia Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
2025-02-18 | 12:50

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów

Współczesne eventy to nie tylko okazja do spotkań, ale także istotny element strategii marketingowych i komunikacyjnych. Profesjonalna firma eventowa odgrywa kluczową rolę

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.