Sam wypal swoją kawę. Białe Miśki zapraszają na Dzień Otwarty
Palarnia kawy the White Bear Coffee Roasters organizuje w sobotę 27 czerwca Dzień Otwarty. W programie pięć bezpłatnych warsztatów dla kawoszy, 25 proc. rabatu na kawowe ziarno, a także inne atrakcje.
Dzień Otwarty odbędzie się w nowym lokalu przy ul. Produkcyjnej 72, do którego bariści przeprowadzili się w maju. Działa tam też mała kawiarnia, gdzie w komfortowych warunkach można spróbować naparów z różnych regionów świata.
- Niektórzy już ją znają, ponieważ mieliśmy przyjemność ich gościć. Choćby podczas niedawnej parapetówki, kiedy obdarowani zostaliśmy przez klientów wspaniałymi doniczkowymi roślinami, które teraz zdobią nasz lokal. W otoczeniu zieleni pracuje nam się znakomicie - mówi Marcin Zalewski, szef palarni kawy the White Bear. - Chcemy podzielić się naszym entuzjazmem dla kawy i wiedzą na jej temat, dlatego zapraszamy wszystkich miłośników kawy na Dzień Otwarty. Proponujemy m.in. pięć kawowych warsztatów dla osób, chcących rozwijać swoje umiejętności parzenia dobrej kawy.
Warsztaty i inne atrakcje
Bariści na swój Dzień Otwarty zapraszają w sobotę 27 czerwca w siedzibie palarni przy Produkcyjnej 72 w Białymstoku. W godzinach od 10 do 18 zaplanowane są warsztaty na temat kawy w następującym porządku:
-
10:00- 12:00 - Espresso
-
12:00- 14:00 - Domowe cappuccino i ręczne spienianie mleka
-
14:00- 16:00 - French press vs drip
-
14:00- 16:00 - Sam wypal swoją kawę
-
16:00- 18:00 - Latte Art
Palarnia zaprosiła też przyjaciół, firmy z którymi współpracuje. One także zaplanowały na ten dzień specjalne atrakcje. Pokażą m.in. że kawa może służyć nie tylko do picia.
Zakamarki palarni
Nabór na poszczególne zajęcia ruszył 10 czerwca na fanpage palarni the White Bear Coffee Roasters. Powstało tam też wydarzenie dotyczące Dnia Otwartego, gdzie można dowiedzieć się wszystkich szczegółów. Od początku zainteresowanie warsztatami było duże. Ale nawet jak ktoś nie ma ochoty uczyć się art latte, a lubi po prostu kawę nie będzie się czuł zawiedziony.
- Będzie mógł zobaczyć jak wygląda rzemieślnicza palarnia i zajrzeć w jej zakamarki, porozmawiać z naszym roast masterem i dowiedzieć się na czym polega sztuka wypalania ziarna. Bariści pokażą jak różnymi metodami przyrządza się espresso i bardziej skomplikowane kawowe napoje. Ale przede wszystkim będzie można zagłębić się w wygodnym fotelu i spokojnie wypić sobie filiżankę ulubionej kawy - dodaje Marcin Zalewski, szef the White Bear Coffee Roasters. - Dla wszystkich, którzy nas tego dnia odwiedzą oferujemy też duży rabat na kawę w ziarnach - 25 proc. Zapraszamy serdecznie wszystkich kawoszy i nie tylko.

Pierwsza kawiarnia Costa Coffee połączona z Klubem Fikołki już otwarta

Jak zadowolić Zetkę w pracy? Pokolenie Z i jego oczekiwania

Firma eventowa jako partner w organizacji eventów
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.